Sani demiş ki:musalisim demiş ki:bende geçen ay 8000kelvini 110tl ye aldım.uygulamasını kendim yaptım.birde bu işlemi tamponu sökmeden yaptım.aracımda far yükseklik ayarı olduğu için karşıdakini fazla rahatsız etmiyor.birde mercek yansımasına benzemesi için far kaşı yapmayı planlıyorum.
8000 ile ilk yağmurda kör olarak gideceksiniz. Xenon'lar için en iyi aydınlatma 4300k'dir.
4300'e katılıyorum. Genelde yaşadığım yerde Xenon'u olan arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Işık rengini beğendiklerime soruyorum, ya 4000 ya da 5000 civarında rakam söylüyorlar. 6000'den sonrası bana iyi gelmiyor.
Ayrıca, merceksiz Xenon'a bir memleket meselesi gibi karşı çıkıyorum. Karşıdan merceksiz Xenon şekilde gelen varsa (ki genellikle gözümü alıyor) uzunları dayıyorum ki benim çin malı mercekli Angel'ın uzunları da biraz abartılıdır. E tabii bu durumda karşıdaki de beni uyarmak için uzunları yakıyor. Yakıyor ama, kısa hüzmeliler yanında sinek gibi parıldıyor sadece. Kendisi bile farkında değil, kısa'ların uzun'lardan daha güçlü olduuğnun.
Herkes, her usta o far ayarını yapamıyor ya da bilmiyor zaten. Bu Xenon denen şey parabolik farlar için düşünülmüş bir şey değil. En büyük espirisi, o kadar kelvini merceğin odaklaması üzerine.