dci65 demiş ki:ayrıca şunu da belirteyim, benzinde minimum 7 lt yakacaksınız. dizelde 4 küsürlü rakamlara düşebilirsiniz. dizeli limitlerde kullandığınızda ortaya 7 lt gibi bir sonuç çıkacaktır. benzinde ise bu rakam 13 lt civarına kadar çıkar. yüksek torku da cabası olur. ayrıca servis konusu da, benim aracım 15000de bakıma giriyor. 2009 model dizel. istanbuldan izmire sadece 60-70 ytl'lik mazot ile gidiyorum, ki bu paraya istanbul-izmir otobüs bileti alamıyorsunuz(varan ulusoy gibi firmalardan) ama oğuz abim doğru söyledi, zaten senede bir bakıma sokacaksınız ve bakım maliyetleri bildiğim kadarıyla aynı. ayrıca litre fiyatlarında da 40 kuruş kadar fark var sanırım. sonuçta dizel bütçeniz için daha uygun bence. hatta avrupadan örnek vermek gerekirse artık lüks araçlar dahil genelde dizel satılıyor. istisnai durumlarda, insanlar benzinli modelleri tercih ediyorlar. dizel doğaya da daha saygılı. bunları düşünmeden araç almayın bence. saygılar.
13 lt çok ama çok yüksek bir rakam. Şu an aracımızda ortalama tüketim 6,5 civarında hadi 6,5-7 diyelim, ama 13 neredeyse 2 katı. Bahsettiğiniz "
4 küsürlü rakamlara düşebilirsiniz" rakamları zaten şu an 1,2
benzinli aracımızda görüyoruz seyir esnasında.Aracımız 1,2 motor biz memnunuz açıkçası.
Burda dizel-benzin tartışması yapmak amacım değil ama aracımdaki verileri paylaştım. Zaten ayrı bir başlık altında tartışılıyordu bu konu oraya bakmanızı öneririm.
Dizel araç veya benzinli dezavantaj ve avantajları hangi ihtiyaca karşılık oldukları tartışıldı.
Bu arada aracımız: Clio 3 hb 1.2 16v.