QuickShift Vites kullanımı hakkında yardım

Quickshift gibi yarı ve tam otomatik şanzımanlarla ilgili konular...

Re: QuickShift Vites kullanımı hakkında yardım

İleti HECTORFORCE » 03 Mayıs 2009 17:42

Değerli arkadşlar QuickShift 1,2 80 bg arabamı 2008 de aldım. Bu vites tipinin bazı avantajları olduğu gibi dezavantajları da var.

avantajlar
1. trafikte vites değiştirme derdin yok o herşeyi kendisi yapıyor ve sürücünün kullanımına göre şekilleniyor. yani sert bir kullanıcıysanız gaza bastığınızda daha fazla hızlanabiliyorsunuz.
2. Manuel üzerine robotize edildiğinden tamirinde ciddi bir masrafınız olmuyor.
3. Direksiyondan vites olması çok iyi ve farklı.
4. Uzun yolda ayrıca crouse control olduğundan belli bir hıza kendinizi sabitleyebiliyorsunuz.

dezavantajları
1. yokuşlarda durkalklarda vites kutusu hararet yapabiliyor. bir defa başıma geldi. trafik azaldığında 2 dk içinde mesaj gitti.
2. Hafif ve ağıur yokuşlarda kesinlikle otomatik vites gibi kaydırmama düşüncesi içine girmeyin. bu otomatik değil ve kaydırır. ancak servis elemanının bana söylediği gibi bu arabada gaza basmaktan korkmayacaksın. eskiden ben 20 cm kaydırırdım en az. şimdi hiç kaydırmadan kalkıyorum.
3. sollamaya gireekseniz önce vitesi küçültün bunu manuel yada gaza basarak yapabilrsiniz. yani sollamaya girerken vites düşmeli devrini almalı ve sonra hızlanmalısınız. ama bu doğal. çünkü tüm otomatiklerde benzin tasarrufu ve arabanın az yorulması için vites hep üst perdededir. bazen 50 km hızla 5. viteste gidebilirsiniz. gaza bastığınızda vites önce 3 e düşer ve sonra hızlanmaya başlar.

şimdilik sayabileceklerim bunlar. ancak bakıkmlarını düzenli yaptırın. aldığımın 2. ayı arabam servis yokuşunu çıkamadı, başka bişey için gitmiştim. daha öncede hızlanırken hafif bir tutukluk yapmıştı. servis te debriyajla ilgili bir parça değişti.şuan hiç bir problemim yok.

ancak performans beklemeyin.
ben arabamdan memnunum sorularıza cvp vermeye çalışırım.
HECTORFORCE
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: FERİT İSTANBUL

İleti scdoganay » 14 Mayıs 2009 14:06

bi kaç şeyde ben ekliyim bari :)
yolda telefonunuz caldıgında otomatige alıp konusmanız bitince geri manuele alabiliosunuz 7/24 connection :P
buzlu yollarda 2. vitese alıp kaldırabiliosunuz patinaj yapmıyor
yokuşlarda sol ayagı frene koymaya alışırsanız hic kaymıyor biraz devir aldıktan sonra freni bırakın
araba bence tamamen manuel kullanım usutune tasarlanmıs debriyajsız düz vites araba nasıl olur diye düşünüp bunu yapmışlar bence
otomatik modda kullanıyorken ciddi sorunlar oluyordu gaza basarsın vites duser yokusun bitmesine 1 metre kalmıs vites duser durucaksın ilerde ama biraz daha gitmen lazım gaza basarsın 2 ye atar hızlanmak istersin yarış yapıyorsun sanar seri vites gecisi yapıyım diye konfordan vazgecer ...
bu sorunların hicbiri manuel kullanımda olmuyor gerekmedikce otomatige almıyorum araba calısırken vites topuzunu once saga sonra ileri itiyorum :D (kullananlar bilir)
97 oktan denerseniz manuel de gayet seri hareketler yapabiliyor zorlandıgı yokuslar da araba daha rahat gitmeye başladı yinede motor blogunun sıhati açısından çok zorlamanızı tavsiye etmem
ama 1.2 otomatik araba gitmez falan diyenlerin yüzünü kızartabilirsiniz :)
makas atarken :oops: otomatik kesinlikle kullanamayın derim kontrol elinizde olsun :D
scdoganay
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v
İsim ve Şehir: Can Kayseri

İleti dikmenibo » 15 Mayıs 2009 07:15

scdoganay@

sanırım tüm quickshift kullanıcılarının ortak düşüncelerini özetlediniz :D şanzıman bizi tam olarak anlamıyor herzaman açıkçası :D ben de o zamanlar manuele alıyorum.
gaza kararlı basmak lazım kanımca..
yalnız her zaman manuel modda gitmek bazen yakıt tüketimini arttırıyor, otomatik moddayken tüketim için çok ideal davranıyor şanzıman bence.
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti scdoganay » 15 Mayıs 2009 14:45

tşkkr ederim elimden geldigince :)
o cok tuketimin ben kendim icin nedenini buldum benim arabam benzinli oldugu icin 3bin devir civarı en az yakıyor ama 2000-3000 arası kullanınca daha az ses cıkıyor hatta 1.2 oldugu icin ısıklarda motorumu kapattın diyenler bile oluyor :P onu kendi kendinizi deneyerek ogrenmeniz lazım araba otomatikte nerde gidiyor devir olarak nasıl hızlanıyor tepkilere alısınca manuel de de benzer olcuyu tutturabiliyorsunuz ben ilk 3 ay otomatik kullandım hala gezicegim zamanlar otomatik kullanıyorum araba kendi gidiyor ama hızlı akan sıkısık yollarda manueli kavramıs olmanız yararınıza olur
scdoganay
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 16 Mayıs 2009 15:10

haklısınız. dün mesela uzun bi rampa çıktım, trafik hızlı akıyordu, şanzımanı tanıyorum, 5. vitesteydim, gaza bassam 4 e inecek, bi süre sonra hızlanmasam da 5 e atacak :D o yüzden manuele çektim vitesi, 4 e indirdim... ama dizel motor olduğu için devir aralığı çok kısa, ve yakıt ekonomisi için 1000-1250 devirlik bi bant var, şanzıman bu devirlerde motoru çok iyi idare ediyor açıkçası, o yüzden ben pek dokunmuyorum..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti fasher » 28 Haziran 2009 09:23

arkadaşlar bugün bayiye gidip clio 1.2 bvr expression modeli için sipariş vericez 1 hafta sonra elimizde olucak inş.. aracı evdeki bayanların kullanması için otomatik alıyoruz burdaki yorumları okuyunca hafiften tırstım ama yapıcak bişey yok artık aracı 26 700 e alıyoruz opsyon olarak navigasyon var
umarım aldığımıza pişman olmayız eski aracımız megane1 1.6 110 ps di bakalım birde ben yazarım o zaman görüşlerimi
şu dikkatimi çekti araçta 1.2 75 bg yazıyor motor olarak ama bazı araçlarda 80 bg motor var makyajdan sonra mı böyle oldu acaba
fasher
ACEMI ER
ACEMI ER

İsim ve Şehir: izmir

İleti dikmenibo » 28 Haziran 2009 12:52

fasher demiş ki:arkadaşlar bugün bayiye gidip clio 1.2 bvr expression modeli için sipariş vericez 1 hafta sonra elimizde olucak inş.. aracı evdeki bayanların kullanması için otomatik alıyoruz burdaki yorumları okuyunca hafiften tırstım ama yapıcak bişey yok artık aracı 26 700 e alıyoruz opsyon olarak navigasyon var
umarım aldığımıza pişman olmayız eski aracımız megane1 1.6 110 ps di bakalım birde ben yazarım o zaman görüşlerimi
şu dikkatimi çekti araçta 1.2 75 bg yazıyor motor olarak ama bazı araçlarda 80 bg motor var makyajdan sonra mı böyle oldu acaba

araç internet sitesinde 80 beygir gözüküyor şu an.
yorumlarda sizi rahatsız eden ne oldu? zira quickshift çok eğlenceli bi vites kutusu bence, özellikle klasik otomatik viteslere göre hisli olması kullanım sırasında zevk veriyor sürücüye.
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Diablo » 28 Haziran 2009 22:44

fasher demiş ki:arkadaşlar bugün bayiye gidip clio 1.2 bvr expression modeli için sipariş vericez 1 hafta sonra elimizde olucak inş.. aracı evdeki bayanların kullanması için otomatik alıyoruz burdaki yorumları okuyunca hafiften tırstım ama yapıcak bişey yok artık aracı 26 700 e alıyoruz opsyon olarak navigasyon var

Otomatik vites gibi değil normal düz vitesli dişli kutusuna sahip sadece vites kolu robotize sistem arıza durumunda da otomatik vites kadar masraf çıkarmıyor sadece dikkat etmeniz gereken yokuş ve çok dik rampalarda vitesi manuel vites olarak kullanmak gerekiyor çünki hareret yapıyor şanzuman ayrıca otomatik vites gibide fazla yakmıyor araba.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti scdoganay » 03 Temmuz 2009 11:27

biz olabilicek bütün sorunları tartışıyoruz aslında burda
belki ondan biraz tırstırmıştır :)
yoksa şöyle güzel böyle güzel diye konuşsak uzar gider konu
sürmesi normal araba sürmeden farklı olduğu için ona biraz alışmak lazım en basit tavsiye düz vites varmış gibi surun arabanın debriyaja bastığını hissedin frene sağ ayakla basın normal bir araçta dur kalklar nasıl sorun yaparsa debriyaj kullanımıyla ilgili (hararet gibi) bu da öyle sorunlar yapar maksimum
ilerleyen günlerde çeşitli sorunlar olursa da zaten başlığa sıkça uğrarsınız :))
scdoganay
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti scdoganay » 03 Temmuz 2009 11:30

bi önceki mesajıma ek olmasın diye 2. mesaj attım flood oldu ama yapcak bisi yok :P

aracın debriyajı bırakmadıgı oldumu hic size ? asırı devirli kullanırken 6 bin devir civarı vites atmama ragmen baglatıyı kesiyor motorla tekerlerin ama 5in altına 4500 lere inmeden brakmıyor geri bazen bazende takır takır geciyor hararetle ilgili onlem alıyor galiba kendince diye dusunuyorum sizce ?
scdoganay
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 13 Ağustos 2009 11:53

dün merak ettim, şu kar modu ne işe yarayacak diye, düz yolda bastım kar moduna, belki düşük devirde yüksek vitese geçer diye. tek farkı, durunca araç 1. viteste değil de 2. viteste kalktı. normalde manuel araçlarda olan hafif titremeyi hissediyorsunuz :D
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti vipsezgin » 13 Ağustos 2009 15:23

vites kutusu nası lhararet yapıyor ki.. ben ılk kez duydum
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti berkant » 19 Kasım 2009 11:34

merhaba.öncelikle renault clio modellerinde triptonik model yok.araçta robotize şanzıman var.ayrıca eşinizde kullanacağı için araç rampada durduğu zaman geri kayıyor.normal bir triptonik araba 10sn süre verir ve araba kendini ileriye doğru kakmaya çalışır.fakat clioda rampada dursun olduğu gibi geri kayıyor.çünki ben bu sorunları yaşıyorum.hele 1.2 ise araba padanaja kalkıyor rampada.QuickShift denilen janzıman robotize şanzıman buna dikkat edin lütfen.
berkant
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 5
Yakıt: shell Full save
İsim ve Şehir: zonguldak

İleti hasmer » 10 Aralık 2009 14:25

Herkese merhaba , birkaç gün içinde "dci dynamic bvr" miz olacak. Aracı acemi şöför eşim kullanacak.Benimse manuel dışında tecrübem yok.Sağolasınız sizlerden ön bilgi aldım. Renault'daki arkadaşlardan da öğrenebildiğimiz kadarını alıp bismillah deyip yola koyulacağız.İnşallah deneyip yanılarak işi çözebileceğimizi ümit ediyorum.Deneyimlerimizi paylaşacağım.Herkese teşekkür ve selamlarımla...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti dikmenibo » 11 Aralık 2009 22:22

hayırlı olsun şimdiden, şehir içinde kullanmak için gayet güzel bir şanzıman-motor ikilisi, hem az yakıyor, hem otomatik keyfi..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

ÖncekiSonraki

Otomatik Şanzıman

Kimler çevrimiçi