Arkadaşlar selamlar;
Clio3 1.2 lerde kullanılan 165/65 R15 lastik yerine 185/60 R15 lastik takılabilir mi? Jantlar bunun için uygun mudur? Daha fazla yakıt tüketiminden başka dezavantaja var mıdır?
ugur_yavuz demiş ki:Arkadaşlar selamlar;
Clio3 1.2 lerde kullanılan 165/65 R15 lastik yerine 185/60 R15 lastik takılabilir mi? Jantlar bunun için uygun mudur? Daha fazla yakıt tüketiminden başka dezavantaja var mıdır?
ugur_yavuz demiş ki:Arkadaşlar selamlar;
Diablo demiş ki:Sürücü kapısına yapıştırılan etikette mevcut janta göre kullanılabilecek lastik ölçüleri belirtilmiş..
mcagriunal demiş ki:Benim lastik fabrika çıkışı 185/60/15 zaten.
Lastik konusundan bir standart yok mu? Her seriye farklı bir lastik mi takıyorlar?
ibom demiş ki:Diablo demiş ki:Sürücü kapısına yapıştırılan etikette mevcut janta göre kullanılabilecek lastik ölçüleri belirtilmiş..
benim sümbülde yazmıyor.
Bayram demiş ki:mcagriunal demiş ki:Benim lastik fabrika çıkışı 185/60/15 zaten.
Lastik konusundan bir standart yok mu? Her seriye farklı bir lastik mi takıyorlar?
Sadece farklı marka diyelim
Ölçü farkı yakıt sistemi ile ilgili
Benim bu formdan öğrendiğim şudur
1.2 Benzinli ise 165*65*15
1.5 Dizel ise 185*60*15
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 68 misafir