aydinkaragoz demiş ki:Devrim'cim , yukarıda belirttiğin ifadeyi ben xenon taktırırken renault yetkili servisindeki ustama sordum, aldığım yanıt ; aksine , xenon sistemler normal farlardan çok daha az ısı üretirler ve çok daha az enerji tüketirler cevabıydı , bildiğim kadaırylada xenon sistemlerin ampulleri HID ampul olarak geçiyor , ama bu merceğe niye HID kullanmak yasak anlamadım , sonuçta xenonlar merceklerle beraber kullanıldığında daha iyi performans verir...
Valla doğrudur. Sanırım Xenon lambalarınn 3000 dereceye ve platininin ise 500 dereceye kadar çıktığını okumam beni yanıltmış olabilir. O hâlde standart kullandığımız halojen ampuller daha fazla ısı üretiyor sanırım. Yarın servise gideceğim, üreticisinin bu ürününde HID'ı neden yasakladığını sorarım.
Bu arada, arkadaşlar; Bu akşam üstü indim aşağıya, tamponu ve farın birini söktüm. Her şey güzel gidiyordu, farları değiştirecektim. Fakat bizim farların arkasına monte edilmiş olan yükseklik ayar motorunu sökemedim [3.?] Far Yükseklik Ayar Motoru]. Söktüm, ama söktüğüm şey motorun arka kapağıymış. :D Çıkaramayınca (ki 20 dakika inceledim) ustayı aradım. Motorun peşini bozana kadar bırakmayacağımı bildiği için hemen yarın öğlene randevu verdi, gel onu hallederiz dedi. Öyle olunca işlemi yarıda bıraktım. Farı taktım ve tamponu 4 vida ile geçici olarak tutturdum. Artık tüm montaj ve elektrik bağlantılarını serviste yapacağız. Zaten montaj sonrası far ayarı gerekiyormuş servise mecbur gidecektim.
Hepsini kendim yapayım diyordum. Bir ara yükseklik ayarından vazgeçmiştim, dayanamayıp yeni farları takacaktım. Ama açıkçası ben zaman zaman kullanıyorum bu özelliği. Sıklıkla arka koltuk ve bagaja davul seti ve bazı enstrümanlar yüklediğimde ayarı 1 derece düşürüyorum. Ayrıca muayenede sorun olsun istemedim. Yarın serviste detaylar için fotoğraf çekmeye çalışırım. Ben yine de (birazdan) Far Sökme/Takma işlemini çektiğim fotoğraflarla anlatacağım.
Son olarak; konumuz olan SONAR Angel Eyes (SK3300-33205-JM) farlarında yükseklik ayar imkanı bulunuyor. Bildiğimiz üzere, araçlarımızın standart farlarının optik çanakları, yani tüm iç nikelajlı saha komple hareket etmektedir. Bu üründe ise iç siyah plastik yapı sabit ama farlara ait çanak ve mercek ayrı bulunuyor. Bir adet yükseklik ayar motoru implantı sayesinde yükseklik ayarı yapabiliyoruz.
Uzun far bölümü:
[ img ]
Kısa (mercekli) far bölümü:
[ img ]