Hiç bir konu kilitlenmemeli. Eklemeler, yeni tecrübeler veya konuyla ilgili yeni sorular gelebilir. Çözülen konunun ilk iletisi Değiştir'ilerek [ÇÖZÜLDÜ] gibi bir ibare eklenebilir. Üye yapamazsa bir yetkiliden rica edebilir. Veya bir site yetkilisi, problemin çözüldüğüne kanaat getirince bunu yapabilir...
Ben her zaman, çok ileti yazmakla aktif olunmuş sayılmasına karşıyım. Forum denilen platformu iyi kavrayamamış kişi ortamı chat forum'una çevirebiliyor. Geçmişte yaşadık. Yani üye tabii ki merak ettiklerini soracak vs.vs. İkinci olarak bir üretisi varsa, bir çalışması varsa sunacak. Aktif olmak budur. Ya değilse her konuya bir ileti yapıştırmak, her iletiye bir cevap yazmak değil.
evrenz demiş ki:rütbeler kalkabilir ama bence o bar kalsın ben kalksın olarak oyumu kullandım ama bana bar kalacak demişlerdi :) vaatlerimizi unutmayalım :D ;) bir kişi bu forumda ne kadar süredir var ne kadar paylaşımcı ne kadar forumu sahipleniyor bunu bilelim.
Bence bunun için bar'a gerek yok. Bar mantığı bana değişik geliyor. İşin sonu kaç ileti ki bar ilerleme yapıyor? Yani, örneğin sen şu an 175 iletide görünüyorsun ve bar'a göre 15 kutucuktan 5'i yani 3'te 1'lik bölümü dolmuş. Buna göre ileti sayın 525 olunca sen "dolacak" mısın, hesabını kapayacak mıyız? :D
Dediğin olayı şöyle yapabiliriz? Profil (sayfanın sağ bölümü) bilgilerinde ileti sayın ve siteye ne zaman kayıt olduğun yazıyor. Bunun bir ortalaması alınır, "Günde ortalama ## ileti yazıyor" denebilir. Yine tüm üyelerin değerleriyle bir hesaba gidilip, diğer üyelere oranla aktiflik oranı/yüzdesi gibi hesaplar profile yansıtılabilir.
Fakat! Tüm bunlar üyeyi rastgele ve içeriksiz ileti yazmaya sevkedebilir. Kişinin vereceği bilgi yoksa, iletilere iyi/kötü tepki vermeye biraz da günlük sohbet diyaloğu yaratmaya iter. Bu yüzden rütbeye de bar'a da karşıtım. :) Burası özel bir forum. Herkesin her konuya bir şeyler yazması gerekmiyor. Ya değilse forum 1 hafta içinde çöplüğe döner.