Devrim » 25 Ocak 2009 13:58
İki noktaya temas edeceğim ama yanıltmam umarım ve yanlış anlaşılmam...
1) Sürüş tarzını bilmiyorum, akıl vermek üzerime vazife değil ama, bazı sürücü arkadaşların rampaya yaklaşırken yapılması gerekenleri bilmediklerini gördüm. Tabii ki bu durum araçla ilgili değil. Eğer benle ilgisi yok diyorsan diğer maddeye geçelim.
2) Geçen bir forumda okumuştum. Okudumlarım Clio için veya değil farketmiyor. Çekiş ve rölanti sorunları yaşayan arkadaşlar olmuş, araştırmışlar ve bujileri kontrol eden ünitelerde arızalar tespit etmişler. Benim motor ekipmanı olarak bildiklerimden farklı bir cihaz. Her buji için birer tane mevcut. Bobin değildi, distribütörden de bahetmiyorum.
Ama yukarıda anlattığım şey, aracının her zamanki performansını biliyorsundur ve son zamanlarda bu zayıf çekişi farketmişsindir de sorunu anlarsın. Eğer aracın her zaman bu performansta idiyse o durumu bilemiyorum. Fakat tabii ki şunu da belirtmem lazım. Mut Anamur civarında güzel rampalar vardır bilen bilir. Orada kaç tane 1.6V Megane II'yi solladığımı bilirim 65hp ile. Rampalarda düşük hacimli benzinli motorlar çok atik olamıyor belki. Beklentiye göre de değişebilir yani...