Arkadaşlar, valla sıkıntı gidermek için arka koltukları yatırmakla ilgili zaten bilinen bir olayı yazdım buraya.
Dedim ya, can sıkıntısından. Yoksa aracı çalıştırmayı anlatmak gibi bir şey aslında bu. :mrgreen:
Benim aracın arka koltukları komple yatmaktadır. Bir başka arkadaş da 1'e 2 yatan (vs.) koltuk tipini anlatabilir.
:arrow: Arka koltuğun ortasından tutup yukarı çektiğimizde "aracın en kolay açılan parçası" ünvanına sahip koltuğumuz hemen yukarı doğru kendini bırakmaktadır.
:arrow: Koltuğun arka kısmını yukarı dikecek şekilde çevirdiğimizde, rahatça orta boşluğa doğru dikey olarak yatırabiliriz.
:arrow: Sırtlık kısmı üzerinde, sağ ve sol üst köşelerde onu kilitten kurtaracak butonlara basarak ayırabiliriz.
:arrow: Fakat bundan önce, (en azından ben bunu yapıyorum) aşağıdaki foto'da da gördüğünüz gibi, emniyet kemerini oradaki dile geçiriyorum.
:arrow: Bu şekilde yatırdığımda emniyet kemerleri, yükleme yapılan eşyalar için de -bir miktar- emniyet şeridi oluşturabiliyor. Özellikle enstrüman parçaları taşıdığımdan bu durum beni çokca kurtardı diyebilirim. Çok gördüm, kapıyı açtığımda yuvarlak davul çantalarının emniyet kemerine yaslı vaziyette durduğunu. (Sadece bir öneri.)
:idea: Sırtlığı geri yerleştirirken, kendi ağırlığına bıraktığınızda kendisi "tak" diye kilitleniyor. Eğer emniyet kemerini bu şekilde peşinen dile takmazsak, geri yerleştirirken kemerleri öne almak gibi bir zahmet içerisine girmeniz gerekiyor.
:!: Unutmadan, sırtlığı yatırmadan önce başlıkları en aşağıya indirmek gerekiyor...