caps demiş ki:kit uymadı devrim beyin bahsettiği gibi tampondaki montaj olmadı bizde silikonladık tesisat olarak arka sislerle aynı tesisata çekildi arka sis iptal edildi :(
Tampona uymadığını bu tecrübeyle öğrenmiş olduk. Eğer bir şekilde halledebildiyseniz iyi.
Fakat, neden arka sis tesisatını harcadı usta? Böyle bir uygulamayı ilk defa duydum! Sis farı tesisatı neredeyse standarttır. Ben, sis kitinin tesisatını motor bölümüne yerleştirip anahtarını da 'far yükseklik ayarı'nın yanına koydum, oldu bitti. Arka sisler de çalışıyor böylelikle. Bence sizin usta, far kolundaki sis kontrolünü değerlendirmek için arka sis tesisatını ön sis olarak değiştirmiş. Bari sis kitinin kutusundan çıkan butonu da arka sis için kullansaydı. Bence kötü bir uygulama olmuş.
Şimdi bu şekilde, (kısa) farı açmadan ön sisleri açamayacaksınız sanırım. Doğru mudur?
Ayrıca arka sis önemlidir. Sisli ya da yoğun yağışlı havalarda bence çok önemli. Hatta ön sislerden daha önemlidir.
diplomali_amele demiş ki:Devrim; ben senden şanlıymışım üstünde takılı aldım ve araca enteğre koldan açma kapama yapıyorum..
ama şu sanruf olayına giricem galiba ne dersin yardım edermisin acaba :)
Evet, orijinal olarak sis farlı alınırsa avantajı var tabii ki.
Açıkçası sonradan yapılma sunroof'lar için pek olumsuz şeyler yazılıyor etrafta, güvenemedim. Ben bu aracı uzun yıllar tutacağım elimde. Çok çok güvenilir bir usta ekibine teslim edebilirim ancak aracımı. Öyle de bir ekip tanımıyorum henüz. :)
Sen nasıl bir plan içerisindesin?