QuickShift Vites kullanımı hakkında yardım

Quickshift gibi yarı ve tam otomatik şanzımanlarla ilgili konular...

Re: QuickShift Vites kullanımı hakkında yardım

İleti hasmer » 20 Ocak 2010 11:08

Parkta Quickshift'i manuel vites gibi düşünün .Otomatiklerdeki gibi park vitesi olmadığı için normal 1 viteste(yokuş aşağı parklarda geri viteste) bırakabilirsiniz(kullanım kitapçığında da yazıyor).Frene basıp marşa bastığınızda kendisi boşa atıyor zaten.Ekstrem durumlarda klasik tedbirleri de almak lazım tabii...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti ali26 » 20 Ocak 2010 21:01

mosengül arkadaşıma çok teşekkür ederim.aylardır bu özelliği bilmeden kullanıyormuşum.otomatikte giderken hiç manuele almadan direk ileri geri yaparak vites küçültüp büyütmek olayı.özellikle araç sollamalarında çok etkili bügün denedim çok hoşuma gitti herkesin duyması için tekrarlamak istedim.tşk.
şunuda eklemek istiyorum:yokuş çıkarken diyelimki 10 m sonra dönüş yapacaksınız,ayağınızı gazdan çekmenize rağmen belli bir mesafe tırmanmaya devam ediyor
ali26
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Kül Beji
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 85 hp BVR
Kilometre: 7000
Yakıt: shell gtl
Lastik Markası: continantal185/55/15
İsim ve Şehir: eskişehir

İleti hasmer » 21 Ocak 2010 10:49

Düz yolda (bazı hafif rampalarda dahi) ayağı frenden çeker çekmez araç yürüyor zaten.Hatta motor soğuk(rölanti yüksek)ken araba ciddi öne atıyor kendisini ,bu konuda dikkatli olmak lazım...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 21 Ocak 2010 18:21

araç ilerlemeye başladımı, yokuşu 2. viteste gaza basmadan çıkarttığımı da bilirim :D sanırım debriyaj balatasını fazlaca yiyerek gerçekleştiriyor bu işlemi.. araç yeter ki ilerlesin, durdurmuyo kendini.. ama bazen yokuşta dur kalklarda çok sarsıyorum aracı bu yüzden, gazdan ayağımı çekiyorum, araç ilerliyo hala, frene basıyorum, sert bi şekilde duruyor araba..

yokuşta park için de açıklamalar yapılmış, klasik otomatik vitesli araçlarda da zaten P ye atıp gitmemek gerek, şanzımana yük biniyor, arkadan bi araç çarparsa vites kutusu kendine gelemez :) o nedenle el freni şart her koşulda..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti ali26 » 21 Ocak 2010 21:49

bazen ben bu aracı ilerlemek için değil durdurmak için çalışıyorum hissine kapılıyorum :Yahoo!:
ali26
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 21 Ocak 2010 23:58

ali26 demiş ki:bazen ben bu aracı ilerlemek için değil durdurmak için çalışıyorum hissine kapılıyorum :Yahoo!:

hehe :D güzel bi bakış açısı
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti mosengul » 22 Ocak 2010 00:33

ali26 demiş ki:mosengül arkadaşıma çok teşekkür ederim.aylardır bu özelliği bilmeden kullanıyormuşum.otomatikte giderken hiç manuele almadan direk ileri geri yaparak vites küçültüp büyütmek olayı.özellikle araç sollamalarında çok etkili bügün denedim çok hoşuma gitti herkesin duyması için tekrarlamak istedim.tşk.
ediyor

Forumdaki bir çok konu benim için çok yararlı oldu, bende size yardımcı olabildiysem ne mutlu. Normalde forumlarda genelde takip edenler bölümünde yer alırım ama burada çok sıcak bir hava var insanın yazası geliyor.
Bu arada İstanbul'a iki gün önce kar yağınca kaygan zemin modunu kullandım debriyajı ciddi yavaş bırakıyo ani yüklenmelerinizde daha yumuşak tepkiler veriyor. Ben performansından memnun kaldım. ESP ASR ... gibi sistemlerle kıyaslanamaz ama işe yarar gözüküyor. Başka denemiş arkadaşlar varmı?
Bir de vites kutusu harareti ile ilgili olarak şunu belirteyim: Başıma bir kere geldi ve sebebinin ne olduğunu anladım yokuşta gazla dengede durmaya çalışmayın, yada gaza bas çek bas çek yapmayın bunları yaparsanız direk vites kutusu harareti yapıyor. Bunları bir kere yaptım ve beş dakika içinde vites kutusu harareti yaptı. sürekli sıkışık trafikli bir bölgede yaşamama rağmen bi daha sorun yaşamadım (yol bilgisayarında ortalama hızım 18 km/s).
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti hasmer » 22 Ocak 2010 11:30

mosengul demiş ki:
ali26 demiş ki:mosengül arkadaşıma çok teşekkür ederim.aylardır bu özelliği bilmeden kullanıyormuşum.otomatikte giderken hiç manuele almadan direk ileri geri yaparak vites küçültüp büyütmek olayı.özellikle araç sollamalarında çok etkili bügün denedim çok hoşuma gitti herkesin duyması için tekrarlamak istedim.tşk.
ediyor

Forumdaki bir çok konu benim için çok yararlı oldu, bende size yardımcı olabildiysem ne mutlu. Normalde forumlarda genelde takip edenler bölümünde yer alırım ama burada çok sıcak bir hava var insanın yazası geliyor.
Bu arada İstanbul'a iki gün önce kar yağınca kaygan zemin modunu kullandım debriyajı ciddi yavaş bırakıyo ani yüklenmelerinizde daha yumuşak tepkiler veriyor. Ben performansından memnun kaldım. ESP ASR ... gibi sistemlerle kıyaslanamaz ama işe yarar gözüküyor. Başka denemiş arkadaşlar varmı?
Bir de vites kutusu harareti ile ilgili olarak şunu belirteyim: Başıma bir kere geldi ve sebebinin ne olduğunu anladım yokuşta gazla dengede durmaya çalışmayın, yada gaza bas çek bas çek yapmayın bunları yaparsanız direk vites kutusu harareti yapıyor. Bunları bir kere yaptım ve beş dakika içinde vites kutusu harareti yaptı. sürekli sıkışık trafikli bir bölgede yaşamama rağmen bi daha sorun yaşamadım (yol bilgisayarında ortalama hızım 18 km/s).

Forum konusundaki görüşlerinize aynen katılıyorum.Bende üyesi olduğum diğer forumlarda okuyucu iken burada nedense yazar oldum.Forumun sıcaklık ve samimiyeti ile ilgili olsa gerek.QuickShift'ide sizlerden(özellikle ibrahim ve özgür beylere teşekkürler)öğrendim.Özgür hocam ben henüz kar göremedim , kar modunu da deneyemedim dolayısıyla.Bakalım yarın öbürgün kar olursa yollarda deneyeceğim inşallah...Selamlarımla.
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 22 Ocak 2010 14:24

hasmer@

ben meraktan denemiştim, sıcak bi yaz günü :D mosengul@ ün dediği gibi debriyajı çok tutarlı bırakması çok hoşuma gitti, gerçekten de iyi bi izlenime kapıldım, karda kalkışta sorun yaşatacağını düşünmüyorum..

ek olarak, yağışlar geldi, özellikle marmara bölgesi etkilenmeye başladı, şimdi okuldan (istanbul-orhanlı) geldim de, korkarak geldim açıkçası, kar yağıyordu ve ön tarafta tutarsızlık hissettim, yaz lastiği bulunan arkadaşlar, dikkat edin!
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti mosengul » 22 Ocak 2010 19:26

Hasan hocam bence hafta sonu mecbur değilsen yola çıkma. Bu havalarda karlastiği olmadan yola çıkmak çok güvenli değil.

İbrahim Bey Orhanlı İstanbulun en soğuk yerlerindendir. Burada kar yok daha (4. levent)
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti dikmenibo » 22 Ocak 2010 20:38

mosengul demiş ki:Hasan hocam bence hafta sonu mecbur değilsen yola çıkma. Bu havalarda karlastiği olmadan yola çıkmak çok güvenli değil.

İbrahim Bey Orhanlı İstanbulun en soğuk yerlerindendir. Burada kar yok daha (4. levent)

aynen öyle :) levent taraflarına da gelir yarın heralde.. oraların da pek sıcak olduğu söylenemez :D

acaba kar modunda geri vites nasıl tepki veriyor.. bi ara denemek gerek..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ali26 » 22 Ocak 2010 21:54

forumun sıcaklığına katılıyorum fakat biraz daha canlı kalmasını istiyor insan.buda bizim elimizde sık sık uğrayıp her yaşadığımız durumu küçük büyük demeden paylaşalım bence.paylaşmak deyince aracı aldığım ilk gün geldi aklıma.Ankara'dan aldık aracı Eskişehir'e doğru geliyoruz hafif bir yağmur atıştırdı silecekler başladı kendi kendine çalışmaya.Bende eskiden Fort Capri vardı.Onda debriyajın yanında küçük bir pedal vardı ona basınca silecekler çalışırdı.yolcuları kandırırdım benim araç yağmuru algılıyor diye o geldi aklıma.yıllar sonra gerçeğe dönüştü hayaller.
ali26
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti ali26 » 22 Ocak 2010 21:54

Neyse hava kararmaya başladı tak farlar otomatik yandı.tabi biz hanımla dört köşe oluyoruz.cc deneyeyim dedik birde.98 'e ayarladım ilk günden ceza yemeyelim diye.yavaşlamam gerekti köye falan geldik galiba sonra R tuşuna basınca olanlar oldu.ikimizde koltuğa yapıştık aracın sesi falan değişti.birkaç saniyede geldi eski süratine.dikkat edin bence bu tuşa basarken.
ali26
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti Devrim » 22 Ocak 2010 21:56

Yahu Ali yazma böyle yaa! :D

Bizim yok tabi yağmur ve far sensörümüz. Olanı var olmayanı var arkadaşım... :D
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti ali26 » 22 Ocak 2010 22:14

devam edecektim de o geldi aklıma övünüyor gibi olmayayım dedim.
ali26
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

ÖncekiSonraki

Otomatik Şanzıman

Kimler çevrimiçi