Alp_o demiş ki:Aracın 1.200 cc olduğu için ortalama olarak yakıt sarfiyatın LPG için 8.5 yada 9 LT/100 km gibi bir değer olacak bu durumda 50 LT lik bir depoyla yaklaşık 600 km kadar yol kat edebilirsin bu durumda bügünki fiyata göre depon 81.5 TL ye dolacak aynı durumda 50 litrelik depoyla kat ettiğin yolu baz alırsak 45 litre benzinle 600 km yapacaksın buda 135 TL edeceğine göre LPG ile kar ettiğin %40 tam olarak.Bir yılda yaptığın 4000 km yi bugün ki akaryakıt fiyatlarına göre baz alırsak cebinde kalan para 350 lira olacak LPG dönüşüm fiyatı ruhsat işlemesi de dahil sana faturası 1750 lira civarı olacağını farz edersek ki eder toplam 5 senede amorti edeceksin aslında bu kar uzun hesap yapmayada gerek yok zaten senede 4000 km yapıyorsan LPG senin için avantaj sağlamayacak.
Öncelikle hesaplama için teşekkür ederim.
Ben kendim değil daha çok konuyu merak eden arkadaşlarında faydalanması bakımından böyle bir soru sordum.
Hani bu forum sitesinin kimseye faydası yokmuşya :oops:
Faydalı forum nasıl olurmuş: Sürekli mesaj yazmakla :D
Benim LPG takma şansım pek yok.
1-Bir önceki aracım Renault 19 sedan'dı.Dolayısıyla Clio'm zaten bana ufak geliyor bunun üzerine birde LPG'ye geçmem çok zor.
2-Birde bu aralar zaten aracı değiştirme fikri aklımda.Eşiminde kullanmasını istiyorum ama düz viteslede uğraşmasını istemiyorum O yüzden kendi aracım kadar temiz bir QuickShift vitesli ClioIII bulabilirsem araç değişim yoluna gidebilirim.
İşte paylaşımın mantığıda budur forumuzdaki arkadaşların araçlarının çoğu dizel benzinli araç sahibi olan arkadaşlar genelde 1.200cc motora sahip çok nadiren 1400cc olan arkadaşlar var tabi foruma daha yeni katılıp benzinli araçları için LPG konusunu merak eden arkadaşlarda olacak.Ben bir nebze olsun sizin sorunuza cevap verdim hemde bu hesap üzerinden LPG dönüşümü yapmak isteyen arkadaşlar bir fikir sahibi olabilir :roll: