Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu

İleti Diablo » 19 Şubat 2009 02:43

arkadaşlar bu balatadan gelen ses delirtecek bir gün beni.Frene basınca ciyk ciyk ötüyor balata tozundan dolayı.Bana bunu zahmetsizce temizleyecek bir şey lazım ne yapsam balata temizleme spreyimi alıp sıksam.Balatayımı söksem bir akıl verin bana :evil: :evil: :evil: :evil:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti Diablo » 19 Şubat 2009 12:02

Alper demiş ki:Arkadaşım ben üç defa ön balataları değiştirdim ve hiç böyle bir ses gelmedi hepside orjinal idi acaba senin balataların bitme sevyesinde olmasınlar bilirsin önler çabuk biter ve balata varmış gibi gözüksede oradaki malzeme sertleşiyor ve ses yapıyormuş diye söylenmişti bana serviste ne kadar doğru bilemem tabii. İlk balatalarımı bir salak yüzünden değiştirdim kazıkladılar yani ama neyse

4000 km oldu değiştireli daha balatalarım yeni eskisinide ses yüzünden değişti ama kaliperler sağlam.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Diablo » 19 Şubat 2009 17:51

Alper demiş ki:Yamur yağdı için diskler paslanıyor gibi olmakta acaba ondan dolayı ses yapar hafiften 2 defa adam gibi basınca o pislik gitmekte. Acaba bu olabilirmi senin sorunun istersen bi servise danış daha net soylerler hemde test ederler. Ama bazı şeyleri kafayı takıyoruz ses olmasada varmıs gibi oluyoruz fazla takma kafana diyecem.

Ben bu konularda çok şansızım :cry: :cry: :cry: balatanın malzemesinden oluyo ses büyük bir ihtimalle jant kapağını sökünce anlaşıldı içi kapkara olmuş balata tozundan sanki boyanmış gibi nerde dandik balata var bana denk geliyor :cry: :cry: :cry:.Ben en iyisi paraya kıyıp bosh marka balata alim en iyisi :roll: :roll: :roll:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Diablo » 20 Şubat 2009 17:28

Alper demiş ki:Kalkıyor ama tam kalkmıyor deterjan ile temizlemek lazım veya jant temizleme spreyleriyle

Bendekiler jaghan jant kapağı olduğu için kirlensede farketmiyor 4 lü set 13 TL görüntüyü çok bozarsa değiştiriyorum.Sağolsun kardeşim park ederken kaldırımlara çıktığı için zaten hep çiziliyor :evil: :evil: :evil: :evil: yıkanırkende basınçlı suyu yiyince başlıyor soyulmaya bende 4 ünü birden değiştiriyorum.Bu değiştirdeklerim 3. parti oldu kardeşe park etmeyi öğretmek lazım :lol: :lol: :lol: :lol:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Diablo » 20 Şubat 2009 18:13

Murat demiş ki:
Diablo demiş ki:
Alper demiş ki:Kalkıyor ama tam kalkmıyor deterjan ile temizlemek lazım veya jant temizleme spreyleriyle

Bendekiler jaghan jant kapağı olduğu için kirlensede farketmiyor 4 lü set 13 TL görüntüyü çok bozarsa değiştiriyorum.Sağolsun kardeşim park ederken kaldırımlara çıktığı için zaten hep çiziliyor :evil: :evil: :evil: :evil: yıkanırkende basınçlı suyu yiyince başlıyor soyulmaya bende 4 ünü birden değiştiriyorum.Bu değiştirdeklerim 3. parti oldu kardeşe park etmeyi öğretmek lazım :lol: :lol: :lol: :lol:

Orjinal ? & Yansanayi ?
Yani orjinal olan jant kapakları 25 tl miydi neydi tanesi.Yan sanayi olma fikri yıkanınca soyulmasından çıktı :geek:

Orjinal değil abi yan sanayi ben 4 lü olarak set alıyorum kutu içinde ambalajlı olarak,ama yan sanayide olsa tek tek aldığın zaman biraz daha pahalıya geliyor tanesi 5 TL ye falan galiba,orjinalmi yan saniyimi diye sorarsan ikiside bir şeye benzemiyor ikisinide kullandım orjinalide çizilse basınçlı suyu yiyince oda soyuluyor.Abi orjinalinin tanesinin 25 TL olacağını sanmıyorum o büyük bir ihtimalle 4 lü setin fiyatıdır o kadar etmez abi tek jaghan jant kapağı :? .Bildiğim kadarıyla orjinal tam bilmiyorum abi yanıltmak istemem ama satan adam bana orjinal tek yok 4 lü set alman lazım demişti.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Devrim » 21 Şubat 2009 01:01

Ah tabi abi, orjinal olmaması lazım. Ben (nihayetinde plastik olan) Taranis jant kapaklarını alacağım göya ne zamandır; 44TL dediler serviste.
Düşünsenize, 4 adet alsam 170TL para. Jant kapağı... Öh bee...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Diablo » 21 Şubat 2009 01:20

Devrim demiş ki:Ah tabi abi, orjinal olmaması lazım. Ben (nihayetinde plastik olan) Taranis jant kapaklarını alacağım göya ne zamandır; 44TL dediler serviste.
Düşünsenize, 4 adet alsam 170TL para. Jant kapağı... Öh bee...

Abi gerçekten o kadar pahalımı ya..Ne varki bir yuvarlak pilastik bide tel var içinde artık harbiden din iman kalmamış bunlarda :( :( .Ben taş çatlasa orjinal 4 lü set 40 TL yi geçmez diye düşünüyodum.arabanın kendi jant kapağından hariç ben hiç orjinal jant kapağı kullanmadım fiyatlarınıda bilmiyorum açıkçası.Abi bide bu taranisler nikelaj kaplamalı dimi yanlış bilmiyosam.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Devrim » 21 Şubat 2009 01:23

Yoo, normal araç renginde. Platin gri. Yani benim araç rengiyle aynı. Bir özelliği yok. Dediğin gibi içinde tel olan bildiğin plastik kapak. :mrgreen:
Ne diyelim artık...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ozhan333 » 22 Temmuz 2009 19:23

Devrim Bey aracınızdan gelen sesler kesildi mi acaba...Kullandığım aracın iki kez kaliperleri bir kezde balataları değişti ama sesler bir müddet sonra gelmeye tekrar başladı, acaba bir fikir verebilir misiniz?
ozhan333
ER
ER

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
İsim ve Şehir: tokat

İleti Devrim » 23 Temmuz 2009 16:25

10bin bakımı civarında değişmişti benim kaliper ve balatalar. Meselenin kaliperlerden değil, balataların aşındıkça oluşturduğu boşluktan ileri geldiğini farkettik ve servis tarafından "yapışkanlı" balata takıldı.

Araç şu an 25bin kilometrede ve ne ses ne tıkırtı var. Gayet temiz...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ozhan333 » 23 Temmuz 2009 19:19

Devrim Bey ilginize çok teşekkür ederim...Ordu veya Niksara yolunuz düşerse beklerim...
ozhan333
ER
ER

İsim ve Şehir: tokat

İleti Devrim » 24 Temmuz 2009 17:17

ozhan333 demiş ki:Devrim Bey ilginize çok teşekkür ederim...Ordu veya Niksara yolunuz düşerse beklerim...

Çok teşekkürler Ozhan Bey. Görüşmek üzere. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti UUUUUU61 » 19 Ağustos 2009 11:43

kaliper sesleri için servisten randevu aldım. açıklama yapacaklarmış. bakalım sonuç ne çıkacak. sorun için şu an bende bi çözümsüzlük görüntüsü var.
ne diyecekler bakalım.

ses sıkıntısı devam edenler kimler arkadaşlar?
UUUUUU61
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İsim ve Şehir: istanbul

İleti vipsezgin » 19 Ağustos 2009 12:55

firen kalıperlerınden ses geldıgını nasıl anlarsnz arac bırınce veya ıkıncı ıteste gıderken bozuk bır yolda daha cok ses duyulur oyuzden bunu bozuk bır yolda yapmanız daha ıyı olur az bısı fazla gaz verıp bu arada hafıf frene basın eger ses kesılırse bılınkı kalıperle gıtmıs hemen servıse gıdın benım gbı garantıden degıstırın

iyi seyirler...
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti Devrim » 20 Ağustos 2009 20:16

Evet, Sezgin'in fren yöntemi birebir işe yarar. Ben de ustaya o şekilde anlatabilmiştim derdimi. Yoksa sesi duyacağı (farkedeceği) yoktu yani.

Ben, aracı kaldırıp ikinci vitese alarak gaza basmıyordum. Yaklaşık 10-20Km hızlardan bahsediyorum. Pencereler ve fan kapalı, bozuk yüzeyde sesler geliyordu ve frene çok az basınca ses kesiliyordu. O kadar hafif basın ki araç aslında fren yapmasın. Hatta fren lambaları bile yanmayacak kadar...

Serviste usta sanayinin arka bozuk yollarında denemeyi yaparken motoru stop ediverdi!. :lol: O zaman süper anlaşılıyor ses. Sonra da aracın mevcut hızından faydalanarak ikinci vitesi vurdurarak çalıştırıp servise döndük.

Bu arada dizel araçlarımız bu şekilde çalıştırılıyormuş demek. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi