engnyldz demiş ki:Al benden de o kadar,bende de aynı kol sorunu var...garanti yok ,selektör yapamıyorum,uzunları ise bayağı bir cebelleştikten sonra açıyor,aynı şekilde kapatırkende cebelleşiyorum :(:((((,acaba yeni kol fiyatı ne kadar?genel de pahalı oluyor bu tip parçalar...Aslında açıp kendim onarmaya çalışacağım ama yeterli argüman bulamadım,elinde kaynak olan varsa paylaşırsa iyi olur...
Dr.power demiş ki:engnyldz demiş ki:Al benden de o kadar,bende de aynı kol sorunu var...garanti yok ,selektör yapamıyorum,uzunları ise bayağı bir cebelleştikten sonra açıyor,aynı şekilde kapatırkende cebelleşiyorum :(:((((,acaba yeni kol fiyatı ne kadar?genel de pahalı oluyor bu tip parçalar...Aslında açıp kendim onarmaya çalışacağım ama yeterli argüman bulamadım,elinde kaynak olan varsa paylaşırsa iyi olur...
Yarın bir kontak spreyi ile bir temizleme yapacağım.. bakalım düzelecekmi...
engnyldz demiş ki:Merhaba , ben senden önce davrandım galiba Dr.Power , selektör kolunu açtım ve onardım şu an çalışıyor ve yarım saatimi bile almadı,servise gitsek 350 Tl yazmışlardı valla...
Son derece basit,kontak spreyine bile gerek yok ,içerisindeki PCB üzerinde selektör kolunu çekince haraket eden iletken bir tekerlek ve üerinde gezindiği metal bir yüzey var,ben o metal yüzeyi tinerle silip tornavida ağzı ile biraz kazıdım ve üzerindeki pis tabakayı aldım...sonuç ok.
Yalnız işlemi bitirdikten sonra birşey dikkatimi çekti.araçta herşey kapalı,kontak anahtarı takılı değil, o şekilde slektör kolunu uzunları yakarmış gibi yapınca kısa hüzmeli farlar açılıyor ve öyle kalıyor,Ancak Farları aç-kapa yapınca sönüyor....Sizde de oluyor mu acaba bu? Deneyip bildirirmisiniz?
engnyldz demiş ki:Merhaba , ben senden önce davrandım galiba Dr.Power , selektör kolunu açtım ve onardım şu an çalışıyor ve yarım saatimi bile almadı,servise gitsek 350 Tl yazmışlardı valla...
Son derece basit,kontak spreyine bile gerek yok ,içerisindeki PCB üzerinde selektör kolunu çekince haraket eden iletken bir tekerlek ve üerinde gezindiği metal bir yüzey var,ben o metal yüzeyi tinerle silip tornavida ağzı ile biraz kazıdım ve üzerindeki pis tabakayı aldım...sonuç ok.
Yalnız işlemi bitirdikten sonra birşey dikkatimi çekti.araçta herşey kapalı,kontak anahtarı takılı değil, o şekilde slektör kolunu uzunları yakarmış gibi yapınca kısa hüzmeli farlar açılıyor ve öyle kalıyor,Ancak Farları aç-kapa yapınca sönüyor....Sizde de oluyor mu acaba bu? Deneyip bildirirmisiniz?
engnyldz demiş ki:Dr.power demiş ki:engnyldz demiş ki:Al benden de o kadar,bende de aynı kol sorunu var...garanti yok ,selektör yapamıyorum,uzunları ise bayağı bir cebelleştikten sonra açıyor,aynı şekilde kapatırkende cebelleşiyorum :(:((((,acaba yeni kol fiyatı ne kadar?genel de pahalı oluyor bu tip parçalar...Aslında açıp kendim onarmaya çalışacağım ama yeterli argüman bulamadım,elinde kaynak olan varsa paylaşırsa iyi olur...
Yarın bir kontak spreyi ile bir temizleme yapacağım.. bakalım düzelecekmi...
Dört gözle haberlerini bekliyorum dostum,birde sökülüp takılması ile ilgili bilgi versen yada foto koysan mükemmel olur..:)
:ROFL: :lol: :ROFL:Dr.power demiş ki:...bastım spreyi...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 105 misafir