TheTez54 demiş ki:Ben kullanıma bağlı olduğunu düşünüyorum dicem ama o zaman bizim motorlarda da çıkardı illaki bu problem..O seride bi hata var demek ki..Ama ne :D:D ??
wilderk demiş ki:Selamlar. Bende 2011 model Clio 3 HB dizel 1.5 dCi BVR 85 bg var. Alalı 20 gün oldu ancak 5 ila 10 kere bu uyarıyı verdi VITES KUTUSUNU KONTROL ETTIR. Özellikle geri vitese geçtiğinde araç hareketsiz kalıyor, gaza bassam dahi hareket etmiyor, bazen de geri vitesten 1. Vitese geçtiği zaman aynı olay oluyor, bazen aracı ilk çalıştırıp hemen geri vitese geçtiği zaman bu hata ile karşılaşıyorum. Kontağı kapatıp yeniden çalıştırınca düzeliyor. Servise henüz götürmedim. Ben vites değiştirirken frene fazla basmadığım için diye düşünüyorum ama sair zamanlarda da yeteri kadar frene basmadan da vitese geçiş yapıyor ki frene basma yeterli olmadığında bunun uyarısını zaten veriyor. Sorun ısınma olsa araba 5 dakikalık çalışma sonrası da aynı hatayı verdiği oldu. 5 dakikada hararet yapıyor ise saatlerce kullanma sonrasını düşünemiyorum. Ki yaklaşık 3 saate yakın 90 km/s aracı dinlendirmeden durmadan kullandığım da oldu. Ama bu hata ile yokuşlarda veya yoğun trafik olan yavaş akan yolda karşılaşmadım.
Sani demiş ki:Renault çok iyi motor yapmasına rağmen, maalesef otomatik şanzımanda sınıfta kalıyor...
Sani demiş ki:Renault çok iyi motor yapmasına rağmen, maalesef otomatik şanzımanda sınıfta kalıyor...
ratig demiş ki:manuel vites olupta yine dağılan milyonlarca şanzıman var.kronik bir arıza olsa üretilmez bu araçlar.millette enayi değil gidip bu araçları alıyor.kullanmadan yaşamadan şöyledir böyledir demek haksızlık.ben iki yıldır kullanıyorum en ufak bir problem olmadı bu ne şimdi.kulaktan dolma bilgilerle yapılan yorumlarla otm.vitesli araçların değerini düşürüyorsunuz.bilmeyende inanıyor.
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 138 misafir