Kenancelik demiş ki:Sorun bu mu yani şimdi.Bende az kalsın benzinciyle kapışıyordum.Adamın günahını almışım desenizeTolga demiş ki:Kenancelik demiş ki:Evet Yol pc si açıktı.Ama ikisi arasında bir mantık kuramadım ben (Devrim,sorduğuna göre bir bildiğin vardır senin )Devrim demiş ki:Benzin alma esnasında (o saniyelerde) yol pc'si açık değildi değil mi? :)
wallahı bende anlamadım arac yol aldıkca sonucda cıhaz algılar ama neden ıbre oynamıyor? :?: :idea:
Nihehe. :mrgreen:
Evet arkadaşlar, problem oradan kaynaklanıyor. Ben ve bu forum'dan bir arkadaşım daha (hatırlayamadım) bunu yaşadı. Daha önce uzuun uzun anlatmıştım ama sanırım çöken eski forum'umuzda kayboldu bilgiler...
Gecenin 2'si, herzamanki petrol'e yanaşıp "tam doldurun" dedim. Mazot doldurulurken kontak tamamen kapalıydı ve pompacının başındaydım. Hemen, beklemek yerine "pc'deki son bilgilerini kağıda aktarayım" diye araca binip, yol pc'sini açıp bilgileri deftere not ettim. Yaklaşık 1 dakika sürmüştür herhalde. İşte bu süre zarfında bilgisayar, depoya dolan yakıtı "görmemiş"... Bilgileri not ettikten sonra bilgisayarı kapatıp çıktım araçtan.
Neyse; Ödeme faslından sonra aracıma geri döndüm, binip çalıştırdım. 1-2 metre yürüdüm ki benim aracın yakıt seviye led'lerinden en üsttekinin yanmadığını farkettim. Hemen durup az geri geldim. Ustayı çağırıp sordum. "Az yol git, düzelir o" gibi ve benzeri sözler duydum. Ama adamın full doldurduğundan adım gibi eminim. Aldığım mazot 52 litreye varmıştı çünkü. Ayrıca herzaman aynı güvenilir yerden alıyorum yakıtı...
Neyse uzatmayayım... Ertesi gün servise gidip durumu anlattım. Ustamın verdiği yanıt, "Yol Pc'si açıkken yakıt almayın, bilgisayar hesaplamaz, eksik yakıt gösterir!" oldu. Bunun ardından benim aracı laptop'a bağlayıp "kalibrasyon" yaptılar. Laptop'a aracın tüm özelliklerini girerek, sanırım bir nevi geri-yükleme veya reset gibi birşey yaptılar. Yol pc ekranı kapandı önce. Sonra geri geldi. Geri geldiğinde yakıt göstergesi full idi, yani düzelmişti.
Çocuk gibi çok sevinmiştim. ;)