Arkadaşlar uzun zamandır foruma giremediğim için üyeliğim iptal olmuş, bende yeniden üye oldum ve tekrar aranıza döndüm :):)
Eski arkadaşlar belki hatırlar forumdaki ilk grand tour benimdi (haziran 2008), ilk lgp taktıranlardan biride bendim yanlış hatırlamıyosam (mayıs 2009)
Neyse konumuza gelelim arabam 2008 Grand Tour 1.2 16V authentique platin gri, haziran 2008 trafiğe çıkışlı, mayıs 2009'da lpg taktırdım brc sıralı sistem, lpg takıldığında 11500km'deydi şimdi ise 28100km'de, lpg ile yakşalık 17bin km yaptım ve şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.
Bazı arkadaşlar 1.2 motor zaten az yakar lpg'ye ne gerek var diyolar ama 1.2 motorlar hiçde az yakmıyo özellikle biraz sıkıştırınca vede araban grand tour ise (hb'lere göre yaklaşık 100kilo daha ağır) özellikle rampalarda insana saç baş yolduruyor, ha dersenizki lpg'de performans düşer onda da pek fark yok, benzinde performansı çok az fazla ama benzincide saç baş yolduruyor bu seferde :):)
Lpg araca zarar verirmiş fln diyorlar, zararı olduğunu sanmıyorum ama veriyorsada umrumda değil, kaba hesapla km başına lpg ile 100kuruş daha az yakıyor (örneğin benzinde 300bin yakıyorsa lpg'de 200bin yakıyor)
Lpg ile yaptığım km'ye bakarsak şimdiye kadar 1700lira kardayım o da lpg kitine verdiğim parayı karşılıyor, bir sene geçmeden verdiğim parayı çıkardım bundan sonra daha karlı olacak inş. :):)
Lpg 1.2 motorda da gider yeterki kullandığınız kit kaliteli olsun ama aracım 1.4 98bg olup LPG'li olsaydı çok daha süper olurdu diye düşünüyorum. zaten renault bu 1.2 motoru niye kullanıyo anlamış değilim özellikle de grand tour'da, beygir var tork yok motorda, arkadaşımda lpg'li 2009 fabia 1.2htp var araç 3silindir 70bg ama benim arabaya nal toplatıyo neden torku 112Nm ve araç biraz daha hafif, bizim renault'da motor yaptım diye övünüyordur herhalde :):)