levolution demiş ki:selamlar. birkaç gündür uğraştığım aydınlatma işim bugün bitti. ortaya tek lamba bulamadım sinop'ta, yani birkaç parçacıya sordum, yoktu, serviste çok pahalı olacağını düşündüğümden oraya sormadım. ben de hem ucuz hem de nostaljik olsun diye broadway lambası aldım 2 adet. 5 metre de çiftli kablo aldım. ampullerle birlikte toplam 20tl tuttu. öndeki tavan lambasından elektriği biraz değişik şekilde aldım, kabloya zarar verirsem yerine yenisini bulmak zor olacak diye direk lambanın içinden aldım bağlantıyı. kılavuzla sağ ve sol kapıların üst kısmına kabloları çektim ve el tutamaklarının önüne gelecek şekilde döşemeyi kestim ve lambaları yerleştirdim.
sonuç güzel oldu bence. bebeğin yüzünü göremiyorduk geceleri, el fenerleriyle idare etmeye çalışıyorduk. aynı ön lamba gibi birbirlerinden bağımsız kapı devresi var arkadaki iki lambanın da. iki kez kısa devre yaptırdım yanlışlıkla izole etmediğim kablolar birbirlerine deyince. iç aydınlatmanın iki farklı sigortası var. birer kez değiştirdim bunları mecburen.
bu iş umduğumdan kolay oldu. akşamları evde parça parça yaptım.
aklıma geldikçe resim çektim. montaj sırasında unutmuşum.
bu ilk deneme.
bu evdeki ilk bağlantı
yakından
gündüz
bu da gece flaşsız çekim. ışıl ışıl olmadı ama bebeğin yüzünü görebildik, işe yaradı yani.
suskuncocuk demiş ki:güzel çalışma olmuş, sürücüyü dikiz aynasından rahatsız eder mi diye düşündüm.
chemsul demiş ki:Bende bitirdim montajı. Çok güzel oldu. Arkaya 3 lü taktım daha çok lazım oluyor diye. Bu form sayesinde sorunsuz bir şekilde bu işlemi gerçekleştirmiş oldum.
maxximuss demiş ki:Kabloyu nerden geçirdiniz arkadaşlar.Ortada bir yerde takılıyor.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir