Tolga demiş ki:dci65 demiş ki:acaba arkadaş da benim gibi makas mı atıyor? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bence bır servısew gostersın acaba kac bınde arac ben onu merak ettım cok mu km yapmıs ?
Arkadaşlar makas falan atmıyorum :D
Emin olun özellikle tüketimi düşüreceğim diye uyuz gibi kullandım ve bir depo sonunda ortalamam 12,7 civarındaydı. Ama dediğim gibi hep kısa mesafe, yani hiç otoban vs. yok, çok az E5 var. Hep yoğun trafikte Koşuyolu-Üsküdar, Kadıköy-Bostancı gibi kullandım.
Araç daha 10 bin km'de ama 15 bakımını erken yaptıracağım. Ama yetkili serviste yaptırmayı düşünmüyorum, kendi ustama götüreceğim. Bu arada zaten hava filtresini değiştirdim. Yakıtı etkileyen belki buji faktörü de olabilir, bakımda ona da bakılır zaten. Benim düşüncem bu araçların normal tüketiminin bu olduğu yönünde. Yani kısa mesafede yakıyor... AutoShow testlerinde de "çok yakıyor" sonucu çıkmış zaten. Zamanında ben o testi çok ciddiye almamıştım, ama öyleymiş...
Bu arada LPG için kaba bir hesap yaptım. Hesabıma göre ben LPG sistemini 3 sene gibi bir zamanda amorti ediyorum. Bu arada dediğiniz gibi aracın değerinden de gitmiş oluyor. Arabayı zaten maksimum 3 sene kullanmayı düşündüğümden benim için çok da bir getirisi olmayacak.
Yani araç bende 3 sene durursa, eski aracıma kıyasla, toplamda yaklaşık 1500 ytl ek benzin masrafı getirecek (bugünün fiyatlarıyla).
Bu hesaba göre LPG taktırmak çok mantıklı görünmüyor, ayrıca söylenmenin de bir anlamı olmadığına karar verdim. Madem otomatik diye tutturduk (eşim için otomatik aldık aslında), bedelini ödeyeceğiz... :cry: Sadece dizelci arkadaşlar biraz sinirimi bozuyorlar, ona da alışacağız herhalde :lol: