mosengul demiş ki:Dinamik clioda olan özellikler poloda yok mesela 6 adet hava yastığı veye otomatik farlar ve yağmur sensörü vs. bunlar poloda opsiyonda bile yok. paraya gelince dinamik fiyatı malzeme ve işçilik değerlendirmesi Autantik. Bende alırken iki araç arasında kaldım benzinli otomatikler ikisi arasında 5000 tl fark vardı clio'yu seçtim ve çok memnunum. Donanım olarak Pololar Clio Expression'a denk düşüyor bu iki araç arasında şuan 3000 tl fark var.
konu biraz eskimiş ama, çok yakın zamanda benzer ikileme düşüen biri olarak görüşümü paylaşmak istedim.mosengul haklı araç versiyonları dikkate alınmalı karşılaştırırken.polodan son anda vaz geçmiş biri olarak pişman değilim.Malesef polo çok boş satılıyor dolu alabilmek için en azından clio dinamik pakete benzer özellikler için ciddi bir para vermeniz gerekiyor,değer mi değmezmi ayrı konu ama daha ucuza full bir araba alma fikrini de göz ardı etmemek gerekiyor.
Ayrıca araç bekleme sıkıntsıda cabası, hadi aracı buldunuz aldınız eklemek istediğiniz ekstralar için de beklemeniz gerekiyor (ben en çok bu sebepten vaz geçtim polodan hazır olsa alabilirdim belkide)
özetle imkan ve tercih meselesi paranıza göre alıncak güzel araçlar ikiside,polo belki görüntü olarak daha cazip geliyor ama , servis ikinci el yakıt vs. gibi konularda clio bence bir adım önde.
şahsen bazı belirleyici özelliklerim olmasa ve o fiyatlara çıksaydım polo alana kadar bir üst sınıfı düşünürdüm poloya bakmazdım bile.
Zaten kararlarda zor olan da bu BÜTÇE.limiti düşünürken sadece arabaya göre düşünüyorsanız sorun yok daha lüks sınıfı da alabilirsiniz o en kolay kısmı.Ama aracı aldıktan sonraki kısım da önemli yakıt sarfiyatı,servis masrafı vs.
Bütçe planı içine bunları da almak zorundaysanız tercihler isteyerek ya da istemeyerek de olsa değişiyor.Polo alacakken clio alınıyor örneğin.
Pişman değilim ama keşke clio alabildiğim imkanlarda ben de polo golf alabilsem,yoksa eminim kimse polo için kötü demek istememiştir.