Geçenlerde aklıma geldi, gidip kadife yüzeyli olanlarından aldım. Orta alttaki uzun konsoldaki bardaklık ve torpido üzerinde çalışma yaptım. Bu işlem için, makas, cetvel, pilot kalem, mezro ve d-c-fix ürünümüz gerekti. Sürekli yuvarlak ve yamuk yüzeyler olduğundan tek parçalı yapıştırmalarda hava boşluğu kalacağı ve potluk oluşacağından parça parça yaptım.
- Öncelikle kaplama/yapıştırma yapacağım yüzeyin ölçülerini aldım.
- Cetvel yardımıyla gereksiz gazete kağıtları üzerine şablon çıkardım.
- Onları keserek hedef yüzey üzerinde denemeler yaptım.
- Gereksinime göre yeniden şablon çıkararak veya üzerinde düzeltmeler yaparak tekrar denemeler yaptım.
- Şablonu d-c-fix'in arkasına uygun yüzünü koyarak d-c-fix'i kestim.
- D-c-fix'in arkasındaki naylonu çıkartıp hedef yüzeye yapıştırmayı gerçekleştirdim.
İlk seferde kolçağın içini de kapladım, acemiliğimi attım. Sıra bardaklıkta...
[ img ]
Bitmiş hâli. Milimetrik çalıştım ama yine de boşluklar kaldı.
[ img ]
[ img ]
Arkadaki bardaklığı da kapladım. Çok tatlı oldu bence.
[ img ]
Bardak denk gelen yerler desene sahip olduğundan %100 yapıştığını sanmıyorum. Fakat önce tabanı yapıştırıp sonra etrafındaki duvarlara yapıştırırken tabana basınç uygulayarak yapıştırma yaptım ki tabandaki kadife kolay kolay oynama yapmasın.
Konsolu araca monte ettim. Monte ederken bardaklığın karşısına gelen plastik duvarı da 3½ cm. yüksekliğinde kapladım. Ayrıca torpidoyu da kapladım. Fotoğraflarını çekemedim, makinayı yanıma almamışım. Yarın çekip eklerim...
Şu an kadife yüzeye sahip yerlerde cep telefonu, gözlük, anahtarlar, bozuk para (arka yuvarlakta), minik mp3 çalar gibi özellikle sert yapılı çeşitli maddelerin tıkırtısından kurtuldum. Ayrıca bu alanlarda bulunan maddeler virajlarda savrulmaz oldu. Bu arada -evet- kadife toz tutabilir. Gerekli temizliği yapacağız artık.
Şu âna kadar çok memnunum, tavsiye ederim. ;)