Ambulans'a Nasıl Yol Verilir.

?

Ambulans'a Nasıl Yol Verilir.

İleti Devrim » 20 Ekim 2008 00:28

(Alıntıdır)

AMBULANS'A NASIL YOL VERİLİR

Ambulans sirenini duyunca ne yapmak gerekir? Basit görülüyorsa da kaçımız doğrusunu bilip uyguluyoruz ve de can kurtarılmasına katkıda bulunuyoruz? Ambulans sireni sesine duyarsız bir milletiz biz...

Ambulans nasıl olsa sol şeritte. Sağ şerittekiler aldırış bile etmiyorlar. Nasılsa kendi arkalarında değil. Oysa asıl iş, asıl can kurtarma işi sağdakilerin!. Siren sesini duyar duymaz sağdaki emniyetli şekilde duracak ki önünde bir boşluk oluşacak. O boşluğa da ambulansın yolu üzerindeki araçlar kayacak. Siren sesinin anlamı budur; Sağdaki dur, önünü boşalt. Soldaki, bu boşluğa kay, yolumu aç.

Doğru söyleyin, bilen var mıydı? Sağ şeritte olsanız dahi, siren sesini duyduğunuzda asıl durması veya çekilmesi gerekenin siz olduğunu, asıl görevin size düştüğünü biliyor muydunuz?

Ö.Cemal Sabrioğlu.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Ambulans'a Nasıl Yol Verilir.

İleti ENDER » 21 Ocak 2009 21:57

ben her zaman yol veririm ama bazen arkasına takılıveriyorum işte :mrgreen:
ENDER
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: OPEL/MERİVA 2004
Motor Tipi & Gücü: 1600cc.100hp
Kilometre: 93300
Yakıt: Akpet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ENDER/KOCAELİ

İleti SAFAK SAHIN » 21 Ocak 2009 22:12

valla ne yalan söylim ...biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum.Yani sağdaki araçların durması gerektiğini bilmiyordum fakat hep demişimdir dursalarda şunların önüne geçsem.Demekki bilmeden doğru şeyi düşünüyormuşum..Devrim bu forumda öğrendiğim en önemli şeylerden birisi PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM .
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti Kenancelik » 21 Ocak 2009 22:13

Maalesef çok nadir de olsa bunu suistimal eden ambulans şöferleri var..ama bu ambulans,itfaiye ve polis araçlarına yardımcı olmayacağımız anlamına gelmemeli
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: EXTREME 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 Valf
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Kenan/OSMANİYE

İleti Devrim » 21 Ocak 2009 22:43

"Doğru söyleyin..." diyen yazar ha ona göre. Ben sorgulamıyorum. :)

Açıkcası ben de bilmiyordum işin bu kadar detay içerdiğini. Okuyunca hoşuma gitti, aktarayım dedim. Kenan, dediğin gibi bazı uyanık ambulans sürücüleri suistimal ediyor siren sesini. Ama her ihtimale karşı öncelik tanıyorum. N'olmaz n'olmaz abi...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti filip34 » 22 Ocak 2009 08:15

Devrim bilgi paylaşımın için teşekkürler.

Devrim demiş ki:(Alıntıdır)

AMBULANS'A NASIL YOL VERİLİR

Ambulans sirenini duyunca ne yapmak gerekir? Basit görülüyorsa da kaçımız doğrusunu bilip uyguluyoruz ve de can kurtarılmasına katkıda bulunuyoruz? Ambulans sireni sesine duyarsız bir milletiz biz...

Ambulans nasıl olsa sol şeritte. Sağ şerittekiler aldırış bile etmiyorlar. Nasılsa kendi arkalarında değil. Oysa asıl iş, asıl can kurtarma işi sağdakilerin!. Siren sesini duyar duymaz sağdaki emniyetli şekilde duracak ki önünde bir boşluk oluşacak. O boşluğa da ambulansın yolu üzerindeki araçlar kayacak. Siren sesinin anlamı budur; Sağdaki dur, önünü boşalt. Soldaki, bu boşluğa kay, yolumu aç.

Doğru söyleyin, bilen var mıydı? Sağ şeritte olsanız dahi, siren sesini duyduğunuzda asıl durması veya çekilmesi gerekenin siz olduğunu, asıl görevin size düştüğünü biliyor muydunuz?

Ö.Cemal Sabrioğlu.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti Devrim » 22 Ocak 2009 15:35

Alper demiş ki:Yalnız ambulans içinde ne Dr. nede hasta var adam açmıs sireni gidiyor trafik tıkalı ya açayımda gideyim diyor. Bu tip leri görduyumde yol vermiyorum içerde hasta olunca mikrofonla barıyorlar çekilin diye. Yoksa sireni açıp gidenler keyif yapıyor.Ambulans şoförleride tam şerefsizler bu konuda.

O da doğrudur ama yine de yol vermek gerek. Hasta almaya da gidiyor olabilir. Dikiz aynasından nasıl görebiliriz ki ambulansın arka tarafında ekibin oturup oturmadığını?
Şerefsizlik yapıyorsa o onun boynuna bence...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir