Devrim demiş ki:Yan sürücü koltuğu? Yolcu koltuğu mu?... Bazen yolcu emniyet kemeri tokası, iki kapı ortasındaki döşemeye dokunup ses yapıyor, onu biliyorum...
Arkadaşlar bu arada 2bin devirdeki zırıltı, bakım esnasında giderildi. (Yarın fotoğraf çeker koyarım buraya)
Motorun sol bölgesindeki iki klima borusunun aşırı samimiyet içinde bulunmalarıyla ilgili bir konuymuş. Usta bir "el" attı, ses kesildi.
Bahsettiğim zırıltı devir ibresinin, 2000 çizgisinin hemen altından az üstüne kadar olan bölümde duyulmaktaydı. Motor kaputu açık, motoru dinleyince duyamıyorsunuz. Kapılar/pencereler açık, içerden duyamıyorsunuz. İllâ camlar kapılar kapalı olacak, başka hiç bir ses olmayacak... Ancak o zaman duyulan bir zırıltıydı.
Çok önce bir konu arasında 2bin'deki "başka bir" zırıltıdan bahsetmiştim, o halâ var. Özellikle motor soğukken 2bin'de baş gösteren bir ses. Motora gaz verirken geliyor. Extra gaz yüklemesi yapmadığınız takdirde, devir 2bin olsa bile gelmiyor. Bu da böyle bir zırıltı tipi. :)
Devrim bey fotoğrafları bekliyoruz :) ayrıca usta nasıl bir çözüm uyguladı ? Son birkaç aydır yolcu tarafı konsol un oralardan geldiğini tahmin ediyorum bir zırıltı geliyor çok sinir edici bir durum sizinkine benzer bir durum mudur?