Arabayı bir adet Çakma Dynamique görünümü kazandırma çabalarım, iç kapı kollarıyla devam ediyor. :mrgreen:
:!: Bu işlem için aracımızın iç kapı kollarını boyayacağız. O yüzden öncelikle İç kapı kollarının sökme/takma işlemi için tıklanıyız!.
:!: Kapı kollarını söktükten sonra Henkel Metalik Gümüş Sprey'imizi, kaplama kağıt bandımızı ve 500 kumluk zımparalarımızı yanımızda bulunduruyoruz.
- Öncelikle hemen belirteyim; Kapı kolunu söktüğünüzde, aşağıda renklendirilmiş noktada, yumuşak plastik bir parçanın olduğunu görüyoruz. Bu plastik parçayı da çıkartıp, kapıdan çıkan vida ve metal pin ile beraber saklamanızı öneriyorum. Kaybolmasınlar.
[ img ] - Kapı kolumuzu, büyük bir sabırla 500 kumluk zımpara ile güzeeelce zımparalıyoruz. Zımparalama işi çok özenli ve detaylı olmalıdır. Plastik üzerindeki desensel çıkıntılar tamamen düz olmalıdır. Ne kadar pürüzsüz olursa bu boya işinden de o kadar iyi netice alırız. Tüm zımpara operasyonu bittikten sonra (yani zımparalanacak bir yerin kalmadığına emin olduktan sonra) kolu suda sabunla bastırarak ve ovalayarak yıkamanızı tavsiye ederim. Üzerindeki tüm parçalanmış plastik parçalarının temizlenmesi önemlidir.
[ img ] - Kağıt bandımızla ve güzel bir işçilikle kapı kolunun altını bantlıyoruz. Kapı kolunun her tarafını boyamak isteyebilirsiniz. O hâlde, bence sadece mekanizmaya denk gelecek yerlerini kapatabilirsiniz. Ama kolun iç (alt) kısmında boya olmasını şahsen istemedim. Elimiz boyaya ne kadar az temas ederse o kadar iyi olacaktır diye düşünüp, boyayı sınırda bırakmak istedim. Bu aradada kağıt bantla mükemmel bir kaplamayla uğraşmayabilirsiniz de. Oluşan taşma, fazlalık ve çapakları, kağıt bantı söktükten sonra aseton (veya tiner) ve kulak çöpü yardımıyla temizleyebilirsiniz!.
[ img ]
[ img ] - Ve boyama aşaması. Ortam biraz gıcık oldu. Altlarına destek bulmak gerekti falan. Ardından boyama işlemini gerçekleştirdik.
[ img ]
[ img ] - Boya bitmiş ve bantları sökülmüş hâlde. Açıkcası ben çapakları almak için uğraşmadım, nasıl olsa arka tarafta kalıyorlar ve görülmüyorlar...
[ img ]
[ img ]
[ img ] - Ve kollarımızı araca geri taktık! Araç üzerindeki görünümü!.
[ img ]
[ img ]
Tavsiye ederim, zevkli bir uğraşı!... :beer: