evrenz demiş ki:beyaz ampul görüşü düşürüyor diyorlar hele yağmurda ee memlekette rize olunca
Bu görüş çok yaygın. Tecrübelerle de sabit. Şahsen ben kendime sabitledim. :) Halojen farlarda beyaz renk kullanıldığında, yağmur şartlarında (ya da illâ yağmur olması şart değil) ıslak zeminde yolu görememe sorunu yaşanır.
Xenon'larda durum nedir bilmiyorum ama ben 5000K halojen ampul kullandım. Hatta kötü zamanlama oldu, Konya > Çanakkale, Çanakkale > Konya yaptım; 1600 küsür kilometre buyonca da sağnak yağmur vardı ve rezil oldum rezil! Akabinde aracın orijinal farlarındaki sarı halojenleri taktım. Son bir kaç yağmurda baktım ki olay sarı renk abi. Budur yani.
Kısa zaman önce angel fara geçtim. Night Breaker taktım. Mercekli Xenon kit almadığım sürece beyaz düşünmüyorum ki yine çok beyaz tavsiye etmiyorlar. İçinde sarı tonlar barındırmalı kötü hava şartları için...
Devrim demiş ki:evrenz demiş ki:beyaz ampul görüşü düşürüyor diyorlar hele yağmurda ee memlekette rize oluncaBu görüş çok yaygın. Tecrübelerle de sabit. Şahsen ben kendime sabitledim. :) Halojen farlarda beyaz renk kullanıldığında, yağmur şartlarında (ya da illâ yağmur olması şart değil) ıslak zeminde yolu görememe sorunu yaşanır.
Xenon'larda durum nedir bilmiyorum ama ben 5000K halojen ampul kullandım. Hatta kötü zamanlama oldu, Konya > Çanakkale, Çanakkale > Konya yaptım; 1600 küsür kilometre buyonca da sağnak yağmur vardı ve rezil oldum rezil! Akabinde aracın orijinal farlarındaki sarı halojenleri taktım. Son bir kaç yağmurda baktım ki olay sarı renk abi. Budur yani.
Kısa zaman önce angel fara geçtim. Night Breaker taktım. Mercekli Xenon kit almadığım sürece beyaz düşünmüyorum ki yine çok beyaz tavsiye etmiyorlar. İçinde sarı tonlar barındırmalı kötü hava şartları için...
TheTez54 demiş ki:O oo,neden bizim arabalarımız arasında bu kadar fark var bende çözemedim :) ilk defa faz 2 digital göstergeye rastlıyorum..
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 119 misafir