emretes demiş ki:Garmin Nüvi 200'ü tavsiye ederim. Ben kullanıyorum... Herhangi bir ekstra özelliği yok. Film, MP3 falan oynatmıyor. İsterseniz flash disk veya resim gösterici olarak kullanabiliyorsunuz... ...Navcity (Başarsoft) haritasını kullanıyor ve 81 il merkezi ile çeşitli ilçeleri kapsıyor.
Merhaba. Arkadaşlar, ne zamandır aklımdaydı bu cihazdan almak ama bugün sürpriz bir serii olaydan sonra almış bulundum. Çok önce araştırma yapmıştım bir miktar. Ama hazırlıksız yakalandım Elektro World'de ve almış bulundum. Akşam gelince forum'umuza baktım ki
GARMIN Nüvi 200W model cihazın adı geçmiş ve beğenilmiş zaten.
Emretes gibi ben de aynı cihazdan almış bulundum. Ben de hemen eve gelene kadar test ettim. Hoş makina. Türkçe bayan ses tonu da hiç fena değil. :) Yalnız Türkçe kullanım kılavuzu ile, cihazın Türkçe dili (kelimeler, menü ve ifadeler) biraz özensiz geldi bana. Daha isabetli bir çeviri yapılabilirdi. Hatta bir iki yerde yazım hatası bile farkettim. Ama neyse ki cihazı pc'ye bağlayıp dilediğiniz düzeltmeleri yapabiliyorsunuz. Yardım (Help) dosyalarına bile erişebiliyorsunuz.
(EKLEME: Bu akşam biraz uğraştım ana text dosyasıyla. Dedim ya özensiz bir çeviri diye; "Şunu yapın, şunu edin" gibi ifadeleri "yapınız, ediniz" şeklinde değiştirdim. Ve bazı cümlelerde, başlıklar ile durum bildirimleri karıştığı için çeviren kişi, cümle başında mı büyük harf yapsın yoksa her kelimede mi büyük harf yapsın bilememiş. Ayrıca Emretes, benim cihazda "doğu"nun kısaltması "D" yerine "E" yazıyordu. Çevirmeyi unutmuşlar. :mrgreen: "D" yapıp yükledim cihaza da düzelttim. :D Neyse pek çok kişiselleştirme yaptım kendimce, güzel oldu. Olur da bu cihazı kullanan olursa, sürümler de uyuşursa dosya alış verişi yapabiliriz. :) )Ses (Voice) dosya tipini çözemedim henüz. Eğer ses dosyalarının format'ını okuma/yazma şeklinde deşifre edebilirsem belki eşimin (veya kendimin) sesini bile yükleyebilirim. ;) (Eşim, "
Ara sıra 'Bakma o kıza!', 'Önüne bak!', 'Bakma o bayana koparırım kafanı!' gibi replikler de ekleriz!" diyor. :crazy: :mrgreen: )
Pc'ye bağlayıp, içindeki işime yaramayacak yabancı lisandaki Help ve bir takım text dosyalarını sildim. Ayrıca kullanılmayacak (Fince, Çince vb.) yabacı lisan dosyalarını da sildim. Yaklaşık
5Mb yer tasarrufu yaptım. Bu dosyalar aletin çalışmasını etkilemiyor. Şuan cihazda sadece Türkçe ve İngilizce dilleri var o kadar!.
Hemen şunu ekleyeyim: İşime yaramayacak bu dosyaları silmek sadece hafızada yer açmadı, aynı zamanda cihazın boot süresini (açılma süresini) de kısalttı. Tavsiye ederim.
GARMIN Nüvi 200W Navigasyon cihazını 340 TL'ye aldım. Tek bir şeye takıldım; "
Altimetre" (Deniz seviyesinden yüksekliği gösterme) özelliği olsaydı çok sevinecektim! Malesef yok. Çok önemli değil ama isterdim yazılımda bulunmasını... Cihazı halâ inceleme aşamasındayım,
bitirince gaaayet detaylı bir sunum yapacağım.
:beer: