dci65 demiş ki:ya bu aslında aracı kaç bin devirde kullandığınızla alakalı.. ben dizel aracımla 7.5 lt yakıyorsam 100 km'de, siz de elbette 11-12 lt yakabilirsiniz.. devri düşük tutun, gaza sonuna kadar basmayın, düşüşü göreceksiniz.
Açıkcası 1.2 motoru bilmediğimden şahsen bir şey diyemiyorum. Ama ben de
Dci65 gibi düşündüm; acaba daha önce 1.4 motor kullandıysanız ve o alışkanlıkla mı gaza basıyorsunuz diye düşündüm. Ama 1.2 motorun performansı ne olursa olsun, sonuçta seyir esnasında devir saatine dikkat ederseniz olay çözülecektir diye düşünüyorum.
Ben kendi aracımdan şunu bliyorum ki 1750 ilâ 2750 devirler arası motor için ideal aralıktır. Tabii ki sizin 3bin devirlerde uzun süre gitmeyeceğinizi tahmin ediyorum. Ama eğer "
Hayır, biz de 2200'de gittiğimiz hâlde bu değerler ortaya çıkıyor" diyorsanız, 1.2 motorun küçük hacminden kaynaklı bir durum olabilir diye düşünürüm.
Bu arada Dci65; :) Daha önce de belirtmiştim, senin değerin bir hayli üst bir rakam. Yani senin şahsına ait bir kullanımın sonucu o rakamlar. Kıyaslama yapmak için bu değerleri vermeyelim. Uzun yolda -sabit ve sakin kullanımda- 95-100Km/s hızında 3.8lt/100Km değerine kadar indim. Dikkat etmesem de hadi 4.1 olsun.Hiç 1.2 kullanmadım ama bence 12lt.'lere kadar varmamalı olay.