ankara da kışın el freni?

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: ankara da kışın el freni?

İleti ByOnder » 13 Aralık 2010 13:38

mahallede smart var. altına top kacınca 3-5 cocuk aracı kaldırıp baska yere koyuyolar. clıo yuda alıp goturmesınler :lol:[/quote]

Yok Clio 1 ton varya biz gençliğimizde bi abimizin minisi vardı şu 70 lerin mini si hemde ufacık ( bu arada kelime çok tuhaf oldu bi abimizin minisi vardı 70 lerin minisi hemde o yıllar mini modaydı dermişim bide :) etek değil he yanlış anlama olmasın mini araba italyan bu yeni yetme mini cooper ın atası yani ) neyse biz hergün arabanın yerini değiştirirdik bazen sokağın ortasına koyardık arabayı illallah ederdi adam bizden

Birde çoğrafya öğretmenimizin twingo su vardı onada yazık kadın caazın artık ağladığını bilirim bkeresinde sıfıra sıfır iki duvar arasına sokmuştuk hemde son ders kimse kalmayınca arabasını bırakıp gitmişti o akşam ertesi gün gene biz çıkarmıştık...

Ama bu arada madem konu açıldı bi tehlikeyide arz edeyim nadirde olsa çocuklar bişi yapmazda özellikle kış aylarında her durumu fırsat bilen Hırsız ların biraz ekmeğine yağ sürmek bu durum el freni inik araçları ön tarafdan çekici ile kaldırıp çalıyolar he diyeceksinizki çekici kullanıyosa her araç çalınabilir ama bi 4 tekeri kaldırıp sırtına almak var birde 2 tekeri kaldırıp sürüklemek zaman ve iş kolaylığı durumundan el freni inik araçlar seçilio bunuda hatırlatmak isterim
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti ladyclio » 13 Aralık 2010 13:48

ByOnder demiş ki:mahallede smart var. altına top kacınca 3-5 cocuk aracı kaldırıp baska yere koyuyolar. clıo yuda alıp goturmesınler :lol:

Yok Clio 1 ton varya biz gençliğimizde bi abimizin minisi vardı şu 70 lerin mini si hemde ufacık ( bu arada kelime çok tuhaf oldu bi abimizin minisi vardı 70 lerin minisi hemde o yıllar mini modaydı dermişim bide :) etek değil he yanlış anlama olmasın mini araba italyan bu yeni yetme mini cooper ın atası yani ) neyse biz hergün arabanın yerini değiştirirdik bazen sokağın ortasına koyardık arabayı illallah ederdi adam bizden

Birde çoğrafya öğretmenimizin twingo su vardı onada yazık kadın caazın artık ağladığını bilirim bkeresinde sıfıra sıfır iki duvar arasına sokmuştuk hemde son ders kimse kalmayınca arabasını bırakıp gitmişti o akşam ertesi gün gene biz çıkarmıştık...

Ama bu arada madem konu açıldı bi tehlikeyide arz edeyim nadirde olsa çocuklar bişi yapmazda özellikle kış aylarında her durumu fırsat bilen Hırsız ların biraz ekmeğine yağ sürmek bu durum el freni inik araçları ön tarafdan çekici ile kaldırıp çalıyolar he diyeceksinizki çekici kullanıyosa her araç çalınabilir ama bi 4 tekeri kaldırıp sırtına almak var birde 2 tekeri kaldırıp sürüklemek zaman ve iş kolaylığı durumundan el freni inik araçlar seçilio bunuda hatırlatmak isterim[/quote]
o el frenini nasıl indiricem ben şimdi :) indirirsemde her gece kabus :o
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg
Kilometre: 3000
Yakıt: petrol ofisi
Lastik Markası: kumho kw17185/15/60
İsim ve Şehir: canan kaçar ankara

İleti filzof_alican » 13 Aralık 2010 13:58

polıs aracı uygunsuz gordugu yerden cekerken el frenı tanımadı oyle surukleye surukleye goturdu.
aracın onu havaya kalkınca butun yuk arkaya bınıyor. el frenıde yarım cekılıyse arka lastıkler zar zor donebılıyor. ancak tam cekılıyse lastıkler kılıtlı oldugundan aldıgı yere bırakıyor
bilginize.. basıma geldı ordan bılıyorum..
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti ByOnder » 13 Aralık 2010 14:05

Amacım işi çıkmaza sürüklemek değil tabi :) artık karar sizin aracı kobay olmayacak ulu orta yere bırakmamak lazım alarm taktırabilirsiniz ama kaskonuz var bildiğim kadarıyla dert etmeyin bence ...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti ByOnder » 13 Aralık 2010 17:29

he bu arada şunu demeyi unuttum bu konu başlığını okuyunca ilk aklıma gelene hadi canım dedim... ankarada kışın el freni ile nasıl drift yapılır gibisinden bi içerikle karşılaşacağımı düşünmüştüm :D
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti ladyclio » 13 Aralık 2010 19:33

ByOnder demiş ki:he bu arada şunu demeyi unuttum bu konu başlığını okuyunca ilk aklıma gelene hadi canım dedim... ankarada kışın el freni ile nasıl drift yapılır gibisinden bi içerikle karşılaşacağımı düşünmüştüm :D

inş bir gün o da olur ama clioyla değil bir gün 1.5 dizelim olursa denerim
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti ByOnder » 13 Aralık 2010 22:05

neden 1.2 ye haksızlık ediyorsun o yapamazmı sanıyorsun ...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti oguz1 » 13 Aralık 2010 22:18

Doğma büyüme Ankaralı olarak büyüklerimden gördüğüm benimde kendimi bildim bileli uyguladığım yöntem , Ankarada kışın el freni çekili olarak gece bırakılmaz. Şu güne kadar donanla karşılaşmadım ama el freni çekik olarak 5 km civarı gidip, bu araba niye çekmiyor deyip, sonundada sebebini bulup yanmak üzere olan kampanaya su döktüm.(Hacı murat,124) :shock:
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti ladyclio » 13 Aralık 2010 22:42

ByOnder demiş ki:neden 1.2 ye haksızlık ediyorsun o yapamazmı sanıyorsun ...

yapar tabi ama çok daha güçlü bir motor bu amaca daha iyi hizmet eder gibime geliyor. tabi tekerlerin yıpranmasını gözden çıkarmak lazım ;)
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti ladyclio » 13 Aralık 2010 22:44

oguz1 demiş ki:Doğma büyüme Ankaralı olarak büyüklerimden gördüğüm benimde kendimi bildim bileli uyguladığım yöntem , Ankarada kışın el freni çekili olarak gece bırakılmaz. Şu güne kadar donanla karşılaşmadım ama el freni çekik olarak 5 km civarı gidip, bu araba niye çekmiyor deyip, sonundada sebebini bulup yanmak üzere olan kampanaya su döktüm.(Hacı murat,124) :shock:

evet bunun daha az km'lisini ben de twingoda yaşadım. yanlız iyi çekiyordu ufaklık anca eve dönünce farkettim el frenini indirmediğimi :)
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti ByOnder » 13 Aralık 2010 23:38

tabiki gene mübala yapıyorum caddeler ve trafik bu iş için uygun yerler değil ve üzülerek söylüyorum araqçlarımız zaten bu işe uygunda değil... Clio mun arkadan itişli olmasını çok isterdim ama genede bi tavsiye bunu vaktiniz olduğunda karlı ve boş zeminlerde yapın ( bu lastiğe çok fazla zarar vermeyecektir ) aracınızla oynayın onu iyi tanıyın savrulmalardan sonraki tepkilerini ölçün kaygan zeminde el freni çekip araç kaymaya başladığında el frenini geri indirip sanki araç sizin isteğiniz dışında kaymaya başlamış gibi. hangi direksiyon hareketleriyle aracınızı toparlayabileceğinizi mutlaka öğrenin.

Amatörcede olsa bu söylediklerim üstün sürüş teknikleri derslerinde insanlara öğretilen şeylerdir ben böle şeyleri tavsiye edince kızan arkadaşlar olabilio ne gerek var gibisinden ama benim isteğim bir sürücü aracı beklenmedik bi tepki verdiğinde ne yapması gerektiğini bilmez halde kalmasını istemememdir ayrıca zevklidirde hafta sonları okul bahçeleri ideal mekanlardır ama bunu deneyecek olan arkadaş varsa sırf ben dedim diye değil bunu istediği için yapmalı ve bu ilk denemeyse maksimum 30 km ve altındaki süratlerde yapmalı ilk denemeleri :)
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti ladyclio » 14 Aralık 2010 02:31

ByOnder demiş ki:tabiki gene mübala yapıyorum caddeler ve trafik bu iş için uygun yerler değil ve üzülerek söylüyorum araqçlarımız zaten bu işe uygunda değil... Clio mun arkadan itişli olmasını çok isterdim ama genede bi tavsiye bunu vaktiniz olduğunda karlı ve boş zeminlerde yapın ( bu lastiğe çok fazla zarar vermeyecektir ) aracınızla oynayın onu iyi tanıyın savrulmalardan sonraki tepkilerini ölçün kaygan zeminde el freni çekip araç kaymaya başladığında el frenini geri indirip sanki araç sizin isteğiniz dışında kaymaya başlamış gibi. hangi direksiyon hareketleriyle aracınızı toparlayabileceğinizi mutlaka öğrenin.

Amatörcede olsa bu söylediklerim üstün sürüş teknikleri derslerinde insanlara öğretilen şeylerdir ben böle şeyleri tavsiye edince kızan arkadaşlar olabilio ne gerek var gibisinden ama benim isteğim bir sürücü aracı beklenmedik bi tepki verdiğinde ne yapması gerektiğini bilmez halde kalmasını istemememdir ayrıca zevklidirde hafta sonları okul bahçeleri ideal mekanlardır ama bunu deneyecek olan arkadaş varsa sırf ben dedim diye değil bunu istediği için yapmalı ve bu ilk denemeyse maksimum 30 km ve altındaki süratlerde yapmalı ilk denemeleri :)

evet ileri sürüş teknikleri zannedersem autodrom da veriliyor aankarada. eğer mali durumu düzeltirsem kesin gidicem o deslere :) benim böcek çok yeni dediğin denemeleri aracı iyice sürüp eskittikten sonra yapabilirim . ama dediğim gibi eğer param olursa işin kursuna giitmek isterim. deneme yapayım derken okulun duvarına yapışırım :lol: ben
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti ByOnder » 14 Aralık 2010 09:51

aman işte ozaman deneme yada duvarı olmayan bi bahçe bul :) aslında derslere katılmakda mantıklı bide yeni araca kıyamama durumları oluyo ah şimdi tiwi olsaydı dediğini duyar gibi oldum.

benim belki çok genç yaşlarımda altımda aracımın olması bu konuda umursamaz yapmıştır beni ilk aracım doğan dı sonra flash s im oldu çok kahrımı çekti bi ben bi Allah bilir dicemde bütün Kağıthane biliodu aslında :D yaktığım lastiğin hadddi hesabı yoktur heralde e sonra bi dönemde E 30 sürücüsü oldum ben ve hala sahibi değilsemde aşığıyım o hiç düz gitmezdi zaten... böyle bi şoförlük geçmişi olan ben bile sıfır clio yu alınca zannedersem ilk iki üç ay el freni ile iki yabancı gibi olduk ama ben eli el freninden düşmeyen bi adam ne kadar durabilir yahu dedim gel hele sen buraya biz seninle iki eski dost duk :) ama genede rahat olamıyo insan halbuki bu clio forumda sölenecek laf değil ama Cliom E 30 umdan daha değerli değil benim için birazda aracın karakteri ile alakalı sanırım neyse uzattım gene...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti ladyclio » 14 Aralık 2010 21:25

ByOnder demiş ki:aman işte ozaman deneme yada duvarı olmayan bi bahçe bul :) aslında derslere katılmakda mantıklı bide yeni araca kıyamama durumları oluyo ah şimdi tiwi olsaydı dediğini duyar gibi oldum.

benim belki çok genç yaşlarımda altımda aracımın olması bu konuda umursamaz yapmıştır beni ilk aracım doğan dı sonra flash s im oldu çok kahrımı çekti bi ben bi Allah bilir dicemde bütün Kağıthane biliodu aslında :D yaktığım lastiğin hadddi hesabı yoktur heralde e sonra bi dönemde E 30 sürücüsü oldum ben ve hala sahibi değilsemde aşığıyım o hiç düz gitmezdi zaten... böyle bi şoförlük geçmişi olan ben bile sıfır clio yu alınca zannedersem ilk iki üç ay el freni ile iki yabancı gibi olduk ama ben eli el freninden düşmeyen bi adam ne kadar durabilir yahu dedim gel hele sen buraya biz seninle iki eski dost duk :) ama genede rahat olamıyo insan halbuki bu clio forumda sölenecek laf değil ama Cliom E 30 umdan daha değerli değil benim için birazda aracın karakteri ile alakalı sanırım neyse uzattım gene...

biz gene konu dışına çıktık galiba :lol: benim tiwiyle ancak ışıklarda patenaj yaparak kalktım o da birşey benim için :) tabii. sizin kadar olamadık henüz hocam ;) ilerde inşşşş :good:
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Önceki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi