Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu

İleti eylber » 08 Kasım 2008 02:34

şu konu ile ilgili mesajların tamamını okudum kafam karıştı şunun için bende aracımı alalı henüz 10 gün oldu benim sorunumda şu özellikle fren yaprığımda sanki arka taraftan böyle tak diye bir ses geliyor ve şuda oluyor direksiyonu çevirirken boştayken yada dönerken takır tukur sesler gelyor herzaman gelmemkle birlikte sevise gittiğimde DİREKSİYONU ÇEVİRİRKEN GELEN SESLER İÇİN LASTİK HAVALARININ ÇOK FAZLA OLDUĞUNU HAVAYI NORMALE ÇEKTİKLERİNİ SEBEP FAZLA HAVANIN OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER YİNEDE TAKİP ETMEMİ DEVAM EDERSE GELMEMİ SÖYLEDİLER AMA GALİBA BU FRENE BASTIMMI ARKADAN GELEN TAK TUK SESLER İÇİN YİNE SERVİS YOLU GÖRÜNÜYOR GALİBA :o
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 08 Kasım 2008 04:49

eylber demiş ki:...özellikle fren yaprığımda sanki arka taraftan böyle tak diye bir ses geliyor ve şuda oluyor direksiyonu çevirirken boştayken yada dönerken takır tukur sesler gelyor...

Valla çok rastlanılan bir durum değil sanırım. O yüzden bende hiç bir fikir uyanmadı. Bizim problem, bozuk yolda balatadan gelen seslerdi ve frene basında sıkışmadan ötürü ses kesiliyordu. Ama sizin sorunda frene basınca ses geliyormuş. Bu gayet ilginç. Acaba fren esnasında arka süspansiyon sisteminin hareketi sonucu gelen bir ses olabilir mi bu? Servistekiler süspansiyonu da bir inceleseler iyi olur belki...

Geçmiş olsun, kolay gelsin diyeyim...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti kuzuguden » 15 Aralık 2008 15:43

ben bu bahsettiğin sorun ile yaklaşık 4 ay uğraştım çaresi yok en son yeni bir balata taktılar ses kesildi ancak bu balatalarda 8000 km sonra ses yapacak gibi. Fabrika sorunlu kaliper ürettiğini kabul etmiyor. Tek yol mahkeme arkadaşlar
kuzuguden
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Devrim » 15 Aralık 2008 19:41

Hazır konu tekrar açılmışken yazayım; benim uzun süre kaliperlerden geldiğini sandığımız, oysa balatadan gelen sesleri yapışkanlı balata takarak giderdik.
Yaklaşık 5bin Km. oldu şimdiye kadar. Henüz herhangi bir ses yoktur...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti dci65 » 15 Aralık 2008 23:47

benim araç 12500de TIK diye bi ses yok, mükemmel vallahi...
dci65

İleti beyazit20 » 01 Ocak 2009 14:22

arkadaşlar herkese merhaba ve yeni yılınızı kutluyorum benim alette de var bu sorun servise gitttim servis şefiyle görüştüm bana kaliperlerin sorunlu olduğunu söyledi bende biz nette arkadaşlarla bu konuyu tartışdık balatalardan problem olduğunu söyledim ama o bana hala kaliperlerde sorun olduğunu söyledi ve garantiden değiştirdik ama 100 km kullandım yine sesler gelmeye başladı kafayı yicem hatta aşaya indim baktım lastiklere yumruk attım sesler kesilmemiş ne diyorsunuz arkadaşlar siz şimdi ne yapmalıyım şimdiden tşk ederim...
beyazit20
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 v extreme
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ismail ordu/ünye

İleti Devrim » 02 Ocak 2009 15:08

42 ANH 93 <- Benim plaka. Servisinize gidin, eğer görebilirlerse bu plakayı araştırsınlar. Aynı şekilde ustalar da bana "kaliper" dediler, değiştirdik. Tabii ki değiştirirken sağını solunu sıktıkları için bir süre ses olmadı ama sonrasında (aynı ilk defasındaki gibi) lastiğe tekme atınca bile içerden sanki dağılmış bir çamaşır makinesi gibi ses geliyordu.

Tekrar gidip, (İzmir'deki bir arkadaşın plakasını vererek) balataları yapışkanlı yaptık, ses sorunu çözüldü.

Yani şu son 2-3 sayfadaki yazılara tam güvenerek, ustalara ısarla balataları değiştirtebilseydiniz (ki kolay olmaz bu farkındayım), o zaman çözülmüş olacaktı sorununuz. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti eylber » 15 Ocak 2009 20:54

Bu konu ile alakalı bütün mesajları okudum aklıma takılan şu oldu ben aracımı 2.5 ay önce aldım henüz 1150km de böyle bir sesle karşılaşmadım son zamanlarda böyle şikayette yazılmamış sanırım acaba sorunu artık kabul edip fabrikadan çıkan yeni araçlarda söylenen yapıştırmalı balatalardanmı kullanıldı merak ettim :?: :?:
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 16 Ocak 2009 01:33

Benim araç 2008 ve bu sorunu yaşadım.
2009 üretimi araç sahiplerine sormak lazım bir de.

Kimler var 2009 ClioIII sahibi aramızda? :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti eylber » 16 Ocak 2009 03:34

Ben varım :D üsttede yazdığım gibi böyle bir ses duymadım şimdiye kadar hee bundan sonra duyarmıyım bilmem o yüzden zaten üstteki mesajımı yazdım belikide bir arkadaşımızın kulağına öyle birşey gelmiştir diye :?:
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Arslan » 18 Ocak 2009 23:05

Benim sorunum daha ilginç. bazen yokuş çıkarken ön takımdan disk, balata yada başka bir nedenle ciyk ciyk ses geliyor. Bazen de düz yolda ağır ağır ilerlerken trafikte bu ciyk ciyk seslerini duyuyorum. Disk diye düşünüyorum. 30000 bakımını 24000 de yaptırdım. Şu an 26000 de. Tekrar bir servisi ziyaret edeceğim bu konuda garanti bitmeden.

Ha bu arada balatalar aşındıkça tozu da bu sese neden olabilir sanki. Ben arabamı çoğunlukla kendim yıkarım. Basınçlı su olmadan diskleri jantı temizlemek zor. Balata kurumları da bu sese neden olabilir diye düşünüyorum. Yıkamacıda jantı yıkarken inanılmaz miktarda siyah kir akıyor. Bu bence balata aşınmış kurumları. Malum biz temizleyemiynce birikiyor değil mi?
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Devrim » 18 Ocak 2009 23:36

Arslan demiş ki:Benim sorunum daha ilginç. bazen yokuş çıkarken ön takımdan disk, balata yada başka bir nedenle ciyk ciyk ses geliyor. Bazen de düz yolda ağır ağır ilerlerken trafikte bu ciyk ciyk seslerini duyuyorum...

Arslan hoşgeldin forum'a. Öncelikle güzel Türkçen ve güzel klavye yazımın için çok teşekkür ederim. Gayet anlaşılır ve temiz.

Bu yokuş çıkarken ve ağır ilerleme esnasında gelen tiz sesler motor kayışı vb. bir edavattan gelmediğine eminsin değil mi? Çünkü tırmanma ve ağır ilerleme ile balatalar arasında ilişki kuramadığımdan böyle düşündüm. Ben de bazen çok hafif pedal destekli ilerlemelerimde gelir o çok tiz ses. O, dediğin gibi toz sesi. Pedaldan çekip tekrar hafif basınca kaybolmuş oluyor. Ve dediğin gibi her ne kadar balatalar diski "silse" de, bizim yıkmalar esnasında basınçlı suyla temizlememiz gerekebiliyor. Ama disk soğukken...

Ekipmanın varsa benim gibi yap. Mikrofon yerleştir oralara biryerlere, laptop'tan kayıt yap. :) Ben balata seslerini o şekilde kayda almıştım.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Arslan » 19 Ocak 2009 00:05

Teşekkür ederim. Malum meslek öğretmenlik. Dili ve grameri iyi kullanmak alışkanlık haline geliyor. Ben bu sesi çok nadir duyuyorum. Bir ara götürüp bir baktırayım ön takımlara. Hani garanti bitmeden. 26000km oldu.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

İleti beyazit20 » 10 Şubat 2009 13:23

ACİLLLLL VE İVEDİİİİİ.....

DEVRİM ABİ ŞU AN SERVİSTEYİM ADAM NUH DİYO PEYGAMBER DEMİYO KALİPERLERİN SORUNLU OLDUĞUNU HALA EDDİA EDİYO SENİN PLAKAYI VERDİM SİSTEMDE SENİN ARABAN HİÇ ÇIKMADI SENDEN ACİL YARDIM BEKLİYORUM ABİ TELEFONLA OLURSA SEVİNİRİM BU İŞ ÇOK CANIMI SIKTI MORALİM ACAYİP BOZUK BENİM TEL : 544 353 1898 ( HATTIM TURKCELL ) YADA SEN NUMARANI BURAYA BIRAK BEN SENİ ARAYAYIM ABİ....
beyazit20
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti beyazit20 » 11 Şubat 2009 11:56

YOK ABİ BERABER BAKTIK BENDE BAKTIM EKRANA NOKTALAMA FİLAN YAZMADIK BAKARKEN HER TÜRLÜ DENEDİK BOŞLUKLU BOŞLUKSUZ AMA ÇIKMIYO DEVRİM ABİNİN ARABASI SİSTEMDE NEYSE SAĞOLSUN MURAT ABİ DÜN BENİ ARADI BANA BİLGİ VERDİ BAĞDATLILAR OTOMOTİVİ ARA DEDİ BENDE ARADIM ORDAKİ ELAMANLAR İYİLEŞTİRİLMİŞ BALATA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER BİZİM MAKİNELER İÇİN SERVİSTEKİ USTAYA AYNEN AKTARDIM DURUMU VE MURAT ABİNİN PLAKASINI VERDİM ORDAN BAKTIK BALATALARIN REFERANS NUMARASINI ALDIK SERVİS ŞEFİ HEMEN YEDEK PARÇAYI ARADI VE SORDU YEDEK PARÇACI ELEMAN Bİ NORMAL BALATA BİDE İYİLEŞTİRİLMİŞ BALATA OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE SERVİS ŞEFİ MARS OLDU...

AMA ADAM HALA BENLE İDDİA ETMEYE DEVAM ETTİ NORMAL BALATAYLA İYİLEŞTİRİMİŞ BALATA ARASINDA HERHANGİ BİR FARK OLMADIĞINI İKİSİNİN HER PARÇASININ AYNI OLDUĞUNU HATTA PARÇALARI GETİRİM KENDİ GÖZÜNLE GÖR DEDİ VE PARÇALAR GELDİ BAKTIK HARBİDENDE HİÇ BİR FARK YOK KOD NUMARALARI DIŞINDA BİRDE ESKİ BALATANIN KUTUSUNDA ; KANGOO , MODUS , CLİO III YENİ BALATANIN KUTUSUNDA İSE ; MODUS , CLİO III YAZIYODU Nİ TEKİM BİZ YENİ BALATALARI TAKTIK SÜRÜŞE ÇIKTIK TIK SES YOK ÖN TAKIMDA VE BU İŞLEME BEN HERHANGİ BİR MASRAF ÖDEMEDİM BİLGİLERİNİZE SUNARIM ÜCRETSİZ YAPTILAR GARANTİDEN AMA BENİM ANLAMADIĞIM BALATALARIN HER İKİSİDE TIPKISNIN AYNISI AMA SES KESİLDİ KANIMCA BALATA YENİ OLDUĞU İÇİN SES YAPICAK BOŞLUK OLMADIĞI İÇİN SESLER KESİLDİ AŞININCA AYNISI OLUCAĞININ DÜŞÜNCESİNDEYİM ...
beyazit20
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir