-kadircan- demiş ki:tam sen arabanı bağdatlılaramı bıraktın diye soracaktım :) arabanı pazartesi gordum :D benimkide şuan orada toplanmaya başlanmış
Devrim demiş ki:Arkadaşlar, geçmiş olsun bana. :Yahoo!: Sonunda milli oldum!. :Search:
Bu akşam şehir merkezinde önümdeki araca arkadan bindirdim. Stop lambalarının nüansı yoktur bilirsiniz. Az da bassanız aynı, çok da bassanız aynı yanar. Önümdekiyle aramda fazla mesafe de yoktu. Birden sert fren yaptı. Ben de yaptım ama başından beri ABS devreye girdi ve caarrrrt cuuurrrrrt derken manevra yapmak için geç kaldım ve önümdekinin tamponunun sağına doğru bindirdim!
=@
Tabii bu arada hemen ekleyeyim, benim lastiklerin kötü olması da bu kazada etken oldu. ABS'nin çok uzun süre devrede kalmasını gerektirecek hızda olmadığım gibi asfalt da kupkuruydu!.. Araçtan çıktığımda, önümdekinin de önünde bir sürü araç olduğunu gördüm. Tuhaflık da burada zaten. Zincirleme şeklinde "dokunma" olayı yaşamışız ve buna sebep olan ise şekildeki kırmızı araç. Araç kayboldu gitti tabii, farketmemiş bile olabilir olayı!. Şekilde görüldüğü gibi, bir adaya yaklaşırken 1'inci araç sert fren yapınca arka arkaya dokunmalar oldu...
En arkadaki 5'inci araç benim ve önümdeki mavi araca bindirdim. Diğer araçların durumları çok hafifti ve aralarında anlaşarak ayrıldılar. Caddenin ortasında bir tek iki araç kaldık. Genç üniversite öğrencisiyle inceledik durumu. İkimizin tamponunda da sıyrıktan kaynaklı izler doğal olarak mevcut. Benim tapmonda şekil olarak hiçbirşey yok. Esnedi ve geri toparladı. Arkadaşın tamponda ise hafif bir yamulma ve çıkma oldu...
O ânın heyecanı ile, çocuğun servisten ne kadara mâl olacağı bilgisini almasını ve ona göre de benim trafik sigortasını devreye sokmamızı konuştuk ve ayrıldık. 1 saat sonra aradı; babasıyla görüşmüş. Trafik Kazası Tutanak formu doldurun demiş. Doğrudur, haklıdır. Yarın o işlere bakacağız ama ne fotoğraf çektik ne bir şey.
Bakalım, yarın iş çıktı bize...
Bu durum hakkında ne dersiniz, fikirleriniz ne olur? Teşekkürler.
cliocu demiş ki:Devrim demiş ki:Arkadaşlar, geçmiş olsun bana. :Yahoo!: Sonunda milli oldum!. :Search:
Bu akşam şehir merkezinde önümdeki araca arkadan bindirdim. Stop lambalarının nüansı yoktur bilirsiniz. Az da bassanız aynı, çok da bassanız aynı yanar. Önümdekiyle aramda fazla mesafe de yoktu. Birden sert fren yaptı. Ben de yaptım ama başından beri ABS devreye girdi ve caarrrrt cuuurrrrrt derken manevra yapmak için geç kaldım ve önümdekinin tamponunun sağına doğru bindirdim!
=@
Tabii bu arada hemen ekleyeyim, benim lastiklerin kötü olması da bu kazada etken oldu. ABS'nin çok uzun süre devrede kalmasını gerektirecek hızda olmadığım gibi asfalt da kupkuruydu!.. Araçtan çıktığımda, önümdekinin de önünde bir sürü araç olduğunu gördüm. Tuhaflık da burada zaten. Zincirleme şeklinde "dokunma" olayı yaşamışız ve buna sebep olan ise şekildeki kırmızı araç. Araç kayboldu gitti tabii, farketmemiş bile olabilir olayı!. Şekilde görüldüğü gibi, bir adaya yaklaşırken 1'inci araç sert fren yapınca arka arkaya dokunmalar oldu...
En arkadaki 5'inci araç benim ve önümdeki mavi araca bindirdim. Diğer araçların durumları çok hafifti ve aralarında anlaşarak ayrıldılar. Caddenin ortasında bir tek iki araç kaldık. Genç üniversite öğrencisiyle inceledik durumu. İkimizin tamponunda da sıyrıktan kaynaklı izler doğal olarak mevcut. Benim tapmonda şekil olarak hiçbirşey yok. Esnedi ve geri toparladı. Arkadaşın tamponda ise hafif bir yamulma ve çıkma oldu...
O ânın heyecanı ile, çocuğun servisten ne kadara mâl olacağı bilgisini almasını ve ona göre de benim trafik sigortasını devreye sokmamızı konuştuk ve ayrıldık. 1 saat sonra aradı; babasıyla görüşmüş. Trafik Kazası Tutanak formu doldurun demiş. Doğrudur, haklıdır. Yarın o işlere bakacağız ama ne fotoğraf çektik ne bir şey.
Bakalım, yarın iş çıktı bize...
Bu durum hakkında ne dersiniz, fikirleriniz ne olur? Teşekkürler.
Devrim Geçmiş olsun yalnız şunu söylemek isterim suçu kırmızı araca atmışsınız ama kırmızı aracın hiç bir suçu yok nedeni ise dünya üzerindeki trafik kuralarına göre ada çevresinde dönen araç önceliklidir ve adaya girecek araçlar onun manevra yapmasını beklemek zorundadırlar o geçtikten sonra siz adaya girebilirsiniz yalnız bu kural Türkiyede tam tersi uygulanmakta adaya git önce girer yarışması gibi bişey. Kusura bakmayın bu kazada suçlu sizsiniz mesafe korumadığınız için. ABS devreye girdiğinde baktınız manevra yapamayacaksanız el frenini çekseydiniz belki kurtara bilirdiniz ama neyse olan olmuş yine geçmiş olsun cana gelecene mala gelsin.
oguz1 demiş ki:Bak şunu söyleyim buradan öncede bazı forumlarda bu konu konuşuldu. ABS eğer sadece önlerde olsaydı Ani frenlerde sadece önler ABS li, arka tekerlerinde kilitlenmesi gerekirdi, buda çok acı bir ses getirirdi. Dikkat edersen hiçbir zamann ABS ile birlikte kayarken acı bir teker kilitlenme sesi gelmez çünkü kampanalarında ABS özelliği var, saniyede 8 sefer tutup bırakıyor. Bu yüzden dedim tehlikeli olurmu diye ama el frenini çekince DÜZ KAYMALARDA ABS arka tarafta iptal olabilir veya hissedilmeyebilir.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir