cliodes » 12 Ocak 2009 15:08
selamlar hepinize, ben de clio iii kullanıcısıyım ve bu savrulmalarla ilgili olarak bir anımı paylaşmak istiyorum sizinle. bilenleriniz vardır, etileri zincirlikuyuya bağlayan, tam zincirlikuyu mezarlığının önüne çıkan, üzeri de kapalı bir viraj vardır. havanın günlük güneşlik olduğu, yerde hiç bir su birikintisini olmadığı bir günde o virajda çok kötü savruldum, sadece üstü kapalı olan yerde yağ mı, su mu bilemediğim bir birikinti varmış, hızım çok fazla olmamasına rağmen virajda hafif frene bastım ve araba bir anda kontrolümden çıktı. zaten o anda ne olduğunu hatırlamıyorum, bir anda sol şeride geçtim, sonra tekrar sağ şeride savruldum. eğer o sırada arkamdan gelen ya da sol şeritte seyreden bir araç olsaydı herhalde kesin kaza yapmış olurduk.
o viraj da keskin bir viraj, ben de çok iyi bir şoför değilim, muhtemelen bir şeyleri yanlış yaptım, savrulma sırasında yapmam gereken şeyi yapmadım ya da yapmama gerekeni yaptım ama o olay beni çok korkuttu, üstüne bir hafta kadar çok sevdiğim arabamı kullanamadım. bu gibi durumlar için önerileriniz varsa zevkle öğrenmek isterim, zira bu forumdan çok şey öğrendim. :)