omeralemdar demiş ki:murat kardeşim internetten vergi yatırmak dogrumu <banka görevlisine sordum güvence veremedi>
< güvenilirmi?> <yapı kredi worde 3 taksit yapıyorlarmış>141,50 tl 1. taksit benim arabanın.
:D Ne yapayım abi, şimdi bende zaten güzel bir desktop pc var. Eşimde de dizüstü var. Bahsettiğim makina atıl durumdaydı. O şekilde yani.. :)erim demiş ki:Yaaa Devrim Alemsin... Banka işlemleri için ayrı bir PC... İnanılmaz birşey.. Helal sana valla :):):):)
Ben ESET SmartSecurty + NOD32 Ver-3 kullanıyorum. Mükemel bir firewall'u var. Benim iznim olmadan bir byte bile geçemiyor bilgisayarımdan... :):)
Valla arkadaşlar (elbette ki uzman arkadaş(lar) daha iyi bilirler ama); Ben çok uzun yıllar boyunca AVG kullandım. Her dönem AVG'nin serbest bir sürümü olmuştur. Bu zamana kadar beni hayal kırıklığına uğratmadı. Biraz abartırsam, "zaten titiz bir kullanıcı iseniz anti-virüs'e bile gerek yok" diyebilirim. Ama tabii ki tedbir şart.
Fakat nevar ki, doğal olarak, yani ticari olarak AVG eski sürümlerine (miyadı dolmuş olanlara) güncellemeyi kapatıyor. Yeni sürümler ise artık çok işlemcili platformlar için mi yazılıyor bilmem, orta veya eski makinalarda AVG kasmaya başladı. Eski sürümü yükleyemiyorum, dediğim gibi güncelleme yapmıyor. Yeni sürümler de makinayı kasıyor.
AVG dışında Bit Defender çok başarılı. NOD32 veya Avast da var ama nedense ısınamadım o yazılımlara. Son olarak bu hayatta, sonraki hayatta ve diğer tüm hayatlarımda asla ve asla Norton'u kullanmayacağım kullandırtmayacağım. Norton'u Microsoft "bile" yazmış olamaz. O derece uyuz bir yazılım... :D
Bence bilgisayarınızı her önüne gelen kullanmıyorsa, girdiğiniz gezdiğiniz sitelerin farkındaysanız, MSN'den öyle herkesi kabul etmiyor, etseniz dahi her mesajdan bir dosya almıyorsanız, hesabınıza gelen postalar konusunda seçiciyseniz, kısacası uyanıksanız genel olarak bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Bilgisayarınızdaki verilerin güvenliği için bunlara dikkat etmek yeterli. Ama bilgisayarınızdan banka ve online alışveriş işleri yapıyorsanız sanırım biraz daha dikkatli ve kontrollü olmakta fayda olacaktır.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir