servis ışığı söndürme..

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: servis ışığı söndürme..

İleti Devrim » 03 Şubat 2009 03:40

Kenancelik demiş ki:
Tolga demiş ki:
Kenancelik demiş ki:
Devrim demiş ki:Benzin alma esnasında (o saniyelerde) yol pc'si açık değildi değil mi? :)
Evet Yol pc si açıktı.Ama ikisi arasında bir mantık kuramadım ben (Devrim,sorduğuna göre bir bildiğin vardır senin )

wallahı bende anlamadım arac yol aldıkca sonucda cıhaz algılar ama neden ıbre oynamıyor? :?: :idea:
Sorun bu mu yani şimdi.Bende az kalsın benzinciyle kapışıyordum.Adamın günahını almışım desenize

Nihehe. :mrgreen:

Evet arkadaşlar, problem oradan kaynaklanıyor. Ben ve bu forum'dan bir arkadaşım daha (hatırlayamadım) bunu yaşadı. Daha önce uzuun uzun anlatmıştım ama sanırım çöken eski forum'umuzda kayboldu bilgiler...

Gecenin 2'si, herzamanki petrol'e yanaşıp "tam doldurun" dedim. Mazot doldurulurken kontak tamamen kapalıydı ve pompacının başındaydım. Hemen, beklemek yerine "pc'deki son bilgilerini kağıda aktarayım" diye araca binip, yol pc'sini açıp bilgileri deftere not ettim. Yaklaşık 1 dakika sürmüştür herhalde. İşte bu süre zarfında bilgisayar, depoya dolan yakıtı "görmemiş"... Bilgileri not ettikten sonra bilgisayarı kapatıp çıktım araçtan.

Neyse; Ödeme faslından sonra aracıma geri döndüm, binip çalıştırdım. 1-2 metre yürüdüm ki benim aracın yakıt seviye led'lerinden en üsttekinin yanmadığını farkettim. Hemen durup az geri geldim. Ustayı çağırıp sordum. "Az yol git, düzelir o" gibi ve benzeri sözler duydum. Ama adamın full doldurduğundan adım gibi eminim. Aldığım mazot 52 litreye varmıştı çünkü. Ayrıca herzaman aynı güvenilir yerden alıyorum yakıtı...

Neyse uzatmayayım... Ertesi gün servise gidip durumu anlattım. Ustamın verdiği yanıt, "Yol Pc'si açıkken yakıt almayın, bilgisayar hesaplamaz, eksik yakıt gösterir!" oldu. Bunun ardından benim aracı laptop'a bağlayıp "kalibrasyon" yaptılar. Laptop'a aracın tüm özelliklerini girerek, sanırım bir nevi geri-yükleme veya reset gibi birşey yaptılar. Yol pc ekranı kapandı önce. Sonra geri geldi. Geri geldiğinde yakıt göstergesi full idi, yani düzelmişti.

Çocuk gibi çok sevinmiştim. ;)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Kenancelik » 03 Şubat 2009 08:36

Şimdi bizimkini demi resetleyecekler yani
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: EXTREME 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 Valf
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Kenan/OSMANİYE

İleti Kenancelik » 03 Şubat 2009 21:12

Şu konuya bi açıklık getirsek ya. Servise mi gidecez yoksa;Yakıt aldığımızda kendiliğinden düzelir mi? iyi valla zaten iş yerinden zor izin alıyoruz böyle giderse işten atılacağız mazallah
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 04 Şubat 2009 04:16

Valla "kendi kendine iyileşme/düzelme" durumu olur mu bilmiyorum. Ama bu tip bir sorun yaşadıysanız, haftasonu da olsa servise uğrarsanız iyi olur. Laptop'ı bağlayıp kalibre etmeleri 3-5 dakika alıyor sadece...

Sanırım, sanıyorum, yakıt dolarken pc'nin açık kalması, şamandıranın konumu ile bilgisayarın 'var saydığı' seviye arasında tutarsızlığa sebep oluyor (ne alakaysa). Bunu da laptop'tan Yol Pc'sine restart yaptırarak "tekrar ölçmesini" sağlıyor olsalar gerek... Bu arada, mevcut bilgileriniz olan Günlük Km, Son Sıfırlamadan itibaren olan Km, Ortalama vs.vs. gibi bilgileriniz silinmiyor.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti burhank » 06 Şubat 2009 22:12

Murat demiş ki:
Ersin demiş ki:servis bakım süresi araçların dizel ve benzinli olma durumlarına göre değşmiyormu şimdi? Yani benim bildiğim dizeller 10000 de bir benzinli modeller ise 15000 de bir...

Yeni modellerde yani 2008 model dci araçlarda servis süresi 15.000 km olarak ayarlanmış.Servise peki biz yine 10.000 olarak mı gelicez.Bence bizim yol bilg. 15.000 km'ye göre ayarlamanız lazım dedim.Onlarda bana siz 15.000 km'de bir gelin önemli değil önemli olan çok fazla geçmeden gelmeniz dediler. Bu yanıt beni pek tatmin etmedi ama zaten 10.000 km olan bakımlara ben 13.000 km<'de bir gidiyordum ee şimdi artık 15.000'de bir giderim. :D
Zaten serviste km'yi sorduklarında 23.000 km'de 20.500 yazdırıyorum :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Onlarda sıfırlamayı 23.000'de yapınca bir sonraki bakım 33.000'de oluyor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ya arkadaşlar benim iyice kafam karıştı, clioiii Expression aracımı 2007 aralık ayında almıştım, ben ilk yıl bakımını serviste 2008 aralıkta yaptırdım daha 7000 kmde. serviste bana 2009 aralık ayında gel bakımını yaptır dendi km sorduğumda km'nin dolmasını bekleme gel yıllık bakımını yaptır dendi. şimdi soruyorum araç 1 yıl (12 ay) sonundamı yoksa 10000 km doluncamı bakım yaptırmalıyız?
burhank
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: 2007 expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 65 hp
İsim ve Şehir: IĞDIR

İleti Devrim » 06 Şubat 2009 23:31

burhank demiş ki:...şimdi soruyorum araç 1 yıl (12 ay) sonundamı yoksa 10000 km doluncamı bakım yaptırmalıyız?
Her ikisi de!. Daha doğrusu, "Hangisi önce gelirse" der kitapçık.

Görünüşe göre az kilometre yapmışsın ve "süresi geldiği için" bakıma girmişsin. Bakımın 7bin'de yapılmış. Servis Km sayacını sıfırladılar mı bilmem ama, usta senin az kilometre yapan bir sürücü olduğunu düşündü ki direkt, "gelecek sene gel" demiş.

Eğer benim gibi "vaktinden önce, kilometresi geldiği için" gitmiş olsaydın usta, "sonraki 10bin'de gel" derdi. Ama bence yine de ola ki gelecek 10bin'i kısa zamanda doldurursan hemen git servise...

Anlatabildim mi bilemiyorum...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Kenancelik » 07 Şubat 2009 00:18

Yıllık 15 bin km bende dolduramam.En fazla 10 olur.Bu da demek oluyor ki,bakıma senede bir aynı gün gidicez.Peki gününde gitmemiz şart mı mesala bir kaç gün gecikse sorun çıkartıyorlar mı?
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti burhank » 07 Şubat 2009 09:58

Kenancelik demiş ki:Yıllık 15 bin km bende dolduramam.En fazla 10 olur.Bu da demek oluyor ki,bakıma senede bir aynı gün gidicez.Peki gününde gitmemiz şart mı mesala bir kaç gün gecikse sorun çıkartıyorlar mı?

Hayır bildiğim kadarıyla asla sorun çıkarmazlar. Aksine 1 yılın dolmuşsa hemen bakımını yaptırmanı tavsiye ederim ama 1 hafta 10 gün gecikse sorun olmaz ama nekadar erken bakım yaptırırsan aracın o kadar uzun ömürlü olur.

saygılarımla..
burhank
ONBASI
ONBASI

İleti burhank » 07 Şubat 2009 10:07

Devrim demiş ki:
burhank demiş ki:...şimdi soruyorum araç 1 yıl (12 ay) sonundamı yoksa 10000 km doluncamı bakım yaptırmalıyız?
Her ikisi de!. Daha doğrusu, "Hangisi önce gelirse" der kitapçık.

Görünüşe göre az kilometre yapmışsın ve "süresi geldiği için" bakıma girmişsin. Bakımın 7bin'de yapılmış. Servis Km sayacını sıfırladılar mı bilmem ama, usta senin az kilometre yapan bir sürücü olduğunu düşündü ki direkt, "gelecek sene gel" demiş.

Eğer benim gibi "vaktinden önce, kilometresi geldiği için" gitmiş olsaydın usta, "sonraki 10bin'de gel" derdi. Ama bence yine de ola ki gelecek 10bin'i kısa zamanda doldurursan hemen git servise...

Anlatabildim mi bilemiyorum...

Devrim, sonuna kadar haklısın. evet usta aracı az kullandığımı biliyordu zaten.
Bilgilendirdiğin için teşekkürlerimi sunuyorum.

Az daha unutuyordum ya arkadaşlar kışın aracımın teybi donuyor aracı aldım alalı her kış
donuyor ( aralık ayı başında donuyor taaa şubat sonuna kadar ) hele dahada önemlisi bu kış
içinde CD varken dondu. bi problem olurmu?
burhank
ONBASI
ONBASI

İleti Devrim » 07 Şubat 2009 17:07

Kenancelik demiş ki:...Peki gününde gitmemiz şart mı mesala bir kaç gün gecikse sorun çıkartıyorlar mı?
Kenan, ben tatil dönüşü gidebilmiştim. Yaklaşık 1-küsür ay sonra. +1100 Km geçirmiştim 15bin'i. Sorun olmadı...

burhank demiş ki:...Bilgilendirdiğin için teşekkürlerimi sunuyorum... ...kışın aracımın teybi donuyor... ...hele dahada önemlisi bu kış
içinde CD varken dondu. bi problem olurmu?
Ben teşekkür ederim Burhan.
Şahsen, donma konusunda tek diyebileceğim, çalar'ın içinde cd bırakmasan iyi olur. Soğuktan çatlama vb. durumlar gerçekleşirse, Cd dönüşü başlar başlamaz içerde dağılma falan olmasın diye diyorum. Yerinde olsam ve Cd halâ içerdeyse, onu kurtarmak için aracı uzun süre çalıştırır, ısıtır ve Cd'yi çıkarırdım.

Konya'da bu kış -13'ü görebildim. O da benim gördüğüm. Bir problem yaşamadık. Iğdır eminim felaket soğuktur. O yüzden Cd'yi torpedo'ya atmak daha sağlıklı olacak belki de...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Kenancelik » 07 Şubat 2009 21:39

Tolga demiş ki:
Kenancelik demiş ki:Şu konuya bi açıklık getirsek ya. Servise mi gidecez yoksa;Yakıt aldığımızda kendiliğinden düzelir mi? iyi valla zaten iş yerinden zor izin alıyoruz böyle giderse işten atılacağız mazallah

Tuhaf bır sorun bence sole olmalı yola cıkınca km yaptıkca dogrusunu gostermelı tekrar ne bu zırt pırt kalıbrasyon ayarımı olucak

Bu gün 50 TL Benzim aldım ibre normale döndü.Yani resetlemeye gerek kalmadı
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti vipsezgin » 26 Haziran 2009 14:53

Neyse uzatmayayım... Ertesi gün servise gidip durumu anlattım. Ustamın verdiği yanıt, "Yol Pc'si açıkken yakıt almayın, bilgisayar hesaplamaz, eksik yakıt gösterir!" oldu. Bunun ardından benim aracı laptop'a bağlayıp "kalibrasyon" yaptılar. Laptop'a aracın tüm özelliklerini girerek, sanırım bir nevi geri-yükleme veya reset gibi birşey yaptılar. Yol pc ekranı kapandı önce. Sonra geri geldi. Geri geldiğinde yakıt göstergesi full idi, yani düzelmişti.

devrım abı su reset atılan programı bulsak ne ıyı olur yaa onu bulamazmıyız :mrgreen:
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti oguz1 » 27 Haziran 2009 08:13

sezgin senin garanti devam ediyormu?
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti vipsezgin » 27 Haziran 2009 08:18

bitti benım garantim abi :twisted:
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti Diablo » 27 Haziran 2009 08:26

vipsezgin demiş ki:Neyse uzatmayayım... Ertesi gün servise gidip durumu anlattım. Ustamın verdiği yanıt, "Yol Pc'si açıkken yakıt almayın, bilgisayar hesaplamaz, eksik yakıt gösterir!" oldu. Bunun ardından benim aracı laptop'a bağlayıp "kalibrasyon" yaptılar. Laptop'a aracın tüm özelliklerini girerek, sanırım bir nevi geri-yükleme veya reset gibi birşey yaptılar. Yol pc ekranı kapandı önce. Sonra geri geldi. Geri geldiğinde yakıt göstergesi full idi, yani düzelmişti.

devrım abı su reset atılan programı bulsak ne ıyı olur yaa onu bulamazmıyız :mrgreen:

Benim depodaki benzin çok azalınca yaklaşık 10 litre falan kaldığında birde sıfırlayınca yol bilgisayarı sapıtıyor durup dururken ortalama yakıt tüketimi 40lt/100 km falan gösteriyor sizdede öylemi.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

ÖncekiSonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 103 misafir