Eski arkadaşlar bilir belki Daha önceki forumda bu konu ile ilgili baya bir makale yazmıştım gönül isterdiki makalenin bi kopyası elimde olsada burada tekrar yayınlıyabilsem
neyse sadete geliyim
dizel araçlarda hava filtre uygulaması yapılıyor fakat bunu açık tip filtre olarak önerilmiyor
nedeni ise dizel araçların temiz hava ihtiyacından kaynaklanıyor
acıkta duran filtre daha cabuk kirlenerek 10.000 km de bir değil 3000 - 5000 km de temizlenmesi gerekiyor
(ben buna razıyım sürekli filtremi temiz tutarım diyorsanız uygulama yapabilirsiniz)
tavsiye edilen filitre tipi kapalı tip performans filitre dir bunu temininide yaklaşık 20 gün sonra yapıcak olan bir firma biliyorum
firma temin eder etmez sizlerle paylaşırım
FİLİTRE SESİ İÇİN CEVABIMI BEKLİYECEK OLAN ARKADAŞLAR İÇİNDE ŞUNLARI SÖYLİYEBİLİRİM
DİZEL Araçların Hava Emiş Gücü ve Az devir çeviriyor olmaları sonucunda ses oldukça düşüktür MALESEF
Uygulamayı yapıcak olan arkadaşlara tavsiyemde filitreyi filitre kutusundan cıkan boruya induction kit yardımıyla monte etsinler tabiki kutunun içindeki mevcut filitreyi söktükten sonra
ilgili link
http://www.extremeautoaccessories.co.uk ... ction=3288hatta bu linkte Renault Clio 1.5 dCi için olan induction kit ve hava filitresini görebilirler