emretpc » 23 Mart 2015 22:46
Sileceklerin arabanın en önemli parçalarından biri olduğu düşüncesine son derece katılıyorum :good:
Serviste değiştirmeyi teklif ettiler fakat çok pahalı olduğu için kabul etmedim. Oto aksesuarcı bir abimden alırdık eski arabalarımızı da, yine gittim ondan aldım.
Fakat sileceklerin ikisini de yerleştirdiğimizde, çalıştırdığımda sağ ön (küçük olan) atlama yaptı. Bunun üzerine onun yerine başka bir tane taktı, sanırım biraz daha küçük olandan ve atlama geçti. Fakat bir iki hafta sonra yine atlama sorunu ortaya çıktı. Benim tahminim sağ silecek çubuğunun yeterince baskı yapmadığı yönündeydi. Bu yüzden demir kısmı içeri doğru bükme yönünde çalışmalarda bulundum :D Atlama problemi geçti evet :) fakat bu seferde cıyak cıyak ötme problemi başladı :!: :D
Bir süre bu şekilde idare ettim, artık iş dayanılmaz noktaya geldiğinde silecek demirini esnetme çabalarında bulundum bu sefer. Cıyaklamayı en aza indirdim. Fakat atlama ve cıyaklama ortasını yani optimum seviyeyi, huzuru bulamadım arkadaşlar :|
Sürücü kısmındaki silecekle hiç bir derdim yok, maşallah çok güzel siliyor ama o küçük olan var ya :!: Ortasında çizgi bırakmaya da başladı. Sanırım daha kaliteli bir silecek alacağım. Ama yine aynı sorunla karşılaşmaktan çekiniyorum.
Ben bütün sorunu sağ silecek çubuğunda (demirinde) görüyorum.