Metin demiş ki:benim aracım 40000 de ve üzerinde hala ilk balataları duruyor.çok ilginç megane 2 lerde bu ses olayı kronikti çözememiş olmaları cok tuhaf.
Bahsettiğimiz ses gelmiyormu sizde ?
Metin demiş ki:benim aracım 40000 de ve üzerinde hala ilk balataları duruyor.çok ilginç megane 2 lerde bu ses olayı kronikti çözememiş olmaları cok tuhaf.
Arkadaşlar; Neticede ağırlıklı olarak bu meselenin kaliperlerden değil balatalardan olduğu konusunda hem fikiriz sanırım. Elbette ki kaliperlerde de iyileştirme yapan arkadaşlarımız olmuştu ama sesin tam olarak gittiğini belirtmediler yanlış hatırlamıyorsam. Sonuçta aşağıdan gelen öyle bir sesi ancak metal yapıdaki bir parçadan bekleriz. Balata gibi ufak bir pabuçtan öyle ses geleceğini beklemez kimse.
Şahsen benim meselede suçlular balatalardı. "Yapışkanlı"lardan takıldı olay halloldu. Ama düşünüldüğü gibi, yarın öbürgün tozdan topraktan yapışkanlar özelliğini yitirirse yine ses yapma olasılığı tabii ki var. Fakat belki sizler de rastlamışsınızdır; İnternette başka bir şey ararken aşağıdaki fotoğrafları buldum. Balatalarla beraber titreşim önleyici tel de çıkıyor kutudan. Bu tel, kaliperdeki uygun yere takılarak balatanın serbestçe hareket ederek ses çıkartmasını önlüyor. Olay bu kadar basit.
Aşağıdaki fotoğraflar Clio III ile ilgili bir işlemden alındı. Yani bizim araçlara takılan bir gereç bu teller. Bilmiyorum bizim kaliperlerde tel için o noktalar mevcut mu. Yarın görmeye çalışalım...
[ img ]
[ img ]
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir