oguz1 demiş ki:dci65 demiş ki:istanbuldan şişlide garajdan çıkarken sıfırladım. araç daha 1 haftalık. izmire gittim. körfezi dolaştım ve bir kere bile durmadım. acaba ne kadar ekonomik olabilir düşüncesiyle gittim ve araba mudanya otobanı dahil 105 km/s hızın üzerine çıkmadı. genelde 70-90 arası gittim ve yoldan çok anlık tüketime baktım:) sonuç 3.6 lt/100 km. sanırım elde edilecek minimum değer de bu. dönerken de gayet hızlı geldim. 3 çeyrek mazotum vardı. çeyreğin yarısından biraz az kaldı. sanırım 6.0 lt/100 km idi. ben maksimum 180 görebildim. üstüne çıkamadm. sanırım son sürat bu aracım için...
Rodaja uydunuzmu acaba.
Tolga demiş ki:ohhdude demiş ki:1.2 Clio 16 valve
Şehir içi 7.7 litre gösteriyor.
Fakat arabamın jant ebatını büyütüp 17" yaptığım için için ufak bi sapma var zannedersem.
Ankara-Kayseri arası 320 km.
yola çıktığımda km yi sıfırladım Kayseride evimin önüne geldiğimde 290 km olmuştu.
Benzinide bu km göre hesapladığı için sanırım biraz yüksek çıkıyor yakıt.
Ayrıca aracım daha 4,000 km de ilk yağ değişiminden sonra birazdaha düşeceğini sanıyorum
Kardes bence 17 jant 1.2 motora cok ve senın lastıkler 195 assagıdegıl sanırım otantıkte 165 lastık var clıo3 un max 185 lastık ıyı bıle yakmıs bence kac yanak var lastıkde?
Bu Km/yıl hesabına pek katılmıyorum. Bu hesap, dizelin benzinli araçlara göre bir miktar daha pahalı olmasından çıkmıyor mu? Bu farkı aracı satarken de sunmuyor muyuz alıcıya? Yani ikinci el'de eş model dizellerle benzinliler aynı fiyata mı gidiyor ki? Dizel yine bir miktar pahalı satılıyor olsa gerek. O yüzden dizele verdiğim farkı yine satarken alıyorum, öyle değil mi?Tolga demiş ki:oguz1 demiş ki:Dizel yada benzinlide kullanım yılı pek önemli değildir, aradaki motor farkı fiyat olarak 3000-5000 ytl arası fark ediyor bu farkı ancak yılda 5000 km kullanan birisi, 100 krşluk farkla 6 yılla 10 yıl arası çıkarır. o yüzden 15000 km civarı yıllık kullanım aradaki farkı 2 yıl civarında kapayacaktır. O yüzden az km yapıyorsan benzinli, çok yapıyorsan dizel denir.
Benden örnek veriyim, 2890 ytl fark vardı 1.4 dynamique ile arasında, şu an 20000 km geldim yani 2000 ytl civarı çıktı. Şu an km de 136 krş yakıyorum.
Katılıyorum sıze bencede az km yapanın dızel alması mantıkloı degıl
Tolga demiş ki:eylber demiş ki:Ben aracımı alalı bu gün tam bir hafta oldu 1.2 Extrem Rodaj dönemi falan hepsini okudumda şuanki ortaalama yakıt 11.4 görünüyor rodaj zamanında fazla yakar dendi biliyorum ama 11.4 rodaj zamanı için sizcede normailmi :? (Bu arada aynı zamanda acemi sürücüyüm ama kitaptaki kullanma şartlarına aynen uymaya çalışıyorum aracımı sert kullanmamaya çalışıyorum).Saygılar
kardes bende 1.2 1.6 clıo3 vardı sıfır almıstım yenı sattım ama kesınlıkle okadar yakmadı bence cok yakar
bak suanda 2009 megane tıptronık 1.6 16v kullanırım 180 km gorurum klımada acarım ama 10 lıtre yakar arac 2000 km de otoamtık fazla yakar otomatık manuele gore fazla bence
pekı en fazla kac km goruyorsun da 11 lıtre gosterır?
sayın Kenancelik Bakın bendede aynı mesele var sordum ama çok net bir cevap gelmedi hatta bugünlerde dahada arttıeylber demiş ki:Ben aracımı alalı bu gün tam bir hafta oldu 1.2 Extrem Rodaj dönemi falan hepsini okudumda şuanki ortaalama yakıt 11.4 görünüyor rodaj zamanında fazla yakar dendi biliyorum ama 11.4 rodaj zamanı için sizcede normailmi :? (Bu arada aynı zamanda acemi sürücüyüm ama kitaptaki kullanma şartlarına aynen uymaya çalışıyorum aracımı sert kullanmamaya çalışıyorum).Saygılar
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir