Otomatik kapanan farlar

İç ve dış aydınlatmaya dair herşey...

Otomatik kapanan farlar

İleti Arslan » 01 Ağustos 2009 23:12

Bizim araçlarda farlar açıkken kontağı kapatıp kapıyı açtığımız anda farlar otomatik olarak kapanıyor. Böylece unutup akü bitmesi sorunu olmuyor. Tekrar aracı çalıştırdığımızda far kolu açık konumda durduğu için kendi tekrar yanıyor. Kontağı kapalı iken farlar açılırsa kapıyı açarsak uyarı sesi geliyor. Bazı araçlarda bu özellik olmadığı için aküleri boşalıyor ve araç çalışmıyor.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

Re: Otomatik kapanan farlar

İleti oguz1 » 03 Ağustos 2009 06:36

Güzel özellik akü boşalmasına iyi bir çözüm.

Akü boşalması genelde eski yumurta kasa accentlerde oluyor nerede görsem ya gece farları yada kısalar açık oluyor.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti dikmenibo » 03 Ağustos 2009 16:12

hocam çok hızlı giderken birden durunca flaşörler yanıyor demişsniz, her donanım seviyesinde varmı?
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti Devrim » 03 Ağustos 2009 20:16

erim demiş ki:...Mesela teyp MP3 çalarken çok ısınınca TOO HOT yazısı çıkıyor ve radyoya döndürüyor kendisini...
Evet bu iki defa geldi başıma bu yaz. Ve gerçekten içinden çıkardığım CD gerçekten çok sıcak oluyor. Klima son gaz çalıştığı hâlde gerçekleşti bu TOO HOT olayı. Ama keşke, havalandırmadan gelen soğuk hava, teybin monteli olduğu alana da verilebilse. (Acaba ufak bir kanal açılamaz mı o alana?!...)

erim demiş ki:...Arabayı açık unutmuşsanız belli bir zaman sonra araç kendini kitliyor...
Evet yanlış hatırlamıyorsam tam 60 saniye sonra otomatik geri kilitleniyor. Yalnız, eğer kapı kilitlerini açtığınız hâlde kapıları hiç açmamışsanız geçekli bu. Kilitleri açıp da bir kapıyı açtığnız anda saniye sayma ortadan kalkıyor, geri kilitleme gerçekleşmiyor.

oguz1 demiş ki:...Güzel özellik akü boşalmasına iyi bir çözüm.
Yalnız araç kitinden farklı şarj etme işlemlerinde, kontağı çektiğinizde elektrik kesiliyor. Şartlı olarak veya "kullanıcı izinli" olarak -en azından- çakmak soketinde elektrik kalsa iyi olurdu bence...

Ekleme: Dizel modellerde geri vitese atınca, klimanın açılması gibi motora fazladan devir yükleniyor. Belki, "çekme" işlemi için bu...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Diablo » 03 Ağustos 2009 23:08

Devrim demiş ki:Ekleme: Dizel modellerde geri vitese atınca, klimanın açılması gibi motora fazladan devir yükleniyor. Belki, "çekme" işlemi için bu...

Bende de geri vitese atınca devir yükseliyor ayak debriyajdan yavaş yavaş kaldırılarak gaz verilmeden geriye doğru ufak hareketler yapılabilsin diye heralde.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti Devrim » 04 Ağustos 2009 00:08

Ama bunu zaten yapabiliyoruz ki. Yani 1'inci viteste de debreyajdan yavaşça çekince araç hareket ediyor. :?
En son Devrim tarafından, 04 Ağustos 2009 03:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: Düzeltme: zaman=>zaten :))
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Diablo » 04 Ağustos 2009 03:26

Devrim demiş ki:Ama bunu zaten yapabiliyoruz ki. Yani 1'inci viteste de debreyajdan yavaşça çekince araç hareket ediyor. :?

Valla o ara ayak debriyaja tam basılı olduğundan direk ecu ile ilgili olduğu için yapanın bir bildiği vardır heralde bende fark ettiğim zaman pek düşünmedim neden böyle yapıyor diye abi senin motor dizel olduğu için alt devirlerde torkta yüksek olduğundan dolayı gaza basmadan dahi rahat kalkarsın ama benim araba benzinli ben çok çok yavaş çekiyorum ayağımı ve ayakta frende oluyor freni yavaş yavaş bırakınca gitmeye başlıyor ama geri vitesde kavrama nokyasına kaldırınca tabi çok hızlı değil geri geri gitmeye başlıyor aynı şeyi 1. viteste yaparsam stop eder büyük ihtimal ama seninki etmez gider.Ben dizel araba olunca sıkışık trafikte gaz bile vermiyorum deriyajdan çekiyorum ufak ufak gidiyor artık olayı tek pedala indirdiğim için ordan biliyorum :crazy:ama benim arabada yada başka benzinli arabada aynı şekilde olmaz
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti vipsezgin » 04 Ağustos 2009 09:33

evet var hepsınde AFUözelliği acil fren yapıldıgında devreye gırıyor bende bıcok kez gırdı :D
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti dikmenibo » 04 Ağustos 2009 10:22

vipsezgin demiş ki:evet var hepsınde AFUözelliği acil fren yapıldıgında devreye gırıyor bende bıcok kez gırdı :D

afu var, evet, hem de her an devreye sokabiliyoruz :D abs devreye girince yolcular bi şok oluyor :D ama 4 lü yanan flaşörlerle aynı değil sistem

erim @
denemeden göremeyecez galiba hocam :D
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 15:00

şu da var, eğer tavan aydınlatmasını açık unutursanız (benim sık yaptığım gibi) aracı kitlediğiniz anda o da sönüyor. çalışan hiçbişey kalmıyor yani arabayı kitleyince. İmmobilizer etkisi belki de...
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti Devrim » 01 Ekim 2009 17:12

Evet. Anahtarsız (kontak boş) olarak çalıştırılan teyp bile 20dk. sonra tekrar kapanıyor. Otomobil yangınlarında açık unutulsun unutulmasın teyplerden kaynaklanan yangınlar çok...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 17:53

Evet doğru, bi kere birini bekliyodum arabada, uçak mı neydi, teybi açmıştım, kapandı kendiliğinden. Bu tarz özellikleri de görünce hoşuna gidiyo adamın.
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti ibom » 28 Ekim 2009 18:33

Arslan demiş ki:Bizim araçlarda farlar açıkken kontağı kapatıp kapıyı açtığımız anda farlar otomatik olarak kapanıyor. Böylece unutup akü bitmesi sorunu olmuyor. Tekrar aracı çalıştırdığımızda far kolu açık konumda durduğu için kendi tekrar yanıyor. Kontağı kapalı iken farlar açılırsa kapıyı açarsak uyarı sesi geliyor. Bazı araçlarda bu özellik olmadığı için aküleri boşalıyor ve araç çalışmıyor.

ikaz olayı sümbüllerdede var.yalnız ışık kapanıyormu bir deneyeyim bakalım.
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: renault clio alize
Motor Tipi & Gücü: dci 65 hp
Kilometre: 78000
İsim ve Şehir: karaman

İleti m.palmer » 28 Ekim 2009 21:22

Arslan demiş ki:Bizim araçlarda farlar açıkken kontağı kapatıp kapıyı açtığımız anda farlar otomatik olarak kapanıyor. Böylece unutup akü bitmesi sorunu olmuyor. Tekrar aracı çalıştırdığımızda far kolu açık konumda durduğu için kendi tekrar yanıyor. Kontağı kapalı iken farlar açılırsa kapıyı açarsak uyarı sesi geliyor. Bazı araçlarda bu özellik olmadığı için aküleri boşalıyor ve araç çalışmıyor.

ben mesela gündüz farı kullanıyorum farlar her daim açık kalıyor birde extradan her otomobili söndüreceğimizde farları kapama ihtiyacı duymuyorsunuz..ayni şekilde çalıştırdığınızda da
m.palmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.6 16v
Kilometre: 15000
Lastik Markası: conti. sport cont.2
İsim ve Şehir: mustafa/K.K.T.C

Aydınlatma

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir