sezgin bey demiş ki:Araç çalışıyor şöför kapısı kapalı araçtan sadece ama sadece yolcu iniyor ve yolcu kapısı kapatılıyor ve eşim arka kapıyı veyahut bagaj kapağını açmaya çalışıyor ama açamıyor ne zamanki tekrar çıktığı yolcu kapısını açıyor o zaman kilitler açılıyor. Önler açılıyorda arka ve bagaj neden açılmıyor. Peki araçtan çıkıp arka kapı/bagaj kapıyı açmak isteyen bir kişi için ben içerden radyo altında bulunan kilit açma butonuna basarak mı açabilirim.Yoksa illaki araçtan çıkan kişi tekrar yolcu kapısını dışardan açıp tekrar kapamasımı gerekiyor kilitlerin açılması için. Sol cam açma buton grubunun yanında bulunan arka kapı ve arka camı kilitleyen çocuk kilidini hiç kullanmıyorum buda bir yan not. Yani çocuk kilidi hep açık içindeki kırmızı led yanmıyor yani.
Kubilayoktay demiş ki:Aracın bu tür genel özellikleri sürücü kapısı odaklı. mesela farlar açıkken kontağı kapattığınızda sürücü kapısını açmadığınız sürece sönmüyorlar. kilit konusu da ön kapılar için geçerli. yani yolcu kapısı veya sürücü kapısı açılırsa devre dışı kalıyor. yalnız ben bu çocuk kilidi mantığını anlamış değilim. dışarıdan iyi güzel açılmıyor da ben içeriden uzanıp arka kapıyı kilidi devre dışı bırakmadan açıyorum. bu sadece dışarıdan açılmasın diye yapıldıysa ne diye belli bir hızın üstünde devreye giriyor? hareket halindeyken deneyemedim tabi ama bir yerden gelip ön kapıları açmadan denedim, arka kapılar içeriden açıldı. içeriden çalışma mantığı nasıldır bilgisi, deneyimi olan var mı? yoksa makul bir hızda arkaya birisini oturtup deneyeceğim :)
ufuk demiş ki:çocuk kilidini kapadığınız zaman içeriden hiçbir şekilde açılmaz . 3 4 kere cekmeyle açılacagını sanmıyorum.
ufuk demiş ki:çocuk kilidini kapadığınız zaman içeriden hiçbir şekilde açılmaz . 3 4 kere cekmeyle açılacagını sanmıyorum.
ufuk demiş ki:çocuk kilidini nasıl devreye aldığınızı anlatırmısınız.(arka kapı açılır kilit yerine yakın olan tırnak kapatılır ve tekrar kapı kapatılır.)benim uygulamam bu şekildeki asla bu kapı içeriden açılmaz.iptal için işlemin tersi yapılması yeterli.
samathana demiş ki:ufuk demiş ki:çocuk kilidini nasıl devreye aldığınızı anlatırmısınız.(arka kapı açılır kilit yerine yakın olan tırnak kapatılır ve tekrar kapı kapatılır.)benim uygulamam bu şekildeki asla bu kapı içeriden açılmaz.iptal için işlemin tersi yapılması yeterli.
Başka araçlarda kapıları kilitleyince arkada oturan istese de kapıyı içerden açamıyor şöför kilitledikten sonra anlatmaya çalıştığımız şey bu? Elbette kapıdaki mandal yardımıyla bu iş oluyor ancak bu sefer dışardan açmadıkça hiç açılmıyor kapı.
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 95 misafir