QuickShift Vites kullanımı hakkında yardım

Quickshift gibi yarı ve tam otomatik şanzımanlarla ilgili konular...

Re: QuickShift Vites kullanımı hakkında yardım

İleti Devrim » 22 Ocak 2010 23:06

Yok yok olur mu şaka benimkisi. Öyle düşünmeyelim. Yazmak paylaşmak gerek ki bilelim öğrenelim. Efkârdı benimkisi akşam akşam. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti dikmenibo » 22 Ocak 2010 23:14

ali26@

hocam o R olayı tatsız ya, aracın rodaj yeni bitmiş, gişelere yaklaştım, 5. viteste gişeleri geçtim, o sırada cc 100 e kurulu idi, ben de 50 mi 60 mıydı neydi hızım gişeyi geçerken, r ye bi bastım, bir anda 3 e attı, redline yapa yapa 5 e geçti :D çok korktum valla, bir daha öyle kurcalamadım
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti mosengul » 23 Ocak 2010 01:20

Herhalde koltuğa yapışmıyan yoktur aramızda :D otomatik moddaki o sakin, yüksek devirlerden kaçınan araç; birden o hızda hiç kullanmadığı kadar düşük viteslere iniyor; aslında bizi şaşırtan bu oluyor. Gazı köklesen bile bu araba düz yolda kolay kolay redline yapmıyor.
Otobanda CC ve normal kullanım arasında yakıt tüketimi denemelerinde bulundum(çok uzun boylu değil); 110 ortalama ile mahmutbey-selimpaşa, selimpaşa-mahmutbey arsı yaklaşık 100km 1lt gibi CC fazlayaktı(yol bilgisayarı değerine göre). aramızda deniyen oldumu.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti hasmer » 23 Ocak 2010 11:24

mosengul demiş ki:Hasan hocam bence hafta sonu mecbur değilsen yola çıkma. Bu havalarda karlastiği olmadan yola çıkmak çok güvenli değil.

İbrahim Bey Orhanlı İstanbulun en soğuk yerlerindendir. Burada kar yok daha (4. levent)

Hocam 12 sene İstanbul Güngören Sarıyer arası gittim geldim ,2002,2006 kışlarını yaşadım ,hiç kış lastiğim olmadı , bu sürede bir defa arabaya zincir taktım,ön takımı dağıtacak diye onu da yarı yolda çıkardım.Bir istanbul söförüne göre kar/buz tecrübem fena sayılmaz ama kış lastiğinin katkısını arkadaşlardan hep dinlediğim için 2006 dan sonra kış lastiği almaya karar vermişken 2006 dan beri İstanbula kar da yağmadığı için onu da almadım.Tabii burada malum 7 derece olayı da var.Bizim standart kullandığımız dört mevsim denilen(aslında yaz lastiği olan) lastikler 7 derece altında sertleşip yol tutuş ve fren mesafesini bozarmış.Ama istanbulun istisnalar hariç hafif kış koşullarında diş derinliği cok düşmedikçe 4 mevsimin idare edebileceğini hala düşünürüm.Tabii Orhanlı(İstanbulPark'ın olduğu bölge değil mi?) farklı bir yer,orada kullanmak gerekebilir.

CC konusunda arkadaşlara katılıyorum.Hız sabitleyiciyi iptal ettikten sonra R ile tekrar devreye almak bana çılgınca zevkli gelmekle birlikte tehlikeli olabileceği konusunda hemfikirim.Kullanılmayacağı(hafızada sabit hız varken) zaman R ye yanlışlıkla basarak tehlikeli durumda kalmaktansa düğmesini kapatmayı yeğliyorum.Herkese selamlarımla...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti dikmenibo » 23 Ocak 2010 12:03

mosengul@

yakıt tüketimi dediğiniz gibi cc de daha yüksek oluyor, zaten aracın anlık olarak sert ivmelenmesini hissediyorsunuzdur cc kurulu iken.. yakıt ekonomisi yapacağım zaman cc yi devreye katmıyorum ben, kendi ayağıma güveniyorum :D kendim gaz verirken anlık olarak 2.5lt leri gördüğüm noktalarda cc ile 3.5 lt lerde takılıyor araç, yine en iyisi insanın kendi kontrolü bence..

hasmer@

evet, istanbul park ın olduğu bölge.. orada kar lastiği gerekli, neyseki okul tatile girdi de gidip gelmeyecem bi süre :) onun haricinde, dediğiniz gibi, artık istanbulda kar lastiği kullanmak çok gerekli değil bence.
7 derece olayında ise, aracı kullanmaya başladığımızda bi süre sonra zaten lastikler ısınmıyormu? :) 7 dereceden daha sıcak olduklarına eminim.. bu noktada olay yine bahsettiğiniz gibi diş derinliğine ve lastik desenine bakıyor..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti dikmenibo » 23 Ocak 2010 17:01

aracımla ilk kar denemem:

göztepe taraflarındayım. ara sokaklarda hafif kar + buzlanma var. gaza abanmadığım sürece araba patinaja kalmadı. arabamda yaz lastikleri var, şanzıman kar modunda değildi, buna rağmen sorun yaşamadım.. ama sanırım akşama doğru bunlar işe yaramayacak, eve dönerken frene çok hafif dokunmama rağmen abs devreye girdi, ciddi bi buzlanma başlıyor :D deneyemeyeceğim sanırım kar modunu.. yine de, sorun yaşamamamı şanzımanın sakin kalkışlara ayarlı olmasına bağlıyorum.
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti hasmer » 25 Ocak 2010 12:58

Çok merak ettiğim kar modunu bende deneyemedim.Pazar akşamı çıkmam gerekiyordu.Clio'yu temizlemeye üşendiğimden diğeri ile çıktım. Saat 22 civarı dönerken ara sokaklarda buzlanma vardı.60000km'yi devirmiş 205lik lastiklere rağmen sıkıntı olmadı çok şükür.Deneyemedim ama Clio'nun kar-buz performansının daha iyi olacağına eminim.Konu dışı ama sulu karda ABS insanı gıcık ediyor gerçekten de...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 25 Ocak 2010 15:10

yakşalım 1.5 saat önce ataşehir de bakıma götürecektim aracı
yaklaşmıştım servise, ama aracı eve geri götürememekten korktuğum için geri döndüm
abs nedeniyle frenleme sıfır dı
bağlantı rampası çıkmak zorunda kaldım bitane, kar modunda, 2. viteste, gaza basmadım, rölanti ile çıktı araba. önümden giden jipin teker izlerini takip etmem rampayı çıkabilmemde etkili oldu açıkçası :D
araç manuel olsaydı geri dönemeyebilirdim açıkçası, çok sağlam bir sol ayak lazım debriyajı kontrol etmek için
memnun kaldım açıkçası performansından. kar lastiğim olsa herşey daha güzel olabilirdi :D
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti mosengul » 25 Ocak 2010 23:37

Arkadaşlar konuların karışmaması ve daha sonra kolay ulaşılabilir olması için kar modu için ayrı başlık açtım isterseniz ordan devam edelim.
viewtopic.php?f=85&t=2025
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti mosengul » 25 Ocak 2010 23:45

Arkadaşlar konuların karışmaması ve daha sonra kolay ulaşılabilir olması için; cruise control için ayrı başlık açtım. isterseniz ordan devam edelim.
viewtopic.php?f=85&t=2026
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti hasmer » 13 Mart 2010 10:53

Arkadaşlar ,dün clio'yu kullanırken birşey dikkatimi çekti , bunun üzerine aklıma başka birşey geldi.Bu konuyu sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi öğrenmek istedim.
Quickshift şanzıman vites boşta ve hareket halindeyken frene basılmaksızın(zaten mantık dışı) vitese alınabiliyor(muş).Sizler muhtemelen biliyorsunuz da ben yeni öğrendim.Bunun üzerine şöyle aklıma şöyle birşey geldi. Diyelim ki otobanda 100-120 km/h , 5. viteste gidiyoruz , oldu ya elimiz vites kolunu sağa itiverdi veya birisi dokundu vites boşa çıktı.(anti parantez quickshift belli bir hızın üstünde vitesin boşa alınmasına izin verir mi? denemedim bilmiyorum , ama 2-3. viteste 30-40 km/h ile giderken boşa alınabiliyor ,bunu denedim)Hız 100-120 ve vites boşta netcez ol zaman? Şu anda kolu geriye çekip vitesi direkt 5'e almak fikri aklıma geldi ama...Bilgi ve deneyimi olan arkadaşların düşünceleri nedir bu konuda...Selam ve teşekkürlerimle...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 13 Mart 2010 11:25

hasmer demiş ki:Arkadaşlar ,dün clio'yu kullanırken birşey dikkatimi çekti , bunun üzerine aklıma başka birşey geldi.Bu konuyu sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi öğrenmek istedim.
Quickshift şanzıman vites boşta ve hareket halindeyken frene basılmaksızın(zaten mantık dışı) vitese alınabiliyor(muş).Sizler muhtemelen biliyorsunuz da ben yeni öğrendim.Bunun üzerine şöyle aklıma şöyle birşey geldi. Diyelim ki otobanda 100-120 km/h , 5. viteste gidiyoruz , oldu ya elimiz vites kolunu sağa itiverdi veya birisi dokundu vites boşa çıktı.(anti parantez quickshift belli bir hızın üstünde vitesin boşa alınmasına izin verir mi? denemedim bilmiyorum , ama 2-3. viteste 30-40 km/h ile giderken boşa alınabiliyor ,bunu denedim)Hız 100-120 ve vites boşta netcez ol zaman? Şu anda kolu geriye çekip vitesi direkt 5'e almak fikri aklıma geldi ama...Bilgi ve deneyimi olan arkadaşların düşünceleri nedir bu konuda...Selam ve teşekkürlerimle...

evet hocam, ben de bu olayı arkadaşın easytronic astrasında gördüm ve clio m da denedim :D
yüksek hızda ne olur bilmiyorum ama, vitesi ileri ittirince kendi vitesini bulur diye düşünüyorum, 2. viteste denedim bunu, hem arttırarak hem düşürerek denedim, hep 2. vitese geçti..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti hasmer » 13 Mart 2010 11:44

dikmenibo demiş ki:evet hocam, ben de bu olayı arkadaşın easytronic astrasında gördüm ve clio m da denedim
yüksek hızda ne olur bilmiyorum ama, vitesi ileri ittirince kendi vitesini bulur diye düşünüyorum, 2. viteste denedim bunu, hem arttırarak hem düşürerek denedim, hep 2. vitese geçti..

Hocam haklısın bu konuda , Quickshift'in beyni :crazy: , motor devri ve hız gibi parametreleri gözönünde bulundurarak uygun vitese atar herhalde(100 km/h de 1' e atmaz %) herhalde) , bunu düşünmemiştim sağolasın...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 13 Mart 2010 14:24

hasmer demiş ki:
dikmenibo demiş ki:evet hocam, ben de bu olayı arkadaşın easytronic astrasında gördüm ve clio m da denedim

Hocam haklısın bu konuda , Quickshift'in beyni :crazy: , motor devri ve hız gibi parametreleri gözönünde bulundurarak uygun vitese atar herhalde(100 km/h de 1' e atmaz %) herhalde) , bunu düşünmemiştim sağolasın...

zaten quickshift için kılavuzda okuduysanız, motor eğer over rev. yapacaksa vites düşürmez diyor, isteseniz de dizeller için 4750, 1.2 benzinli için de sanırım 6500 deviri geçemezsiniz :)
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ali26 » 23 Mart 2010 20:35

4 ile giderken frene basıp boşa aldım vites geçti fakat ayağımı frenden çekince alet kızıyor ayakkabı resmi çıkıyor.(herhalde kafana fırlatırım ayakkabıyı bush gibi diyo frene basmazsan)sonra vitesi ileri ittirdim 2 ' ye attı.bu arada sürat 30-40 civarına düşmüştü.ben 1'e atar diye çekinmiştim .adamlar düşünmüş tabi bizden önce yazılımı ona göre yapmışlar.bu arada 10 ay oldu yeni alıştım bu vitese dahada eksiklerim var.yinede çok memnunum eğlenceli.
ali26
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Kül Beji
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 85 hp BVR
Kilometre: 7000
Yakıt: shell gtl
Lastik Markası: continantal185/55/15
İsim ve Şehir: eskişehir

ÖncekiSonraki

Otomatik Şanzıman

Kimler çevrimiçi