diplomali_amele » 29 Eylül 2011 16:25
...genelde 1.2lt lik motorların bvr şanzımanlarında çıkıyor galiba bu sorun?
şanzımanın öyle bir hata vermesi normal, şanzımanda vites seçili iken, yani N de değil iken, sistem sürekli debriyajı kullanıyor, uzun süre debriyajı yoğun şekilde kullanınca da( sık dur kalklar, yokuşta sık sık kalkış yapmalar yada yokuşu çok düşük hızla çıkmalar) sistem aşırı ısınıyor.
mesajı görünce durduğunuz anda vitesi N ye almanız, sadece hareket ederken 1 e geçmeniz, yada garanti olsun derseniz, kenara çekip aracı bir süre durdurmanız doğru olur...
1.2 bvr kullanıcı olarak yokuşlarda N almak tehlikeli olabliyor viteste bırakmak daha mantıklı ve normal araç gibi (manuel) frene baslı tutarak bekleyip kalkış esnasında el freni çekili kalkarsanız hararet sorunu çok uzun zaman kalamayacaksanız o trafikte oluşmuyor ama 30 dk ve üstü trafiklerde imkan var ise en sağdan gitmenizdir yoksa benim gibi kalır üstüne birde 30dk da hararet geçmesini beklersiniz
2. bir yolda yine viteste ve frende olacak ayağınız ama klimayı 2-3 devirde sadece ayaklarınıza gelcek şekilde çalıştırısanız araç içine verdiği serinliği araç dışınada veriyor ve 10 dk çalışma sonrası bir 20 dk daha yokuşta dur kalk yapabiliyorsunuz
ben iki yöntemide denedim 2. yöntem sağa yanaşamadığınız durumlarda daha geçerli olacaktır...