Devrim demiş ki:Coaxial derken, ortasında tweeter'lı olmasını kastediyorsak, arkalar için ben özellikle onlardan aldım. Benim aracın orjinalinde tweeter'lar sadece önde var. Eğer arkalara normal hoparlör alırsam, arkadakiler tiz frekanslardan yoksun kalabilir. Önden geleni duymaları için volüm yükseltsek bile, dengesiz bir dağılım olacağı kesin. Bu yüzden arka hoparlörleri de tweeter'lı alırsan eh en azından daha faydalı olur. Ayrıca bu hoparlörlerin çifti 20 TL mi ne, oldukça ucuz.
Yalnız eğer unutmadıysam, bizim ses sistemi için 15W civarında hoparlörler yeterli. Hadi 30 olsun. Benim gibi gidip de 150W'lık hoparlör alma. :)
Kolay gelsin.
gkg88tr demiş ki:...montaj dahil 80 lira falan istediler pioneer in 120w olan vardi ona 100tl, alpine 210w icin 150 tl istiolar bilemedim??tweeterlarida takariz dediler yaninda vardi kapinin kenarlarina koyariz dedi adam ilgincime gitti=)ondekiler gibi ayriydi =)
Murat demiş ki:berkalpberk demiş ki:ferdi abi güzel olmuş ama benim arabaya 17 cm denedim kapı döşemesindeki çıkıntılarla temas edip cızırtı yaptı böyle bir sorunla karşılaştın mı :?: :geek:
Hoperlörün marka ve modeliyle alakalı bu bazı hoperlörlerin mıknatısı daha ufak olur veya daha az derin olur ondan kaynaklanmıştır.
Murat demiş ki:''Birde tok ses istiyorsan kapı içini akustik sünger ile kaplayabilirsin '' Bu konuda Ferdi'den destek alabilirsin.Ferdi akustik sünger kullanmıştı ve aracındaki müzik bizimkilerden çok daha kaliteliydi.Tavsiye derim..
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 105 misafir