-kadircan- demiş ki:...fakat şehir içindeki sakin kullanımlardaki rakamlar tuhaf geliyor... ...gösterge sıfırlamayı benzin dolumundami yapmak gerekiyor...
Ne kadar sakin olsak da trafik lambası kalkışlarında, şehir içi dur-kalk'lardan veya ara hızlanmalarda çok fazla tüketim oluyor. Bu tip aracı toparlayıcı ivmelenmeler sebebiyle ortalama gerçekten yükseliyor. Çok fazla yapacak bir şey kalmıyor. Bazen "başlarım yahu" deyip yüksek devirlere çıktığım oluyor. Zaman zaman aracın performansını hatırlamak ve hatırlatmak gerekiyor.
:)Gösterge sıfırlamayı ben şöyle yapıyorum. İstasyona gelip motoru kapatıp yakıtımı alıyorum. Ödemeyi yaptıktan sonra sadece kontağı (Pc'yi) açıp değerleri görevliden aldığım (plakamın yazılı olduğu) kağıdın arkasına hızlıca not ediyorum. Sonra
son sıfırlamadan bu yana katedilen yol sayfasını sıfırlıyorum ve aracı çalıştırıyorum!.
30 Km hızı geçergeçmez baktığımda ilk gördüğüm değerler bazen 12lt veya 9lt şeklinde değişiyor ama eve ulaşıncaya kadar 5'li değerlere veya olması gereken rakamlara düşüyor...