Arkadaşlar;
Aracımı aldığım tarihlerde farketmiştim ama önemsememiştim. İlerleyen zamanlarda sorun biraz büyüdü...
Sağ-ön kapıyı eğer 'çok yavaş' açmaya veya kapatmaya çalışırsanız, ara-durak kısmından sonra "TAOK!" diye bir ses geliyordu. Hani, kapıyı açtınız, kapı açıldı ve ara bir noktada durdu. O noktadan çekerek kapatmaya çalışırsanız ama bunu oldukça yavaş yaparsanız "TAK!" diye bir ses geliyordu menteşeden. Hızlı veya orta hızlarda hiç sorun yoktu... Zaman zaman olabilen birşeymiş. Çırağa sordum bu problemi, "hiç karşılaştınız mı" diye. "Çook" dedi. ;)
Siz de bir kontrol edin olmazsa... Kapıları, tüm açıyı kullanarak sonuna kadar, belki de hiç yapmayacağınız kadar yavaş hareket ettirerek açıp kapayın. Aşırı zorlanma veya "tak" "tok" sesleri gelmiyorsa, sorun yoktur...
20bin bakımda bunu dile getirdim, garantiden değiştirildi. Kapının kasaya birleştiği bölgedeki, alt kısımda görülen silindir şekilli menteşe (ya da adı her neyse) değişti. Sorun kalmadığı gibi kapı mukavementi az farkedilir şekilde hafifledi.