onur-d demiş ki:elensi59 demiş ki:konuyu biraz güncelliyim :D az önce biraz zorladım arabayı sonra park ettim aklıma geldi çıkarttm yağ çubuğunu önce bi siyah duman çıktı ilk açınca snra çıkmadı elimi koydum biraz hava veriyodu bende çok kıllandım ama baya araştırdım dizellerde bide üstten egzantirkli motorlarda normalmiş falan çeşitli şeyler var :D yarın bi servise giderim bide soğukken bakmak lazım tabi yaklaşık 80 90 derece olan yağdan duman çıkması kadar normal bişey olamaz :)
üstten egzantrıklı araclarda normal olan sey yag dolum kapagını actıgında olusan ufleme ve yag sıcraması, yag cubugundan hava gelıyorsa aracta kompresyon kacagı vardır bu ustten egzantırık olsada olmasada farketmez
onur-d demiş ki:2 hafta once 2.0 turbo dizel orjınal 340.000 km de 2001 vectra sattım, yag cubugundan ne ufleme nede egsozdan duman vardı motor ustası onay verınce adama satmıstım arabayı. 50.000 km helekı tıtız bırısı ıcın ımkansız bırsey dcı lar ıcın motor omru 150.000 denır herzaman orası ayrı ama 50 bın cok erken bu işte bir hata var
onurksk demiş ki:onur-d demiş ki:2 hafta once 2.0 turbo dizel orjınal 340.000 km de 2001 vectra sattım, yag cubugundan ne ufleme nede egsozdan duman vardı motor ustası onay verınce adama satmıstım arabayı. 50.000 km helekı tıtız bırısı ıcın ımkansız bırsey dcı lar ıcın motor omru 150.000 denır herzaman orası ayrı ama 50 bın cok erken bu işte bir hata var
Dci motorlar için 150.000 motor ömrünü kim biçiyorsa bence çok ciddi bir yanılgı içinde piyasada dci motor kullanan bir çok taksi ve şirket aracı mevcut ( megane,symbol ve dacia gibi ) hepsi çok rahat 200.000 geçiyor artık yağ ve motor teknolojisi çok gelişti esiden araba 100.000 devirdimi motor bitti derlerdi.Ama şuda var bizim şirketteki gibi hayatında ilk defa dizel kullanan adamlara şirket arabası verirsen orası ayrı tabi kontağı benzinli gibi ısıtmadan anında çalıştırıp bir anda yüklenerek devirli olarak inlete inlete gidersen araba 100.000 bile yapmaz ;)
onur-d demiş ki:bu biraz ütopya olmuş, eyvallah 400 bin görebilir belki ama çoğu parçası değişmiştir sade yag bakımıyla olmaz
Dalt10 demiş ki:Bende konuyu hortlatıyım dedim.
Aracımı 3 hafta önce aldım. 37000 km 2008 extreme ....
Alırken baday renault yetkili servisinde de expertiz yaptırdım. Araç temiz alabilirsin dediler.
Neyse geçen yağına bakıyım diye bir açtım yağ kapağını buhar çıkıyor. Hava 34 derece ve oradan buhar çıkıyor.
Normal mi, bende bilemedim... Araştırmaya başladım bakalım bir mantıklı bir açıklaması olacak mı.....
Sani demiş ki:Dalt10 demiş ki:Bende konuyu hortlatıyım dedim.
Aracımı 3 hafta önce aldım. 37000 km 2008 extreme ....
Alırken baday renault yetkili servisinde de expertiz yaptırdım. Araç temiz alabilirsin dediler.
Neyse geçen yağına bakıyım diye bir açtım yağ kapağını buhar çıkıyor. Hava 34 derece ve oradan buhar çıkıyor.
Normal mi, bende bilemedim... Araştırmaya başladım bakalım bir mantıklı bir açıklaması olacak mı.....
Aracınız benzinli mi dizel mi?
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 80 misafir