onurksk demiş ki:mkarpuz61 demiş ki:dışardan nasıl göründüğünden çok ben içerden nasıl görüyorumla ilgileniyorum daha çok :) aydınlatma açısından xenon mu önerirsiniz yoksa bosch plus 90mı?
Halojen ampul olarak Bosch plus 90 - osram night breaker çift olarak 50 tl civarı. Kaliteli xenon olsun dersen mtec, philiphs, bosch tarzı ürünler 350-400 aralığında. Tabiki xenon halojen fardan çok çok iyidir bende şekilden çok yol aydınlatmasına önem verdiğim için bu işe girdim ama bir sıkıntı var nedense biz beklediğimiz performansı alamadık, mercek boyutu sanırım küçük aynı üründen taktıranları araştırdım herkes çok memnun ?? Belkide 6000 yerine 4300 takılmalıydı ama piyasada 4300'ü geçtim 6000 satan yer bile çok çok az millet hep şekil olsun diye mavi,mor taktırıyor. Ben 8000 den 6000 e geçerken söken eleman abi mavi işte ne güzel yanıyor neden değiştiriyorsun demişti.
özetle Fiyat / performans kıyaslaması yaparsam çok memnun değilim halojenden sonra çok büyük bir aydınlanma yaşamadım, ama ürün sağlam ve kaliteli marka sorun fardamı mercektemi bilemiyorum :(
bence orijinal ampulle çok iyi aydınlatıyor. Sonradan takılanlar nedense hiç hoşuma gitmez. tercih meselesi tabiiki.