mosengul demiş ki:Hasan hocam bence hafta sonu mecbur değilsen yola çıkma. Bu havalarda karlastiği olmadan yola çıkmak çok güvenli değil.
İbrahim Bey Orhanlı İstanbulun en soğuk yerlerindendir. Burada kar yok daha (4. levent)
hasmer demiş ki:Arkadaşlar ,dün clio'yu kullanırken birşey dikkatimi çekti , bunun üzerine aklıma başka birşey geldi.Bu konuyu sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi öğrenmek istedim.
Quickshift şanzıman vites boşta ve hareket halindeyken frene basılmaksızın(zaten mantık dışı) vitese alınabiliyor(muş).Sizler muhtemelen biliyorsunuz da ben yeni öğrendim.Bunun üzerine şöyle aklıma şöyle birşey geldi. Diyelim ki otobanda 100-120 km/h , 5. viteste gidiyoruz , oldu ya elimiz vites kolunu sağa itiverdi veya birisi dokundu vites boşa çıktı.(anti parantez quickshift belli bir hızın üstünde vitesin boşa alınmasına izin verir mi? denemedim bilmiyorum , ama 2-3. viteste 30-40 km/h ile giderken boşa alınabiliyor ,bunu denedim)Hız 100-120 ve vites boşta netcez ol zaman? Şu anda kolu geriye çekip vitesi direkt 5'e almak fikri aklıma geldi ama...Bilgi ve deneyimi olan arkadaşların düşünceleri nedir bu konuda...Selam ve teşekkürlerimle...
dikmenibo demiş ki:evet hocam, ben de bu olayı arkadaşın easytronic astrasında gördüm ve clio m da denedim
yüksek hızda ne olur bilmiyorum ama, vitesi ileri ittirince kendi vitesini bulur diye düşünüyorum, 2. viteste denedim bunu, hem arttırarak hem düşürerek denedim, hep 2. vitese geçti..
hasmer demiş ki:dikmenibo demiş ki:evet hocam, ben de bu olayı arkadaşın easytronic astrasında gördüm ve clio m da denedim
yüksek hızda ne olur bilmiyorum ama, vitesi ileri ittirince kendi vitesini bulur diye düşünüyorum, 2. viteste denedim bunu, hem arttırarak hem düşürerek denedim, hep 2. vitese geçti..
Hocam haklısın bu konuda , Quickshift'in beyni :crazy: , motor devri ve hız gibi parametreleri gözönünde bulundurarak uygun vitese atar herhalde(100 km/h de 1' e atmaz %) herhalde) , bunu düşünmemiştim sağolasın...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir