Burock » 04 Şubat 2011 00:15
Hiç hesapta yoktu aslında elimizdeki para ancak donanımlı bir B segmentine yetiyordu. 4 adet renault eskittikten sonra bir daha renault almam demiştim. Ama büyük konuşmuşum, hatta 3.cü renault'umuz kaza sonucu pert olmuştu. B sınıfı tüm araçları test ettim, arabasızlık canımıza tak etmişti. 207 iç mekan tıkırtıları dizel motorun vasat performans sunması ve iç mekanın kalitesizliği beni kendinden soğutmuştu. Corsa ise 75hp dizel verecekti fakat elinde 2010'dan kalma araç vardı. Ben dizel istemediğimi belirtmeme rağmen satıcı ısrarla dizel al diyordu. Tavrı alakasından sıkıldığım içinde corsa elendi. Punto'ya baktım bir sürüş ve klasik tofaş mantalitesi kadranlar kağıttan yapılmış gibiydi, bir de üstüne laubali satış danışmanı eklenince o da yalan oldu. Aslında benim niyetim fiesta idi, benzinli x paketli espli beyaz bir dolu fiesta alacaktım. Ford'da showroomda kimse yüzümüze bile bakmadı, üstüne de aracı 2.5 ay sonra ancak getirebiliriz dediklerinde onu da eledim. Açıkçası çekinerek renault'a gittim, ama kendimi en müşteri gibi hissettiğim plaza renault'tu. Üstüne bir de kafa dengi satış temsilcisi bulunca aracı da test ettiğimde hiç düşünmeden budur dedim. Şimdilerde babam bunu verelim Laguna alalım dese de, ben kızımdan vazgeçmem sattırmam. Biraz keyfini süreyim, yol tutuş olsun iç mekan olsun donanım olsun yakıt olsun çok memunum. Yaklaşık bir 3-4 sene sonra değiştiririz kaza bela olmassa, her bindiğimde iyiki seni almışım diyorum. Bu gün olsa yine clio tercih ederdim. Tabi faz 2 olmasınında avantajı var, makyaj yaramış. :)