Selektör

Araçlarımızın tüm mekanik parçaları, gereçleri ve şanzıman sistemleri...

Re: Selektör

İleti semih89 » 27 Aralık 2009 12:11

mekanik falan arızadan dolay değil , biliyorsun parkları ve kısaları yaktığımız şey öne arkaya dönen bir yuvarlak kısım , aniden selektör yapınca bazen araç kısalarıdan parklara geri kayıyor , uzunları yakınca değil de aniden selektör yapınca oluyor bazen bende. bilmiyrm belki sizin kollar farklıdır.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti hasmer » 28 Aralık 2009 11:29

İlk önceleri bu selektör mevzuuna bende kafayı takmiştım(tek selektör için 2 hareket)Sonra Devrim hocamın yazdığını uygulayınca(selektör kolunun ucundan minik bir çekme hareketi) uzunda kalmadığını gördüm sevindim.Uzuna almak için belirgin olarak daha fazla çekmek gerekiyor.
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti kuzuguden » 12 Şubat 2010 15:06

merhaba,
kısa farlar açıkken hafifçe yukarı çekip bırakırsan selektör yapmış olursun. Tam çekersen uzun farların aktive olur
kuzuguden
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti SAFAK SAHIN » 12 Şubat 2010 19:34

Arkadaşlar benim far kolumda bozuktu bu konuyu servisteki müşteri temsilcisi Elif hanıma anlattım (anlattığımda garantim bitmişti) hemen bir kontrol yapıldı sorun kol değiştirilerek halloldu ve artık istediğim gibi selektör yapabiliyorum.Garanti bittiği için tabi ücret ödedim ama ödediğim ücret normal kol fiyatından daha azdı.Bu da elif hanımın ilgisi ve gerçekten kolun çok önceden bozuk olduğuna inandığı için oldu sanırım.(Gerçekten aracı ilk aldığımda far kolunda selektör problemim devamlı vardı ama ben hep benden kaynaklı zannediyordum.Kol söülüp incelenince herhalde onlarda buna kanaat getirdi ve yardımcı oldular)

TEKRAR RENAULT ERNAZ'A TEŞEKKÜR EDERİM.Bu ilgileri yüzünden yine renault alacam büyük bir ihtimalle.(Yeni meganlarda hoşuma gidiyo haaa) spor olanları
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti ibom » 15 Şubat 2010 13:09

zamanla alışırsın..
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: renault clio alize
Motor Tipi & Gücü: dci 65 hp
Kilometre: 78000
İsim ve Şehir: karaman

İleti Dr.power » 16 Nisan 2010 09:50

Ya... bende sadece bendekimi bozuk diyordum demekki fabrikadan komple arızalı çıkmış...Ne diyeyim sana reno =@
Dr.power
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ankara

İleti engnyldz » 16 Nisan 2010 22:48

Al benden de o kadar,bende de aynı kol sorunu var...garanti yok ,selektör yapamıyorum,uzunları ise bayağı bir cebelleştikten sonra açıyor,aynı şekilde kapatırkende cebelleşiyorum :(:((((,acaba yeni kol fiyatı ne kadar?genel de pahalı oluyor bu tip parçalar...Aslında açıp kendim onarmaya çalışacağım ama yeterli argüman bulamadım,elinde kaynak olan varsa paylaşırsa iyi olur...
engnyldz
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.5Dci 65Hp EXPR.
Kilometre: 43000
Yakıt: shell V power
Lastik Markası: Pirelli
İsim ve Şehir: engin istanbul

İleti Dr.power » 16 Nisan 2010 23:29

engnyldz demiş ki:Al benden de o kadar,bende de aynı kol sorunu var...garanti yok ,selektör yapamıyorum,uzunları ise bayağı bir cebelleştikten sonra açıyor,aynı şekilde kapatırkende cebelleşiyorum :(:((((,acaba yeni kol fiyatı ne kadar?genel de pahalı oluyor bu tip parçalar...Aslında açıp kendim onarmaya çalışacağım ama yeterli argüman bulamadım,elinde kaynak olan varsa paylaşırsa iyi olur...

Yarın bir kontak spreyi ile bir temizleme yapacağım.. bakalım düzelecekmi...
Dr.power
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti engnyldz » 16 Nisan 2010 23:36

Dr.power demiş ki:
engnyldz demiş ki:Al benden de o kadar,bende de aynı kol sorunu var...garanti yok ,selektör yapamıyorum,uzunları ise bayağı bir cebelleştikten sonra açıyor,aynı şekilde kapatırkende cebelleşiyorum :(:((((,acaba yeni kol fiyatı ne kadar?genel de pahalı oluyor bu tip parçalar...Aslında açıp kendim onarmaya çalışacağım ama yeterli argüman bulamadım,elinde kaynak olan varsa paylaşırsa iyi olur...

Dört gözle haberlerini bekliyorum dostum,birde sökülüp takılması ile ilgili bilgi versen yada foto koysan mükemmel olur..:)
engnyldz
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti engnyldz » 17 Nisan 2010 12:13

Merhaba , ben senden önce davrandım galiba Dr.Power , selektör kolunu açtım ve onardım şu an çalışıyor ve yarım saatimi bile almadı,servise gitsek 350 Tl yazmışlardı valla...
Son derece basit,kontak spreyine bile gerek yok ,içerisindeki PCB üzerinde selektör kolunu çekince haraket eden iletken bir tekerlek ve üerinde gezindiği metal bir yüzey var,ben o metal yüzeyi tinerle silip tornavida ağzı ile biraz kazıdım ve üzerindeki pis tabakayı aldım...sonuç ok.

Yalnız işlemi bitirdikten sonra birşey dikkatimi çekti.araçta herşey kapalı,kontak anahtarı takılı değil, o şekilde slektör kolunu uzunları yakarmış gibi yapınca kısa hüzmeli farlar açılıyor ve öyle kalıyor,Ancak Farları aç-kapa yapınca sönüyor....Sizde de oluyor mu acaba bu? Deneyip bildirirmisiniz?
engnyldz
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti Devrim » 17 Nisan 2010 12:53

engnyldz demiş ki:Merhaba , ben senden önce davrandım galiba Dr.Power , selektör kolunu açtım ve onardım şu an çalışıyor ve yarım saatimi bile almadı,servise gitsek 350 Tl yazmışlardı valla...
Son derece basit,kontak spreyine bile gerek yok ,içerisindeki PCB üzerinde selektör kolunu çekince haraket eden iletken bir tekerlek ve üerinde gezindiği metal bir yüzey var,ben o metal yüzeyi tinerle silip tornavida ağzı ile biraz kazıdım ve üzerindeki pis tabakayı aldım...sonuç ok.

Yalnız işlemi bitirdikten sonra birşey dikkatimi çekti.araçta herşey kapalı,kontak anahtarı takılı değil, o şekilde slektör kolunu uzunları yakarmış gibi yapınca kısa hüzmeli farlar açılıyor ve öyle kalıyor,Ancak Farları aç-kapa yapınca sönüyor....Sizde de oluyor mu acaba bu? Deneyip bildirirmisiniz?

Engin bu bir sorun değil. Bu, araçlarımızda bulunan "Follow Me Home" özelliği.

Araç park hâlinde, motor kapalı ve anahtar kontakta bile değilken far kolunu çektiğinde farlar yanar. Her bir çekme 30 saniye yazar. Dört defa çekmen demek 2 dakika demektir bu hesaba göre. Yani bu özellik -adı üzerinde- uygun ışıklandırmanın bulunmadığı sokak, cadde, ara mahalle gibi yerlerde sürücünün yolunu bulması/görmesi için düşünülmüştür.

İyidir, güzeldir, bizdendir yani. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti engnyldz » 17 Nisan 2010 22:25

Devrim aydınlattın sağol..

Gerçekten iyi bir özellikmiş,ben kendiliğinden kapanacağını bekledim farların,ama demekki bayağı bi çekmişim kolu ve süreyi uzatmışım :)
Her geçen gün farklı şeyler öğreniyorum clio'mla ilgili...bir artı daha :)
engnyldz
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti Dr.power » 25 Nisan 2010 13:53

engnyldz demiş ki:Merhaba , ben senden önce davrandım galiba Dr.Power , selektör kolunu açtım ve onardım şu an çalışıyor ve yarım saatimi bile almadı,servise gitsek 350 Tl yazmışlardı valla...

Gerçekten iyi olmuş. Ben sökmeyi göze alamadım. Kolay oldumu?
Dr.power
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Dr.power » 02 Mayıs 2010 23:49

engnyldz demiş ki:
Dr.power demiş ki:

Dört gözle haberlerini bekliyorum dostum,birde sökülüp takılması ile ilgili bilgi versen yada foto koysan mükemmel olur..:)

Evet... Bugün bu iş için vakit ayırdım.. Elimde bir adet philips marka kontakt spreyi ve ucunda borusuyla arabaya yöneldim. Kontağı takmadan kolu ileri geri çekip ne kadar kolda boşluk bulduysam bastım spreyi... Sonuç... mükemmel... takılma gitti .. uzun kısa geçişler düzeldi.. :Yahoo!: ... :Yahoo!: .. :Yahoo!:
Neyse bu işi de hallettik... 8)
Dr.power
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Devrim » 03 Mayıs 2010 01:11

Dr.power demiş ki:...bastım spreyi...
:ROFL: :lol: :ROFL:
Gece gece nedense koptum ya. Sinirlerimiz bozuldu herhalde sitenin hata verip durmasından sanırım.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

ÖncekiSonraki

Mekanik Kısımlar ve Şanzıman

Kimler çevrimiçi