Arkadaşlar, biraz kötü bir haberim var...
Dün bana e-posta olarak Cardfinans Gold Kart Eylül ayı ekstrem geldi. 6 Eylül tarihinde TURKCELL İLETİŞİM Hİ. adında bir yerden 4 defa peşpeşe 130 YTL'lik çekim görünüyor; toplamda 520 YTL. 6 Eylül'de Belek'teydim ve böyle bir harcamam olmadı. Hemen Finansbank'ın 444'lü hattını arayıp kartımı kapattırdım ve bu çekim hakkında bilgi almaya çalıştım. İstanbul kaynaklı gibi görünüyormuş ama pos makinasından mı internet'ten mi göremiyor sevgili operatörler. Ve bugün Finansbank'tan aldığım itiraz formunu doldurarak ilgili yere faks çekerek itirazımı ilettim.
İnternette biraz araştırınca bunu başka bir Cardfinans kullanıcısının da yaşadığını, bir kez de başka bir banka kartı sahibinin yaşadığını öğrendim. Ayrıca yine başka bir kart kullanıcının ekstresinde daha yüksek meblada Google Yurtdışı Harcamaları şeklinde bir çekim görünmüş. Ben dahil hiç birimiz bu harcamaları yapmadık. Aldığım bilgi ve tavsiyeler doğrultusunda pazartesi günü Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım. Banka olayı soruşturacaktır ama "her zaman banka kazanır". Bu yüzden mağdur olmamak için Savcılığa gideceğim.
4 adet 130 YTL = 520 YTL ediyor. Bu da 1000 adet Turkcell kontörü ediyor. Kartım kopyalanmış ve bu şekilde kullanılmış olabilir. Kartımda şifreyi aktive etmedim. Şifre "daha" güvenli bir şey değil. Bilerek "imza" olayına devam ettim. Yani İstanbul'daki sahtekarlar nasıl ne şekilde kullandılar kopya-kartımı bilmiyorum ama, kontörleri aldıkları firma/dükkan belli ki şifresiz ve imza/kimlik kontrolü olmadan hizmet sunmuşlar. Finansbank'ın kontörleri satan yerden bu meblayı alacağını umuyorum...
Ama yine de pazartesi ya karakola ya da Savcılığa giderek hukuki işlemi başlatacağım. Bu arada bu olaylar son 2-3 aylık mevzular. Ekstrenizi iyi kontrol ediniz...
Kartımın nasıl kopyalandığını bilmiyorum. Bir sahte pos makinasından mı yoksa internettin mi bilmiyorum. Ama eğer bu iletiyi okuduktan sonra kendi kartınızdan şüpheniz olursa, bankanızı arayıp kartınızın yenilenmesini isteyebilirsiniz. Kart yenilenince 16 haneli numaralar, güvenlik CV no'su ve şifreniz tamamen değiştirilebilir.
Bilginize...