clioclioclio demiş ki:ustalara göre en az bi 200.000 km daha gider diyorlar. ama işte insanın içine bi kurt düştü mü soğuyor arabadan
KAZIMYILMAZ demiş ki:Ben Clio3 1.5 dizel aracımı ilk aldığımda sanayideki ustaya göstermiştim. Motor üflüyor demişti :) Araç daha 46bin km'deydi...
Usta beni güldürme ya dedim. Aldım aracı yetkili servise götürdüm. Yetkili serviste hiç birşeyi yok aracın, motor çok iyi durumda demişlerdi.
Sanayideki ustalara pek güvenmeyin. Şu anda Megane3 dizel aracımın yağ kapağını/çubuğunu çektiğimde de Clio3'teki gibi hafiften üfler gibi yapıyor.
bitsedegitsek demiş ki:KAZIMYILMAZ demiş ki:Ben Clio3 1.5 dizel aracımı ilk aldığımda sanayideki ustaya göstermiştim. Motor üflüyor demişti :) Araç daha 46bin km'deydi...
Usta beni güldürme ya dedim. Aldım aracı yetkili servise götürdüm. Yetkili serviste hiç birşeyi yok aracın, motor çok iyi durumda demişlerdi.
Sanayideki ustalara pek güvenmeyin. Şu anda Megane3 dizel aracımın yağ kapağını/çubuğunu çektiğimde de Clio3'teki gibi hafiften üfler gibi yapıyor.
Ustaların bu konuda yanlış bir bilgisi var. Tutturmuşlar bir düzen gidiyorlar. Bende aracı 70 binde satacaktım, adam ustaya götürdü her şeyi iyi dedi. Ama üflüyor biraz dedi. Üfleme dediğide bildiğimiz klasik tespitten. Ben satın alırkende öyleydi o araç. Belli belirsiz bir buhar oluyor üstünde. Bence olması son derece normal sonucta ısı farklılığı var, buharlaşma var. Böyle diyince alıcı biraz daha fiyat kır alayım dedi, bende olmaz arkadaş ben aracıma güveniyorum ve satmıyorum dedim. İyi ki demişim yoksa 60-70 bin verip yeni araç alacaktım. Velhasıl aracım 124 binde. min. 200 bine kadar kullanmayı düşünüyorum. Bakımlarını düzenli yapıyorum. Çokta memnunum aracımdan.
clioclioclio demiş ki:Sağolasın arkadaş. motor yağ çubugunu veya yağ kapağını araç rolantide çalışırken açtığın zaman duman çıkıyor. çıkan duman çok yoğun ve siyah ise motor rektefiye istiyor diyorlar ama çıkan duman az ve beyaz ise yeni üflemeye başlamış diyorlar.
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 97 misafir