SONAR Angel Eyes (SK3300-33205-JM) Far Seti

İç ve dış aydınlatmaya dair herşey...

Re: SONAR Angel Eyes (SK3300-33205-JM) Far Seti

İleti Devrim » 28 Nisan 2010 20:11

aydinkaragoz demiş ki:Devrim'cim , yukarıda belirttiğin ifadeyi ben xenon taktırırken renault yetkili servisindeki ustama sordum, aldığım yanıt ; aksine , xenon sistemler normal farlardan çok daha az ısı üretirler ve çok daha az enerji tüketirler cevabıydı , bildiğim kadaırylada xenon sistemlerin ampulleri HID ampul olarak geçiyor , ama bu merceğe niye HID kullanmak yasak anlamadım , sonuçta xenonlar merceklerle beraber kullanıldığında daha iyi performans verir...

Valla doğrudur. Sanırım Xenon lambalarınn 3000 dereceye ve platininin ise 500 dereceye kadar çıktığını okumam beni yanıltmış olabilir. O hâlde standart kullandığımız halojen ampuller daha fazla ısı üretiyor sanırım. Yarın servise gideceğim, üreticisinin bu ürününde HID'ı neden yasakladığını sorarım.

Bu arada, arkadaşlar; Bu akşam üstü indim aşağıya, tamponu ve farın birini söktüm. Her şey güzel gidiyordu, farları değiştirecektim. Fakat bizim farların arkasına monte edilmiş olan yükseklik ayar motorunu sökemedim [3.?] Far Yükseklik Ayar Motoru]. Söktüm, ama söktüğüm şey motorun arka kapağıymış. :D Çıkaramayınca (ki 20 dakika inceledim) ustayı aradım. Motorun peşini bozana kadar bırakmayacağımı bildiği için hemen yarın öğlene randevu verdi, gel onu hallederiz dedi. Öyle olunca işlemi yarıda bıraktım. Farı taktım ve tamponu 4 vida ile geçici olarak tutturdum. Artık tüm montaj ve elektrik bağlantılarını serviste yapacağız. Zaten montaj sonrası far ayarı gerekiyormuş servise mecbur gidecektim.

Hepsini kendim yapayım diyordum. Bir ara yükseklik ayarından vazgeçmiştim, dayanamayıp yeni farları takacaktım. Ama açıkçası ben zaman zaman kullanıyorum bu özelliği. Sıklıkla arka koltuk ve bagaja davul seti ve bazı enstrümanlar yüklediğimde ayarı 1 derece düşürüyorum. Ayrıca muayenede sorun olsun istemedim. Yarın serviste detaylar için fotoğraf çekmeye çalışırım. Ben yine de (birazdan) Far Sökme/Takma işlemini çektiğim fotoğraflarla anlatacağım.

Son olarak; konumuz olan SONAR Angel Eyes (SK3300-33205-JM) farlarında yükseklik ayar imkanı bulunuyor. Bildiğimiz üzere, araçlarımızın standart farlarının optik çanakları, yani tüm iç nikelajlı saha komple hareket etmektedir. Bu üründe ise iç siyah plastik yapı sabit ama farlara ait çanak ve mercek ayrı bulunuyor. Bir adet yükseklik ayar motoru implantı sayesinde yükseklik ayarı yapabiliyoruz.

Uzun far bölümü:
[ img ]

Kısa (mercekli) far bölümü:
[ img ]

Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti aydinkaragoz » 28 Nisan 2010 21:18

Böyle olmasına sewindim Devrim , yarını bizde dört gözle bekliyoruz o halde , bu arada senin aldığın sitede fiyat 800TL ye yükselmiş... , sordum gelirmi bu fiyata diye , sanırım bu fiyattan gelmez dediler , kampanyadaymış , ürünler bitmiş..
aydinkaragoz
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 69000
Yakıt: LukOiL
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: Manisa

İleti Devrim » 28 Nisan 2010 21:49

Evet, fiyat yükseldi. Diğer Angel Eye konusunda ve az yukarıda Terry27 ile de bu konuda dialoğumuz oldu. Hatta benim sipariş ettiğim akşam, forum'da paylaşmak amacıyla yazarken farkettim... %60 indirim yapmışlardı ve unuttular mı bilmem, denk geldi kaçırmadım valla... Genelde 532 liraya var etrafta.

Bu arada sitenin birinde 1036 TL. mi neydi. Öh dedim ya, ne yapıyor bunlar. Eleştiri mesajı yazdım siteye. Dikkate alırlarsa artık...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti vipsezgin » 29 Nisan 2010 08:09

abı hayırlı olsun angeller :) cok güzel olacak abı :) cok sevındım valla :Yahoo!:
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti ugurluhan » 29 Nisan 2010 09:07

Devrim hocam üretmiş olduğun tezlerin doğru çıkmasına çok sevindim. Demekki yükseklik ayarı için farın uyumlu olması yeterliymiş. Yeni bir şey daha öğrendik. Güzel bir bilgi. Montaj fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle o yükseklik ayarı motorunu ve yerini görmeyi... :D
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti Devrim » 29 Nisan 2010 10:49

Sağ ol Uğurluhan.

Gerçi benim tezin biri, motorun aracın üzerinde olduğu yönündeydi. Ama fara monte edilebilen bir cihaz olduğunu görünce çürüdü. :)

Bugün öğleden sonra gideceğim servise halledilecek. Eğer servisteki ustam "yok onlar de-monte olmaz, fara sabitlenmiştir. Angel için ayrı motor alman gerekir" deseydi zaten dün akşam takmış olurdum yeni farları. Ama bilmiyorum belki de usta yeni farları görünce "eski fardan sökeceğimiz motor buna uymaz" da diyebilir ki sanmıyorum.

Bu akşam sonucu hep birlikte göreceğiz. :Yahoo!:

Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti cleaner_oz » 29 Nisan 2010 12:14

viraj farı olanlar nasıl uydurucak angel farı bunun içinde bişey yapsalar keşke
cleaner_oz
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006.exp.g.kırmızı
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 65bg
Kilometre: 82000
Yakıt: SHELL gtl power
Lastik Markası: BRG. 195\60\15
İsim ve Şehir: ÖZKAN.İST

İleti Devrim » 29 Nisan 2010 13:32

Ben hiç Clio III için viraj farı olan Angel Far görmedim. Üretilmedi sanırım...

Yalnız elimdeki Angel ve standart farları şöyle bir inceledim. Farın camını sökebilmek için vidalar mevcut. Onları çıkarttıktan sonra silikon hattı da ayırmak gerek. Sonra elle yapılan veya piyasada satılan Angel halkalardan alıp monte edilebilir. Bunun için iyi bir el işçiliği ve silikon söküp/yapmak için bir iki alet edavata ihtiyaç var o kadar. Ama far bu, arka stop'lar gibi ucuz da değil. Risk yani. :)

Ya da... Angel far alınır, viraj farından vazgeçilir. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

SONAR Angel Eyes (SK3300-33205-JM) Far Seti

İleti Devrim » 30 Nisan 2010 02:11

Tamamdır arkadaşlar. İyi ki servise gitmişim, bir kaç iş daha varmış.

Aşağıda, far yükseklik ayar motorun monte edileceği yer görülüyor. Orjinal fardan sökülen motorun ucundaki uzun dişli vida, biraz beceriklilikle fotoğrafta içerde görülen plastiğe oturtuluyor.
[ img ]

Ve bağlantılar yapıldı. Zaten dediğim gibi, farın soketi ile bizim araçtaki soket %100 uyumlu. Direkt takıldı.
Halkaların elektriği ise park ampulünü besleyen beyaz kabloya bağlandı. Belki çok sonra, fantezi olsun diye halkalar için ayrı anahtar yapılabilir.
İçinden mavi kablo çıkan kapağın hemen sağındaki yükseklik ayar motoruna ise mevcut olan soket bağlandı.
[ img ]

Bu arada, orjinal farlarımıza monte edilmiş bir plastik parça mevcut. Onu söküp yeni farlara monte etmek gerekiyormuş. Bunu ben kendim yapamazdım, aleti yok elimde.
O plastik parça, farımızın iki ayrı ayağına perçinlenmiş durumdaydı. Önce matkapla perçinin canına okuyup plastiği ayırdı.
[ img ]

Aşağıda Angel farın üç ayrı ayağı görülüyor. En sağdaki perçinlenecek ayaklardan biri. Ortadakine ise, plastik parçada bulunan uzuv giriyor (kılavuz plastik çubuk). En soldaki ayağa ise diğer perçin yapılacak.
[ img ]

Sağ fara perçin yapılırken... Bahsi geçen plastik parça, farın altı ile tampon arasında bir tür "tampon" görevi görüyor.
[ img ]

Son olarak da genel far yükseklik ayarı yapıldı. Bilirsiniz, far ışığının içine tutulduğu kutu şeklinde bir alet getirildi ve ayarı yapıldı. Ayar, bir tornavida yardımıyla, aşağıda gördüğünüz (renkli) delikten yapıldı. Delikten görülen tornavida sokulacak yer, yükseklik ayar motorunun tepesidir.
[ img ]
[ img ]

İşte ilk sonuç (plaka için kusura bakmayın, halledeceğim onu).
[ img ]

Park lambası ufak sarı ampul idi (Dipsiz, W5W). Koçtaş'tan Autokit markasına ait, 4 adet LED'den yapılmış lambadan aldım, taktım.
[ img ]
[ img ] [ img ]

Ayrıca, ilk hevesle Osram Night Breaker H1 de aldım, taktım. İşte ilk duvar görüntüleri.
Kısa farlar:
[ img ]

Uzun farlar:
[ img ]

İki adet sokak aydınlatması (kısa farlar):
[ img ]
[ img ]

Ve dış görünüm:
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

• Öncelikle, gündüz vakti halkaların aydınlatması yeterli gelmedi bana. Belki de normaldir gündüz olduğu için. Akşam üstü saatlerinden sonra belli oluyor halkalar. Havanın kararmaya başlaması ile far ihtiyacının duyulduğu dakikalar arası çok tatlı görünüyor.
  • QWERTY'nin fotoğraflarından park ampulünü çıkarttığını farkettim. Belki ben de öyle yaparım. Çünkü halkaların görünümünü sekteye uğratıyor.
  • İlk defa mercekli bir far kullandığım için aydınlatma şeklini yadırgadım. Ama eskisine göre daha rahat ettim sanırım. Şuan sadece şehir içi gezdim. Şehirler arası seyahatte daha konforlu olabilir.
:?: Bu farı kullanan veya mercekli far kullanan arkadaşlar yorum yapabilirler mi acaba, yukarıda "9'u 10 geçe" şekliyle görülen duvar aydınlatması normal midir? Gerçi, karşıdan gelen sürücünün görünü almaması için bu şekilde yapıldığını düşünüyorum ama hiç böyle tuhaf açılı bir şekil beklemiyordum...

Teşekkürler. Herkesin yorumunu bekliyorum.

<Bu arada bu 2000'inci iletim imiş. ; )>
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti semih89 » 30 Nisan 2010 08:39

farın açısında sıkıntı var sanırım. sol tarafta o ayarın öyle olması lazım, ama abartı şekilde açılı olmuş. Mercek kalitesiz sanırım çok.

bunun bir hastalık olduğunu söylerim hep. sonu yok. ilk başlarda mesela uçuk gelen benım önerdiğim jantlar ileride hoşuna gidicek :) mesela şuanki leyleklik rahatsız edicek ve yay alıcaksın. şahsen angel işinden nefret ediyorum minibüslere kadar düştü. ama xenon bunlarla beraber daha güzel olur. o da minibüslere düştü orası ayrı :) app leri yaptır bence, plakan da çok uyugn. işin garibi ileride gaz pedalı da aranıza giricek :) yetmiyor diceksin. o adrenalin çok başka birşey çünkü. ama ne olursa olsun kimsenın malına ve canına kastedilmemeli. Kazasız belasız sürüşler .. bu arada kesinlikle ve kesinlikle içeride griye boyadığın yerleri 3m in karbon desenli kaplamasıyla kaplamanızı öneriyorumm Cliolarda çok güzel yakışıyor...
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyo ... bitti-%29/ linkteki gibi mesela :)
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti aydinkaragoz » 30 Nisan 2010 08:56

Devrim tebrikler, gerçekten özellikle gece çok güzel bir görünüme kavuşmuş clio, fakat dediğin gibi park ampulleri , halkaların aydınlatmasının gölgede kalmasına neden oluyor ve halka görünümünün bozmasına yol açıyor, ama yinede harika olmuş diyebilirim , fakat şu açı olayı biraz benimde kafamda soru işareti yarattı , belkide normaldir,mercek kullanmadığımız için yorumlayamayacağız...
aydinkaragoz
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 69000
Yakıt: LukOiL
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: Manisa

İleti Devrim » 30 Nisan 2010 09:39

semih89 demiş ki:farın açısında sıkıntı var sanırım. sol tarafta o ayarın öyle olması lazım, ama abartı şekilde açılı olmuş. Mercek kalitesiz sanırım çok.

bunun bir hastalık olduğunu söylerim hep. sonu yok. ilk başlarda mesela uçuk gelen benım önerdiğim jantlar ileride hoşuna gidicek :) mesela şuanki leyleklik rahatsız edicek ve yay alıcaksın. şahsen angel işinden nefret ediyorum minibüslere kadar düştü. ama xenon bunlarla beraber daha güzel olur. o da minibüslere düştü orası ayrı :) app leri yaptır bence, plakan da çok uyugn. işin garibi ileride gaz pedalı da aranıza giricek :) yetmiyor diceksin. o adrenalin çok başka birşey çünkü. ama ne olursa olsun kimsenın malına ve canına kastedilmemeli. Kazasız belasız sürüşler .. bu arada kesinlikle ve kesinlikle içeride griye boyadığın yerleri 3m in karbon desenli kaplamasıyla kaplamanızı öneriyorumm Cliolarda çok güzel yakışıyor...
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyo ... bitti-%29/ linkteki gibi mesela :)
Yorumun için teşekkürler. Ama şimdi jantların, gaz pedalının ve havalandırma çerçevelerinin bu konumuzla ilgisi yok sanırım ve o üç noktada da hâlâ aynı zevki paylaşmıyorum. Evet angel tipi uygulamaları ben de görüyorum minibüslerde ama önemli olan uygulamanın araç üzerinde nasıl durduğudur. Minibüslerde evet çakma duruyor. Bizim araçlarda öyle değil bence. Gerçi öyle olduğunu düşünsem hiç girmezdim bu işe...

Yani yanlış anlaşılmasın ama, ben 1 haftadır "angel" diye bağırıp duruyorum. Kimse negatif bir eleştiride bulunmadı. Keşke "angel" konusundaki düşüncelerini daha önce paylaşsaydın, daha temkinli ve araştırmacı olurdum. Gerçi bu herkes için geçerli. Aracında mercekli far var mı bilmiyorum ama ben özellikle orjinal üretim mercekli (viraj aydınlatmalı vb.) kullanan arkadaşların değerlendirmesini de rica ediyorum ve hatta aydınlatmayla ilgili fotoğraf bekliyorum.

Far yükseklik ayarı yeni yapıldı. Yükseklik açısında sıkıntı olacağını sanmıyorum. Fotoğraflarda, sokakta, solda bir araç var. Bagaj kapağı bile karanlıkta. Bence uzun yolda karşı sürücüler çok rahat edecek. Yanal açıda bir sorun belki olabilir, tekrar bir servise uğrayabilirim.

Bu arada, aslında farın aydınlatması uzun düz bir satıh düşünülerek yapılmıştır muhtemelen. Ama ben dik bir duvara yansıtınca böyle bir görüntü çıktı. Bir de ortaya çıkan bu şekil mercekle değil içindeki "set" veya "barikat" ile ilgisi var. Hatta farın içini incelediğimde ışığı kesen barikatın aslında yukarıda olduğunu gördüm. Muhtemelen merceğin optik özelliğinden ötürü (aynı gözümüzde olduğu gibi) ışık dikey olarak ters dönüp yola düşüyor olabilir. Neyse.

Bu arada internette adam gibi mercekli bir farın yaptığı aydınlatmaya dair fotoğraf bulamadım. Biraz daha arayayım...

:arrow: Gerçi neticede o kadar da şikayetçi değilim. Sadece değişik geldiği. Önceki farlara göre daha odaklı ve geniş bir aydınlatma aldığımı belirtmeliyim. Bizim burada mercekli farı olan arkadaşlar var. Onlardan biriyle yanyana gelip fotoğraf alayım bakalım.

:!: Ben özellikle QWERTY'nin görüşünü merak ediyorum. Onda da bu fardan var. Paylaşırsa sevinirim.

aydinkaragoz demiş ki:Devrim tebrikler, gerçekten özellikle gece çok güzel bir görünüme kavuşmuş clio, fakat dediğin gibi park ampulleri , halkaların aydınlatmasının gölgede kalmasına neden oluyor ve halka görünümünün bozmasına yol açıyor, ama yinede harika olmuş diyebilirim , fakat şu açı olayı biraz benimde kafamda soru işareti yarattı , belkide normaldir,mercek kullanmadığımız için yorumlayamayacağız...
Teşekkürler. Evet o ampulleri iptal edeyim olmazsa. Açı olayını araştırıyorum...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti vipsezgin » 30 Nisan 2010 09:46

güle güle kullan devrım abı,rüzgarın farlarda böle gösterıyordu cızgı cızgı hepsı aynı sanırım
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti ENDER » 30 Nisan 2010 09:53

Devrim süper çalışma olmuş inan benim cliom yok biliyorsun olsa hemen senin aracının görünümüne gelmesi için elimden geleni yapardım ama bu yaz o güzel clio3 ünün yanında resim çektireceğim :Yahoo!:
ENDER
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: OPEL/MERİVA 2004
Motor Tipi & Gücü: 1600cc.100hp
Kilometre: 93300
Yakıt: Akpet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ENDER/KOCAELİ

İleti Devrim » 30 Nisan 2010 10:37

vipsezgin demiş ki:güle güle kullan devrım abı,rüzgarın farlarda böle gösterıyordu cızgı cızgı hepsı aynı sanırım
Teşekkürler Sezgin. En azından "1 adet" benzer durum dönütü aldım... Eğer mesele mercek ise, kaliteli mercek fiyatlarına baktım... Eh, bu farın ışıtması bile mucize o zaman. :D

Ender; Abi Konya'ya yolun düşecekse çok sevinirim, beklerim her zaman. :) Güzel bir etliekmek yeriz. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

ÖncekiSonraki

Aydınlatma

Kimler çevrimiçi